Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цоколя - проведення гідроізоляції своїми руками

  1. Необхідність гідроізоляції цоколя.
  2. Захист цокольній частині будинку.
  3. Гідроізоляція цоколя власними силами.
  4. Види матеріалів гідроізоляції фундаменту:
  5. Епілог.

Спорудження фундаменту не є тільки закладка його підземної частини. Вище землі при
висоті 50-70 см зводиться цокольна частина фундаменту - цоколь.

Цоколь служить опорою для стін. А гідроізоляція цоколя покладає на себе функцію надійного захисту від природно-кліматичних впливів: взимку його постійно закриває снігом, навесні підточує часто тала вода, а в літній час і восени ллють дощі.

Тому надійність і стійкість цоколя в постійних несприятливих природних умовах повинні бути його основними характеристики.

Необхідність гідроізоляції цоколя.

Чи потрібна гідроізоляція цоколя? Той факт, що цоколь служить продовженням фундаменту, то йому слід приділити велику увагу, щоб не допустити впливу води зовні, так і критичного підйому капілярної вогкості знизу.

Притому слід запам'ятати, що залежно від різних причин вода по стіні може доходити до 5-6 метрів, тобто вище 1-го поверху. Зі стіни будинку волога випаровується як зовні, так і внутрішньо будинку.

Чим це загрожує? Вплив води порушить теплотехнічні властивості конструкцій (почнуть з'являтися точки активного промерзання), а потім, по завершенню кількох періодичних циклів замерзання і відтавання, порушиться і міцність.

Захист цокольній частині будинку.

Найдієвішим методом захисту при зведенні цоколя фундаменту від води є здатний проникати метод гідроізоляції.

Просочуючих розчин здатний заглибитися в бетонну стіну на товщину до 90 см і рухатися по цим же самим капілярах і множинним тріщинах, по яких просувається і волога.

Більш досконала гідроізоляція цоколя фундаменту проводиться з використанням

особливої ​​рідкої гуми. Вона відповідає як однокомпонентному нанесення, так і
двокомпонентним на цоколь.

В процесі поверхневого розпилення, вона швидко застигає, в результаті виходить безшовне гідроізолююче міцне полотно.

При ручному методі нанесення найкраще використовувати обмазувальну особливу рідку
гуму однокомпонентного разового нанесення.

Гідроізоляція між закладеним фундаментом і цоколем також проводиться за допомогою рулонних обклеювальних будматеріалів. В даному випадку, матеріал наклеюється на всі поверхні конструкції цоколя. фундамент палі має перевагу перед іншими видами.

Існує також спеціальна обмазочная гідроізоляція, технологія полягає в тому, що потрібні матеріали гідроізоляції для цоколя фундаменту кладуться на зовнішню і внутрішню поверхні сторін цоколя.

Як використовуваних матеріалів застосовуються бітумні і
полімерні будівельні мастики.

Гідроізоляція цоколя власними силами.

Гідроізоляція цоколя своїми руками, як вид інженерних робіт, потрібна щоб захистити цоколь від капілярного неконтрольованого впливу води.

Гідроізоляція цоколя будинку, може бути виконана 2-мя основними методами:

а) 1-ий ряд цоколя укладається на будівельний розчин, куди додані особливі гідрофобні добавки.

Це спосіб підходить не для всіх кліматичних зон - вимагає чіткого математичного розрахунку і узгодження зі будівельної проектної конторою або інститутом.

б) Застосування рулонних гідроізоляційних матеріалів.

Гідроізоляція цоколя своїми руками, виконуватися на двох етапах капітального будівництва - до початку облаштування цоколя і після його закінчення - перед початком зведення несучих стін і внутрішніх перегородок, і при гідроізоляції дерев'яних стін .

Види матеріалів гідроізоляції фундаменту:

  • мастика ТехноНІКОЛЬ №21
  • мастика бітумна емульсійна ТехноНІКОЛЬ №33 (Напилювана)
  • емульсійна ТехноНІКОЛЬ №31 та інші

Гідроізоляція цоколя з цегли

Гідроізоляцію цоколя з цегли або з іншого матеріалу можливо виконати різними способами. Найпоширенішим методом гідроізоляції є застосування руберойду.

З його допомогою в два шари покривається фундамент цоколя. приклеюють руберойд
будівельної бітумної мастилом. Бітумна мастило також може застосовуватися для виробництва гідроізоляції цоколя.

При її використанні два рази обмазується поверхню цоколя товстим шаром бітумної мастила. Для цих та інших цілей використовують холодні або гарячі мастики на базі бітуму.

Епілог.

гідроізоляція фундаменту є важливим кроком при спорудженні будь-якої будівлі. Від того, як правильно її зробити, залежатиме якість, надійність і довговічність всієї будівлі.

Підстава цоколя стикається з фундаментом і стінами будинку, тому від його надійної
гідроізоляції буде залежати збереження кожного з цих частин.

Схожі записи по темі

Читайте також:

Чи потрібна гідроізоляція цоколя?
Чим це загрожує?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама