Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція даху гаража і її утеплення своїми руками


Необхідність проведення гідроізоляційних робіт при влаштуванні покрівлі гаража має свої підстави. Так, в приміщенні потрібно витримувати певну температуру, а це значить, що тут повинна бути задіяна і теплоізоляція.

Крім того, гідроізоляція даху гаража потрібна для забезпечення захисту самого приміщення від скупчування вологи, що, в свою чергу, чинить негативний вплив на автомобіль, приводячи останній до корозійних процесів.

При влаштуванні покрівлі гаража, як і при влаштуванні покрівлі будь-якого іншого об'єкту, що будується, необхідні як мінімум два захисних шару - гідро- і теплоізоляція.

Утеплення даху гаража при цьому буде відігравати таку ж першорядну роль, як і настил гідроізоляційного матеріалу.

Однак, будь-яка грамотна будівельник порадить подумати не тільки про утеплювачі, а й про те, як видаляти накопичується вологу / конденсат. Ось для запобігання утворення конденсатних парів (а простіше кажучи, щоб дах «дихала) і стелиться додатковий шар - пароізоляція.

Якщо коротко, то дане «захід» полягає в тому, щоб забезпечити захист поверхонь (і внутрішньої, і зовнішньої) даху від шкідливого впливу атмосферних осадковустройство «покрівельного пирога».

Пристрій «покрівельного пирога»

Якщо уявити собі покрівельні шари в розрізі, то можна побачити, що гідроізоляційний шар лежить в самій його середині - отже, і роботи по утепленню даху, і гідроізоляція повинні проводитися ще на самому початку покрівельних робіт.

Причому, спочатку (після влаштування кроквяної конструкції і створення обрешітки покрівлі) утеплюється покрівля, потім вона ж гідроізолюється. Як утеплювачів сьогодні можна використовувати найрізноманітніші матеріали:

  • Спінений пінополістирол або пінополіуретан
  • Рулонні вологостійкі матеріали
  • Плити кам'яної вати або скловата

Утеплювач обов'язково закривається з обох сторону: зверху - гідроізоляційним шаром, знизу - пароізоляційним матеріалом. У ролі гідроізоляції може виступати звичайна товста / прочнаяполіетіленовая плівка.

Останнім часом для гідроізоляційного матеріалу широко використовується спеціальна підпокрівельна плівка - рулонний матеріал, який є Мікроперфорована і має дрібні пори. Завдяки цим мікропорами гідроізоляційний матеріал забезпечує вентиляцію конденсатних і водяної пари з повітря. Слід зазначити, що така плівка може використовуватися тільки при влаштуванні вентильованих горищних приміщень з похилими дахами.

Інший тип плівкового матеріалу - підпокрівельна антиконденсатна плівка. Її застосовують при влаштуванні похилих провітрюваних дахів при гідроізоляції даху в гаражах. Особливості даного гідроізоляційного матеріалу полягають у властивостях його складових: так, для виготовлення плівки застосовується віскоза, яка сприяє всмоктуванню вологи з повітря. Її використовують, в основному, при влаштуванні дахів з профнастилу.

Ще один вид гідроізоляції - дифузійні мембрани, що відрізняються своєю паропроникністю. Це якість особливо важливо, тому що утворюються водяні пари можуть швидко вивітритися з приміщення.

Ізоляції у вигляді дифузійних мембран може застосовуватися при влаштуванні дахів будь-якого типу з будь-яким покрівельним покриттям.

Шар пароізоляційного матеріалу запобігає потраплянню водяної пари з повітря в сам утеплювач - це особливо важливо для експлуатації утеплювача, термін служби якого значно підвищується.

І останнє, що варто відзначити, це обов'язкове застосування сполучних стрічок - вони виконують роль стикових герметиків, забезпечуючи щільне і герметичне з'єднання швів пароізоляційного і гідроізоляційного матеріалу, а також закріплення / фіксацію обох видів до поверхонь «покрівельного пирога».

Слід пам'ятати, що спочатку пароізоляційні шматки повинні настилатися з невеликим (до 10-15 см) нахлестом, і тільки потім скріплюватися стрічкою.
Так виробляється гідроізоляція даху своїми руками.

Також радимо подивитися:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама