Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція даху - правила укладання гідроізоляції на дах

  1. Особливості гідроізоляції даху будинку
  2. Як правильно стелити гідроізоляцію на дах
  3. Гідроізоляція покрівлі з металочерепиці

У разі укладання покрівельного матеріалу безпосередньо на дерев'яний каркас, дощова вода і конденсат від температурних перепадів гарантовано просочаться крізь кріпильні отвори і щілини, у зв'язку з чим опорна конструкція постійно буде вологою, що спричинить за собою її гниття і руйнування. Уникнути повернення до покрівельних робіт через нетривалий час дозволить гідроізоляція даху.

Особливості гідроізоляції даху будинку

Для чого потрібна гідроізоляція покрівлі? Перепади температури тягнуть за собою появу конденсату на внутрішній поверхні покрівельного матеріалу, який стікає на теплоізоляцію і дерев'яну конструкцію покрівлі, стимулюючи швидке її руйнування. Намоклий утеплювач при цьому втрачає ізоляційні властивості і здатність якісно виконувати свої функції.

Раніше найбільш поширеним матеріалом для гідроізоляції даху будинку був руберойд, який зустрічається і в нинішній час. З огляду на, що основа матеріалу паперова, термін його експлуатації значно зменшується під впливом вологи. В результаті, після 4-5 років служби руберойд тріскається і пропускає вологу, викликаючи необхідність ремонту даху. Крім того, матеріал може порватися від невеликого навантаження, а також має чималу вагу, що ускладнює його монтаж. Зазвичай цей матеріал використовується одночасно в якості покрівельного матеріалу для сараїв або односхилих дахів з невеликим кутом нахилу.

Зазвичай цей матеріал використовується одночасно в якості покрівельного матеріалу для сараїв або   односхилих дахів   з невеликим кутом нахилу

Ізоляція гідробар'єром з армованої плівки є сучасною технологією. Це найбільш дешевий і простий в експлуатації матеріал, який використовується для скатних дахів під будь-який вид покрівельного матеріалу. Розрізняють плівку і мембрану, що відрізняється наявністю мікроотворів. Вона є тією ж плівкою, але здатної пропускати повітря тільки в одному напрямку, тому вважається новим і більш сучасним матеріалом. Основними перевагами є:

  • висока міцність;
  • невелика вага;
  • простота укладання гідроізоляції на дах;
  • наявність вентиляційних мікроотворів.

Як правильно стелити гідроізоляцію на дах

Монтаж гідроізоляції даху проводиться по кроквяних конструкцій з зовнішньої сторони. Рулони матеріалу розкочуються, починаючи з нижньої частини даху, поперек крокв, фіксуючи за допомогою будівельного степлера. Наступний шар ізоляції укладається з напуском на попередній близько 10-15 см, після чого стик проклеюється скотчем. При такій розкладці і напуском волога не зможе проникнути між шарами матеріалу, а стече вниз даху у водостічну систему.

При влаштуванні гідроізоляції покрівлі натягувати плівку не потрібно, слід здійснювати її монтаж з невеликим провисанням між крокв, яке згодом компенсує «гру» кроквяної системи, а також не допустить її розриву при зменшенні розмірів в холодну пору року.

При влаштуванні гідроізоляції покрівлі натягувати плівку не потрібно, слід здійснювати її монтаж з невеликим провисанням між крокв, яке згодом компенсує «гру» кроквяної системи, а також не допустить її розриву при зменшенні розмірів в холодну пору року

Важливо враховувати, що значення має і те, яким боком класти гідроізоляцію на дах, адже вона затримує вологу лише в одному напрямку. З цієї причини укладати матеріал на крокви слід стороною, на якій відсутні написи або ж відповідно до вказівок, описаними в інструкції. В іншому випадку волога, яка потрапляє на гідроізоляційний матеріал, буде безперешкодно потрапляти на утеплювач.

Одним з найважливіших параметрів плівки є паропроникність. У разі якщо дах планується утепленій, звичайна гідроізоляційна плівка не підійде для робіт, так як утеплювач при її використанні довго прослужити не зможе. Для теплої покрівлі необхідно, щоб пар виходив назовні, при цьому не отримуючи опору з боку плівки, у зв'язку з чим використовується паропроницаемий матеріал. Про правильну пароізоляції даху читайте в статті « Монтаж пароізоляції покрівлі - для чого потрібна пароізоляція и інструкція з укладання »

Гідроізоляція покрівлі з металочерепиці

Гідроізоляція даху будинку під металочерепицю заслуговує на особливу увагу, так як під час її експлуатації величезне значення має вологість і температура підпокрівельного простору. Ізоляційна плівка, яка використовується для дахів, покритих металочерепицею, являє собою армуючої плетену решітку, виготовлену з поліетиленового волокна, по обидва боки покриту поліетиленовою плівкою. Таким чином, матеріал володіє міцністю, а також прекрасними гидроїзолірующимі характеристиками. Коштує він недешево, але при цьому здатний забезпечити довгострокове виконання покрівлею своїх функцій.

Гідроізоляція даху з металочерепиці здійснюється так, щоб свіже повітря мав можливість переміщатися від карниза до самого коника, після чого виходити назовні через вентиляційні отвори. Перед тим, як укладати гідроізоляцію на дах, між нею і утеплювачем слід організувати зазор в 4-5 см, що забезпечує вентиляцію, для чого необхідно набити на крокви бруски відповідного перетину. Такий же зазор потрібно забезпечити між черепицею і гідроізоляційним матеріалом, що також досягається використанням брусків.

За коника необхідний вентиляційний зазор в 5 см, а нижня кромка гідроізоляції повинна діставати до ринви, щоб волога безперешкодно йшла в водостічну систему. Єдиним матеріалом, який укладається безпосередньо на утеплювач, є супердифузійна мембрана.

Важливо розуміти, що правильний вибір і подальший монтаж гідроізоляції принесуть не меншу користь, ніж сам покрівельний матеріал, забезпечивши даху і всьому будинку ефективний захист і довговічність.

Допомогла стаття? Оцініть її

Допомогла стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама