Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція для даху гаража: як і чим правильно

  1. Ізоляція для бетонних підстав дахів
  2. Скатний дах гаража
  3. Огляд деяких ізоляційних матеріалів

Гідроізоляція для даху гаража вважається дуже важливим етапом облаштування. Як правило, саме від правильної ізоляції буде залежати надійність приміщення. А це багато в чому буде впливати і на стан автомобіля. Адже навіть сучасні дорогі машини потребують іноді в теплі і сухості.

Як правило, надійна ізоляція повністю залежить від ізоляційного матеріалу для даху гаража. Але вибирати його слід дуже обережно і уважно. Адже багато параметрів залежать від підстави даху. Розглянемо основні види ізоляційних матеріалів, а також їх характеристики. Як правило, надійна ізоляція повністю залежить від ізоляційного матеріалу для даху гаража

Ізоляція для бетонних підстав дахів

Отже, якщо підстава даху бетонне, то оптимальним варіантом буде поєднати шар ізоляції з матеріалом для утеплення приміщення. Найкраще для цієї мети використовувати звичайний пінопласт. Переважно придбати листи з уже готовими крайками, щоб не довелося потім над ними додатково працювати. Але для того, щоб не прогадати з розмірами, слід попередньо заміряти підставу даху.

На бетонну основу приклеюються за допомогою спеціального водостійкого складу листи пінополістиролу, а потім зверху на них виливається пісочно-цементна стяжка. Стяжка повинні бути тонкою, щоб забезпечити нормальну захист покрівлі від вологи. Оптимальним варіантом є товщина в 3 см.

Далі слід провести гідроізоляцію будь-яким рідким ізоляційним матеріалом. Самим недорогим варіантом вважається спеціальна водовідштовхувальна мастика. Але можна також покривати поверхню рідкої гумою або гідроізолом.

Після повного висихання цього шару необхідно покрити дах гаража руберойдом, закріплюючи його на саморізи, а потім покласти шифер.

Скатний дах гаража

У приватних будівлях поширені такі гаражі для автомобілів, у яких скатний дах має досить великий ухил. Гідроізоляція такого даху і здійснюватися повинна відповідним чином. Розберемося, які матеріали підходять для такого даху найкраще.

Отже, в даному варіанті кращою буде гідроізоляція покрівлі своїми руками як зсередини, так і зовні. У внутрішній частині приміщення спочатку між дошками каркаса укладаються шматки мінеральної вати або пінополістиролу, а потім приклеюється спеціальна пароізоляційна мембрана. Вона являє собою тонку, але дуже міцну і надійну плівку.

Щоб вона трималася максимально добре на внутрішній поверхні даху, слід по периметру її закріпити невеликими нержавіючими цвяхами. В подальшому саме завдяки такій плівці в гаражі буде підтримуватися необхідна вологість і температура.

В подальшому саме завдяки такій плівці в гаражі буде підтримуватися необхідна вологість і температура

Як правильно крити дах

Але необхідно ще утеплити такий дах і зовні. Для надійної гідроізоляції слід використовувати в комплексі як рулонні герметизуючі матеріали, так і звичайний шифер або черепицю. Найкраще покрити покрівлю толем, закріпити його по периметру цвяхами, а потім все це покрити гарною черепицею. Такий пиріг буде створювати хороший постійний мікроклімат в гаражі і надійно захистить приміщення від опадів.

Огляд деяких ізоляційних матеріалів

Отже, основні особливості пристрою своїми руками гідроізоляції для даху в гаражі розглянуті. Тепер слід зупинитися на найпоширеніших сучасних матеріалах, які найчастіше використовуються для таких приміщень.

Так, якщо дах гаража покрита профілем, переважно використовувати антиконденсатну підпокрівельну плівку при виборі покрівельного гідроізоляційного матеріалу. Він буде відмінно захищати приміщення гаража від проникнення в нього вологи, опадів і пара. Визначною пам'яткою такого матеріалу є його структура. Завдяки тому, що виробляється така плівка з віскози, вона відмінно вбирає в себе конденсат. Так ризик стікання його на утеплювач практично відсутня. Єдиним недоліком є ​​відносна дорожнеча такої плівки в порівнянні з усіма іншими матеріалами.

Сучасним надійним видом ізоляції для гаражів вважаються супердифузійні мембрани. Завдяки високому ступеню надійності і повітропроникності такі мембрани можна використовувати для гідроізоляції будь-якого типу даху. Особливістю такого матеріалу є здатність захищати внутрішню частину утеплювача і гараж в цілому не тільки від вологи і вітру, але і від різних видів грибка і цвілі. Знову ж мембрани відрізняються високою вартістю.

Для дерев'яних, бетонних та металевих дахів гаражів найкраще використовувати спеціальні гідроізоляційні мастики. Це можуть бути як дорогі рідкі ізоляційні матеріали (наприклад, багато покривають дах рідкої гумою, стеклоизол), так і більш прості технічні мастики. Особливістю їх є відносна простота застосування. Мастики легко наносяться на попередньо очищену і підготовлену поверхню даху за допомогою спеціального м'якого валика в кілька шарів.

Як не дивно, але саме рідкі типи гідроізоляції для дахів вважаються одними з найнадійніших і стійких до всіляких атмосферних несприятливих факторів. Як показує практика, нанесена в кілька шарів така гідроізоляція здатна прослужити до 10 років. При цьому завдяки відсутності швів не виникне ніяких проблем в майбутньому.

І, звичайно, найстарішими, але перевіреними прийнято вважати рулонні матеріали. До таких герметизирующим покрівельним гідроізоляційним матеріалами відноситься руберойд. Матеріал цей дуже надійний і міцний. Але слід вибирати його обережно, щоб не купити підробку. Обов'язково потрібно купувати товстий руберойд, щоб зробити гідроізоляцію якісною. При цьому також важливо враховувати його марку і виробника. Так, найкраще вибирати відомих виробників.

Купуючи руберойд, важливо перевірити, щоб в рулоні не було ніяких дефектів. Якщо ж матеріал хоч десь трохи порваний, потрібно повідомити про це продавця та відмовитися від покупки. Як правило, такий матеріал для покрівлі, як руберойд, може успішно використовуватися для додаткової ізоляції і утеплення даху, покритою рідким матеріалом.

А що стосується шиферу і черепиці, то під них обов'язково слід укладати шар товстого руберойду, намагаючись при цьому добре закрити стики внахлест. Отже, як покрити дах гаража ізоляційним матеріалом, тепер ясно.

Гідроізоляція даху гаража своїми руками - завжди дуже складний і важливий крок. Адже саме від цього буде залежати не тільки надійність самого даху, а й мікроклімат в приміщенні. Особливо це важливо для гаражів. Щоб автомобіль служив довго, не завдаючи ніяких істотних проблем, потрібно забезпечити для нього належне сховище.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама