Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту на палях: чи потрібна вимощення навколо

  1. Що таке гідроізоляція?
  2. Як здійснюється гідроізоляція паль?
  3. Ізоляція від вологи ростверку
  4. додаткові заходи
  5. Матеріали для гідроізоляції
  6. Отмостка фундаменту
  7. гідроізоляція цоколів

Типова схема гідроізоляції фундаменту

Коли будується будь-яку будівлю або господарська будівля в помірних і північних широтах обов'язково зводиться фундамент. Вибирають фундамент частіше стрічковий. Але нерідко останнім часом зводять фундамент або стовпчастий.

Такі фундаментні основи зводять у випадках, коли грунт в місці спорудження подвіжная.Ето пов'язано з тим, що пальових основа відрізняється більш високою надійністю в порівнянні з стрічкової.

Вибір паль для фундаментної основи залежить від висоти підйому ґрунтових вод та типу зданія.Так, найміцніші і дорогі палі використовують при будівництві багатоповерхових будинків.

Фундамент палі - це палі, які вбиті в грунт і зверху з'єднані бетонної балкою і плитами з бетону. Вбивають палі спеціальним обладнанням. Саморобні палі бетонного типу не вбивають, а заливають.

Але все палі, піддаючись впливу вологи, поступово руйнуються. З цієї причини необхідно потурбуватися гідроізоляцією пальового фундаментного підстави.

Що таке гідроізоляція?

Гідроізоляція плитно-пальового фундаменту знизу

Гідроізоляція відноситься до тих заходів, які не можна відкласти до оказії. Потрібно пам'ятати, що вода чинить руйнівну дію на фундаментну конструкцію. Турбота про захист від вологості є турботою про довговічність споруди. Причому дбати потрібно про гідроізоляції будь-якого фундаменту, а не тільки пальового.

Але турбота про захист від вологи пальового фундаменту є більш складним процесом, ніж пристрій гідроізоляції простого фундаментного підстави. Основна складність полягає в тому, що бетонні палі після вбивання в землю, обробити вже неможливо. А той шар гідроізоляції, який був нанесений перед вбивання, відразу стирається.

Сучасні технології дозволили створити спеціальні гідродобавкі для бетону, які вводять в нього при виготовленні паль. Це, звичайно не дає повного захисту паль, але рівень захисту від вологи підвищує.

Гідроізоляція захищає приміщення від проникнення в них грунтових і осадових вод, від пошкодження фундаментних конструкцій. Значущість такого захисту для фундаменту будинку зростає, якщо тут буде обладнаний підвал або цоколь.

Зробити цей захист можна і самому, але тільки дотримуючись правил і технологіі.Гідроізоляція столбчатой ​​основи домобудівництва є відповідальним працею.

Як здійснюється гідроізоляція паль?

Пристрій гідроізоляції для пальового фундаменту

Перш за все, слід пам'ятати, що шар гідрозахисту фундаменту не повинен мати розривів поверхні.

Найвигіднішою гідроізоляцією паль за ціною і якістю вважається використання для цієї мети вологостійких бетонів.

Палі виготовляються з бетонних сумішей, металу або навіть дерева.

Залізобетонні палі виготовляються з бетонної суміші W4, якщо грунтові води в даній місцевості спокійні. Можна використовувати W6, якщо води мають посилену агресивність, W8 застосовується в разі поверхового будівництва. До складу бетонних сумішей вводять також гідродобавкі.

При зведенні малоповерхових будинків перед установкою в шурф арматури краю шурфу ізолюють руберойдом або іншими матеріалами.

Ці матеріали виконують функції ізолятора від води і формують залізобетонний фундамент стовп. Таку технологію захисту називають ще пристроєм руберойдового склянки.

Якщо для паль використовують металеві труби, порожнисті усередині, внутрішність можна заповнити бетоном, що містить спеціальні гідроізоляційні добавки. Зовнішню сторону перед забиванням обробляють сучасними складами, що не стираються.

У пробурених шурф перед забиванням засипають дренаж - щебінь з піском шарами. Шари приблизно по 10 см зволожують і трамбують. Цей шар допоможе зберегти палю від дії води.

Палі з дерева просочують бітумною мастикою або обробляють креозотом. Обробку виконують найчастіше перед початком зведення фундаменту.

Ізоляція від вологи ростверку

Схема свайно-ростверкових фундаменту: 1 - буронабивна паля з монолітного бетону і каркас з арматури; 2-ростверк з монолітного бетону і каркаса з арматури; 3 - горизонтальна гідроізоляція; 4 - продухи.

Фундамент палі гідроізолюють по ростверку. Після того як забиті і встановлені палі роблять гідроізоляцію: бітумну мастику наносять на зовнішню частину паль. Встановлюють опалубку для заливки ростверку.

Укладають дренажну гравійно-піщану подушку. Зверху подушку можна полити бітумом або рідким бетоном.

Усередині опалубки укладають гідроізоляцію з рулонних матеріалів. На місцях виходу паль в руберойді прорізають отвори, але вирізані шматочки не викидають, а укладають зверху на колишнє місце.

Гідроізоляція служить бар'єром, не даючи витікати цементному молочку.

Після того, як ростверк залитий, виконують обмазувальну ізоляцію бічних поверхонь або обклеювальну гідроізоляцію рулонний матеріал. Правильно виконана гідроізоляція ростверку відсіче його поверхню від грунту.

додаткові заходи

Отмостка пальового фундаменту

Щоб уникнути попадання води з поверхні, виконується вимощення. Отмостка повинна бути виконана всім будівлям.

А щодо підземних вод можна сказати, що вони є далеко не скрізь на ділянках на тій висоті, де зводиться фундамент. Для цього потрібно враховувати глибину залягання цих вод і рівень сезонного їх підняття. Крім гідроізоляції необхідно проведення дренажу, щоб відвести воду від будинку.

Від того, наскільки якісно виконаний дренаж, залежить, наскільки можна знизити грунтові води. В результаті відбувається підвищення гідростатичного тиску на фундамент будівлі, а в цьому випадку допомогти гідроізоляція не може.

Незалежно від того, який фундамент встановлений і яке залягання грунтових вод, потрібно обов'язково мати на увазі їх склад.

В окремих районах грунтові води містять агресивні речовини, що негативно впливають на якість і довговічність бетону. Тому перед виконанням гідроізоляції потрібно взяти до уваги тип фундаментного підстави.

Матеріали для гідроізоляції

Руберойд в рулонах

В даному випадку часто використовують руберойд. Причому використовують його для горизонтальної та вертикальної гідроізоляції. Руберойд буває різний. На картонній основі краще для гідроізоляції не використовувати, оскільки такий матеріал володіє слабкими гідротехнічними якостями.

Але якщо він вже куплений, то укладаючи пару його верств в фундаментне підставу на бітумну мастику. Руберойд з поліестерової основою має більш високі якісні характерістікі.Самим якісним в цьому питанні руберойдом є матеріал на стекловолоконной основі.

Цей матеріал добре підходить для фундаменту з паль. Він дорожче обмазувальної гідроізоляції, але відрізняється довговічністю і міцністю.

Мембрани для гідроізоляції випускають плоскі і профільовані.

Плоскі використовують для горизонтальної та вертикальної захисту, а профільовані тільки для вертикальної.

Виготовляють мембрани з полівінілхлориду та поліетилену. Вони бувають клеяться і зварюють. Для зміцнення мембран потрібна стрічка.

Для зміцнення мембран потрібна стрічка

Бітумна мастика

Бітумна мастика потрібна для вертикальної гідроізоляції фундаментної основи. В даному випадку важливою умовою є обробка цегляних підстав штукатуркою.

Але, слід пам'ятати, що звичайна штукатурна суміш для пальового фундаменту, яку готують з піску та цементу, ні в якому разі не годиться.

Мастика наноситься пензлем або валиком. Після цього утворюється водонепроникна оболонка.

Роботи проводяться і з використанням матеріалів, що володіють проникаючою дією, таких, наприклад, як суміші якісного цементу, гідродобавок і піску кварца.Ето один з найдорожчих варіантів захисту. Зазвичай використовується для стовпчастого фундаменту.

Отмостка фундаменту

Для захисту фундаменту від води виконується і вимощення Для захисту фундаменту від води виконується і вимощення. Вона часто виконує також роль пішохідної доріжки навколо будинку. Робиться вона з матеріалів, які не пропускають воду.

Ширина її повинна бути приблизно 1 м.

Отмостка може бути виконана з мембрани і будь-якого іншого матеріалу. Її можна зробити навіть з натурального газону. Для цієї мети на шар щебеню настилають шар землі приблизно 30 см завтовшки і засівають гарною травичкою.

Виходить природна вимощення.

У нинішній час утеплення цоколь і вимощення виконують ще й декоративну роль, тому їх можна робити з готових декоративних плит з утепленням. Утеплення вимощення робиться зараз з пінополістиролу, мінеральних плиток або керамзиту

Хоча при столбчатом і пальовій фундаментному підставі можна не робити. Досить зробити непромокальне покриття лише в місцях відведення стоків осадових вод.

гідроізоляція цоколів

Гідроізоляція фундаментів або стовпчастих фундаментів

Захист зовні цоколя обов'язкове. Буде краще, якщо зробити її до рівня 1-го поверху. Така робота необхідна, оскільки в процесі зносу будинку в зимовий період на отмостке зазвичай накопичується сніг.

Тому крім якісної гідроізоляції цоколь зверху слід покривати вологостійкої і морозостійкої обробкою. І вимощення в цьому випадку необхідна якісна. Правильна вимощення навколо фундаменту не дозволить дощовим і талим водам накопичуватися біля основи будинку.

Застосування високоякісних матеріалів та чітке дотримання технології під час проведення робіт гідроізоляції, стануть гарантією міцності, надійності та довговічності захищається будівлі.

Цоколь потрібно облицювати матеріалами, які мають високу морозостійкість. Технологія гідроізоляції може бути різною, але завжди потрібно виконувати роботу акуратно і уважно. Гідроізоляція фундаменту в будь-якому випадку передбачає використання тільки якісних матеріалів.

Не варто намагатися заощадити на цьому, тому що використання низькоякісних дешевих матеріалів може привести до самих негативних наслідків.


Що таке гідроізоляція?
Як здійснюється гідроізоляція паль?
Що таке гідроізоляція?
Як здійснюється гідроізоляція паль?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама