Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту рулонними матеріалами

  1. Класифікація ГІДРОІЗОЛЯТАМИ
  2. Пред'являються вимоги до матеріалів
  3. Етапи зведення гідроізоляції
  4. Класифікація матеріалів, що беруть участь в ізоляції фундаменту
  5. наплавляюча ізоляція
  6. Ізоляція, фіксується механічним способом
  7. клейова гідроізоляція
  8. захист статі

Рулонний гідроізоляція для фундаменту

Гідроізоляція фундаменту будинку рулонними матеріалами відмінно захистить будь-яку будівлю від негативного впливу навколишнього середовища. Опади, грунтові води, підвищена вологість - це одні з найнебезпечніших руйнівників фундаменту. Волога є розсадником різних шкідливих хвороботворних мікробів, можливе утворення цвілі. Вода, потрапляючи в основі будівлі, замерзаючи, послаблює фундамент. При цьому будівля втрачає міцність, осідає і перекошується. Правильно зведена рулонний гідроізоляція для фундаменту створить бар'єр на кілька років.

Класифікація ГІДРОІЗОЛЯТАМИ

Існує два основних види ГІДРОІЗОЛЯТАМИ - горизонтальна і вертикальна, кожен з яких має свої особливості, переваги і недоліки. Горизонтальна гідроізоляція зводиться під цегляну кладку або брус. Головним її призначенням є - захист стін від підвищеного вмісту вологи. При відсутності підвального приміщення або низькому рівні вогкості, можна скористатися тільки горизонтальної гідроізоляцією.

Наступним видом гідроізоляції є - вертикальна. Такий вид ідеально підходить для цокольних поверхів або при наявності підвального приміщення, іншими словами, коли фундамент виступає і в якості стін. Зовнішні сторони фундаменту успішно захищаються від вологи, в тому числі як надземна, так і підземна його частини. Гідроізоляція виконується ще на початковому етапі будівництва будівлі і зводиться на всю його висоту.

монтаж гідроізоляції

При вертикальної гідроізоляції фундамент захищається від атмосферних опадів, підземних вод. Відбувається таке відділення бетону. Якщо підвал знаходиться в підземному приміщенні, то є сенс використовувати обидва види гідроізоляції. Вертикальна - наноситься на стіни, а горизонтальна - на рівні підлоги і поверхні цоколя.

Бувають такі типи гідроізоляції, як:

  1. З використанням обклеювальних рулонних матеріалів.
  2. Із застосуванням наплавного методу.
  3. Використання дифузійних плівкових мембран.

Рулонний гідроізолом залишається найбільш затребуваним в будівельній справі. Захист будівлі полягає в створенні єдиного гідроізоляційного килима з рулонних матеріалів.

Пред'являються вимоги до матеріалів

Гідроізоляційні матеріали піддаються ряду вимог, які необхідно враховувати. Від цього буде залежати якість бетонної основи. Отже, головними умовами є:

  1. Міцність.
  2. Зносостійкість.
  3. Довговічність.
  4. Еластичність.
  5. Гнучкість.
  6. Стійкість до хімічної і навколишньому середовищу.
  7. Стійкість до механічних впливів.

Рулонні матеріали, що використовуються в якості ГІДРОІЗОЛЯТАМИ, в даний час є досить затребуваними серед населення. Такі матеріали чудово захищають фундамент від зайвої вологи, опадів, грунтових вод.

Крім того, вони досить зручні в експлуатації і не вимагають наявності певних навичок і вміння, завдяки чому, звертатися в будівельну фірму за допомогою зовсім не обов'язково. Рулонний гідроізоляція виготовляється на основі бітумної, бітумно-полімерної мастики з додаванням атактична поліпропілену.

Етапи зведення гідроізоляції

Перед тим як зробити ізоляцію потрібно виконати ряд умов, які є обов'язковими. Технологія накладення гідроізоляційного шару варіюється, адже все залежить, в першу чергу, від обраного вами матеріалу, але основні критерії існують:

  1. Підготуйте перед початком будівельних робіт поверхню. Для цього необхідно ретельно очистити її від бруду, сміття, скруглить всі гострі кути, вирівняти поверхню.
  2. Проведення грунтувальних робіт.
  3. Нанесення мастики або лаку, це буде сприяти найбільш зчепленні рулонного матеріалу з поверхнею.
  4. Наносить ізоляційний шар.
  5. Завершальний шар лаку або мастики.
  6. Зведення захисного шару з цегли або бетону, можна використовувати теплоізоляцію.
  7. Зведення дренажної системи і подальша засипка.
  8. Гідроізоляція вимощення.

Чим міцніше фундамент, тим безпечніше будова, а це дуже важливо. Крім того, правильно накладена гідроізоляція здатна запобігти його передчасному руйнуванню і продовжити термін експлуатації. Використання рулонної гідроізоляції проводиться як до заливки фундаменту, так і після його зведення.

Використання рулонної гідроізоляції проводиться як до заливки фундаменту, так і після його зведення

Схема нанесення гидроїзола

Залежно від того, яка гідроізоляція необхідна, наприклад, горизонтальна або вертикальна, матеріали будуть використовуватися різні. Так, при вертикальній - необхідно використовувати профільовану мембрану. Вона відмінно розподіляє тиск по всій поверхні фундаменту, захищає його від зайвої вологи. Для горизонтальної гідроізоляції прекрасно підійде гладка мембрана, яка захистить фундамент від вологи і не дасть їй піднятися по порах бетону.

Класифікація матеріалів, що беруть участь в ізоляції фундаменту

Гідроізоляція також поділяється на певні класи, згідно з ознаками, характерними для кожної з них. Отже, ізоляційні матеріали поділяються за такими критеріями:

  • методу кріплення до основи;
  • виду використовуваного матеріалу для основи.

У зв'язку з чим, виходячи з методики кріплення, ізоляція ділиться на пристосування:

  • наплавляемие;
  • клейові;
  • фіксуються механічним способом.

Розглянемо більш докладно, кожен спосіб окремо.

наплавляюча ізоляція

Такий тип ізоляції найбільш часто застосовується в будівництві покрівлі. Наплавляюча ізоляція складається з склотканини, скловолокна або поліестеру.

Наплавляюча ізоляція складається з склотканини, скловолокна або поліестеру

наплавляюча ізоляція

Даний вид ізоляції відрізняється простотою у використанні, довговічністю, зносостійкістю, зручністю в монтажі, який можна проводити незалежно від пори року. Крім того, при дотриманні всіх технологій, виходить настільки міцна ізоляція, що в ній практично будуть відсутні щілини і стики.

Ізоляція, фіксується механічним способом

Основною складовою такої гідроізоляції є дрібнозернистий пісок, який представляє собою нижній шар. Прототипом є всім відомий руберойд. В даний час, дана гідроізоляція випускається в рулонах і чудово скріплюється з основою за рахунок використання саморізів або інших кріплень. Мінусом ізоляції такого типу є складність монтажу і низький рівень захисту покрівлі від вологи або опадів.

клейова гідроізоляція

За методом виготовлення вона схожа з наплавленої гідроізоляцією, в якості основи також використовується ПВХ. Клейова ізоляція укладається за допомогою мастики або клею на епоксидній основі. Це можна подивитися на відео.

Такий тип ізоляції відмінно справляється із захистом фундаменту від проникнення вологи і подальшого його руйнування. Це досить надійний захист. Крім того, клейова гідроізоляція вельми зручна при монтажі і не вимагає особливих знань і умінь. Найголовніше - це наявність рівної очищеної поверхні і теплої сонячної погоди, так як гидроизол потребує особливих температурних умовах.

захист статі

Ізоляція підлоги від зайвої вологи - це захист від протікання, цвілі, грибка, створення нормальних умов і оптимального відсотка вологості всередині приміщення. Крім того, гідроізоляція запобігає руйнуванню підстави підлоги, яке часто буває з дерева, а також самого фундаменту будівлі.

Перед укладанням рулонного покрівельного покриття необхідно ретельно підготувати підставу. Якщо підлога буде недостатньо підготовлений, то це призведе до подальшого руйнування гідроізоляційного покриття, волога швидко проникне всередину або між перекриттів.

Ізоляція підлоги від зайвої вологи

Залежно від типу статі методи накладання гідроізоляції будуть різні:

  • наклеювання - ідеально підходить для будь-якого виду статі;
  • наплавление - призначений для бетонних підстав;
  • настил - призначений для дерев'яних підлог.

Перед проведенням монтажних робіт настійно рекомендується повністю позбутися від старого підстави. Ідеальним умовою стане повне звільнення до бетонної основи. Далі потрібно видалити сміття і грязь, все сколи та тріщини. Можна скористатися шлифмашиной. Потім бетонну підлогу вирівнюють будівельною сумішшю і залишають на кілька годин для сушки. Надалі підставу шліфують наждаком.

В даний час розробляється все більше нових видів рулонного ГІДРОІЗОЛЯТАМИ, при цьому враховуються не тільки кліматичні умови, а й матеріальний достаток клієнта. Особливою популярністю користуються безосновние рулонні матеріали, що є ще й самоклеючими. Такі покриття добре справляються з поставленим завданням, захищають підлогу і фундамент на належному рівні без будь-яких нарікань.

Деякі види гідроізоляційних матеріалів здатні оберігати приміщення від пилу і навіть газу. Крім того, ізоляція застосовується як при будівництві нових будівель, так і при монтажно-ремонтних роботах.

Грамотно встановлений гідроізолом захистить будівлю від руйнівного впливу навколишнього середовища. Споруда не буде піддано розвитку цвілі або грибка, а значить, буде повністю екологічно безпечним, що благотворно позначиться на стані вашого здоров'я.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама