Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту своїми руками

  1. Загальні правила проведення будівельних робіт
  2. Обробка цоколя
  3. Обробка фундаментної плити
  4. Обробка моноліту
  5. Обробка фундаменту із складових частин
  6. Обробка балкона

Ізолювання будівлі від вологи - це дуже важлива частина в будь-яких роботах по будівництву, після яких будівля буде міцно, надійно і якісно ізольовано від дощової вологи і полою, і, звичайно ж, грунтових вод. Ще більше гідроізоляція потрібна, якщо ви плануєте будувати приміщення, куди легко потрапити воді. Чим якісніше буде гідроізоляція, тим довговічніше буде будинок. При гарній гідроізоляції ви ніколи не побачите дрібних комах, грибок і пліснява на стіні, особливо в таких приміщеннях, які знаходяться нижче рівня землі. Ізолювання будівлі від вологи - це дуже важлива частина в будь-яких роботах по будівництву, після яких будівля буде міцно, надійно і якісно ізольовано від дощової вологи і полою, і, звичайно ж, грунтових вод

гідроізоляція фундаменту

Гідроізоляція фундаменту своїми руками-процедура, яку зробити без сторонньої допомоги абсолютно реально, але не треба забувати, що це відповідальна робота і до неї не варто підходити абияк. Ви повинні мати певні навички і вміння, а також потрібно мати інформацію про всі нюанси території, ну і, звичайно ж, потрібно дотримуватися техніки безпеки.

Ми розповімо і пояснимо шість різних варіантів.

  • Загальні правила проведення будівельних робіт
  • Обробка цоколя
  • Обробка фундаментної плити
  • Обробка моноліту
  • Обробка фундаменту із складових частин
  • Обробка балкона

Загальні правила проведення будівельних робіт

Зараз застосовуються різні варіанти зміцнення фундаменту:

  • обклеювальна - фундамент обклеюють рулонний матеріал, який оброблений клеїть складом. Він може бути клейким, що вимагає розігріву або наплавляється.
  • просочувальна - фундамент обробляють складом, який добре проникає в грунт. Він заповнює капіляри в матеріалі і створює шар в кілька десятків сантиметрів.
  • Обмазочная - обробка складом, який має високий опір волозі. Наприклад, полімерами або бітумною мастикою.
  • Змонтована - її проводять із застосуванням геомембран з шипами з полімерів, які збираються в миючу влагонепроницаемую поверхню.

За даними технологіями потрібно захищати не тільки фундамент, але і прилеглі конструкції:

  • Цокольний поверх
  • Пол і стіни в підвалі
  • Підстава в фундаменті

Гідроізоляційний шар в будь-якій будівлі повинен бути цілісний, не мати ушкоджень. Бажано повністю рівним. Іноді встановлюють ще один гідроізоляційний шар зі зворотним частини конструкції, яка бере основний удар. Це роблять, якщо є небезпека затоплення ґрунтовими водами. Щоб уникнути цієї проблеми будівлю оберігають за допомогою вимощення. Поверхнева вода є всюди, тому цю деталь встановлюють всюди. Винятків в цьому випадку не буває.

Існує ще одна проблема. Вона називається - підземні води. Вони на ділянках розташовуються не завжди на одному рівні з фундаментом. Питання в тому, де вони знаходяться і наскільки глибоко. Якщо вони знаходяться вище ніж фундамент, то крім гідроізоляції потрібно провести ще і дренажні роботи. Ця процедура потрібна для того, щоб вода була якомога далі від будівлі. Ще він знижує рівень грунтових вод і цим знижує тиск на фундамент будівлі. Без дренажу цього досягти неможливо. Незалежно від перерахованого вище, потрібно ще враховувати хімічний склад води. На деяких територіях доводиться стикатися з шкідливими грунтовими водами. Ця вода шкідливо впливає на бетон . Виходячи з цього, всі матеріали повинні витримувати агресивну навколишнє середовище.

Обробка цоколя

Зовнішню сторону цокольного поверху неодмінно захищають. Іноді навіть до рівня першого поверху. Це роблять, тому що на отмостке іноді залишається паморозь. Виходячи з цього, крім всіх робіт цоколь потребує облицювання морозостійкими і вологостійкими оздоблювальними матеріалами. Не забувайте! Якщо ви будете використовувати високоякісні продукти, будете дотримуватися технології, не будете лінуватися - це буде запорукою довговічності вашого будинку!

Цокольний поверх продовжує фундамент стіни. Цоколь - вершина фундаменту, він вище рівня землі, приблизно на 2 м. Але в деяких випадках поверх може бути досить високо від землі і створювати ще один поверх, який наполовину знаходиться під землею і наполовину зсередини.

Беручи до уваги те, що цоколь продовжує фундамент, на їх ізоляцію потрібно приділити більше часу. Ви не повинні допустити промокання зовні і проходу капілярної вологи вниз. Не можна забувати, що від різних факторів волога може піднятися на другий поверх. Зі стіни волога випаровується, тому вогкість може бути на двох поверхах. Тому робіть надійну ізоляцію!

Є ще один варіант обробки цоколя - вертикальна ізоляція. Сенс цієї ізоляції в тому, щоб вся система працювала як єдине ціле. Для цього найчастіше використовують рідку гідроізоляцію. За допомогою розплавленої гуми можна отримати водовідштовхувальне покриття з моноліту без швів. Цей матеріал дуже легко наноситься, відмінно працює в парі з іншими матеріалами. Тому його можна використовувати і для цегли, і для бетону (монолітного або блочного)

Обробка фундаментної плити

Що б її встановити, потрібна копка котловану. Після проведених заходів блок укладають на гарненько притоптаний пісок і щебінь. Товщина цієї насипу - приблизно 35 см, блоку - від 25 до 45см. Цей фундамент буває з моноліту або збірним. Якщо у вас моноліт, тоді заливають опалубок бетоном з заздалегідь встановленим каркасом з арматури. В іншому випадку - підстава роблять з готових залізобетонних конструкцій, наприклад, дорожніх плит. При будь-якому варіанті монтажу ви повинні знати те, що ґрунтову воду потрібно неодмінно прибрати!

Ізоляцію блоку вирішують кількома варіантами. Кожен варіант має свої переваги і недоліки. Зараз в основному використовують обмазувальної варіант. Цей вид дуже легкий, після проведення робіт ви отримаєте найкращий результат і довговічний матеріал. Найголовнішою проблемою в обробці блочного фундаменту є ізоляція плити внизу, тому що вона має велику площу. В такому випадку роботи проводять, обмотуючи рулоном або обмазкою. Кілька років тому в будівництвах застосовували руберойд. При цьому варіанті бітум наносили на основу з картону. Цей спосіб був недовговічний, тому що основа з паперу швидко псувалася. Матеріал легко гнувся, також не виносив різких перепадів температури і ультрафіолет. Бітум, застосовуваний раніше при його виробництвах, теж міцністю не відрізнявся. У підсумку все швидко тріскалося, і бар'єр гідроізоляції втрачав свою герметичність. Сучасні матеріали, такі як рубемаст і стеклоизол робляться з використанням склотканини або склополотна. Вони набагато міцніше, ніж їхні старі аналоги. Зараз бітум має в складі модифіковані добавки. Через це він став еластичним, гнучким, і витримує будь-які температури.

Обробка моноліту

Домогтися потрібного результату можна різними способами:

  • Обмазування мастикою - Підходить для тих, хто не хоче витрачати багато грошей. Цей варіант дуже дешевий. Хоча його вистачає тільки на короткий час. Така гідроізоляція в процесі користування швидко псується, протікає, тому що не витримує великих навантажень. Але головною умовою є, те, що її можна використовувати, тільки якщо ви маєте абсолютно суху і рівну поверхню. Ви неодмінно повинні знати, що обмазочная гідроізоляція ще на початкових стадіях пошкоджується, коли залишається будівельне сміття, наприклад, такий як камінь і скло. З боку вулиці її потрібно утеплити рулонних геотекстилем або притискної цегляною стіною. Але цей варіант досить дорогий і віднімає багато сил.
  • Обробка напиленням - дуже легко наносити завдяки зручному розпилювача. Спосіб хороший тим, що в точності повторює всі нерівності фундаменту. Майже не потрібно попередньо готувати поверхню. Ця технологія коштує дорожче інших. При використанні цієї технології потрібно обов'язкове армування геотекстильні матеріалом, який забезпечує додатковий захист.

Обробка фундаменту із складових частин

Цей об'єкт найчастіше обробляють разом з ростверком. Складові частини гидроизолировать вкрай важко, тому, що на обробку йде занадто багато сил і часу. Фундамент з дерева перед установкою просочують і обробляють захисним розчином. Але не забувайте, коли ви встановлюєте фундамент з дерева, не рекомендується робити дренаж по відведенню вод, так як дерев'яні стовпи, які попередньо оброблені, не гниють у воді, а тільки набирають стійкість. Те, що вам і потрібно!

І нарешті, заключний етап виготовлення стрічкового Фундамента. Спочатку потрібно зняти опалубку і провести кінцеву обробку. Отже, ви можете зрозуміти те, що фундамент добре затвердів по появі між ним тріщин або маленьких щелочек. Коли дошка відходить від верху фундаменту це значить, що він відганяє воду, а це є хорошим знаком. Після цього зніміть опалубку. Спочатку потрібно зняти допоміжні частини. Потім потрібно витягнути все штирі і брусочки. Потім за допомогою молотка простукати кордону фундаменту. Не забувайте, фундамент ще висох не остаточне, його дуже легко пошкодити!

Обробка балкона

У сучасному мегаполісі майже в будь-якій будівлі є балкон. У підставі, як правило, лежить залізобетонний блок, який піддається впливу агресивного навколишнього середовища. Ну і звичайно, коли-небудь це призведе до руйнування. А такі наслідки як відсиріванню і появі цвілі нікому не потрібні. Згодом всі проблеми з балкона плавно «перепливають» в квартиру. Це відбувається, коли вода сочиться по капілярах бетонної плити.

Основна проблема полягає в тому, що на вулиці взимку мінусова температура. Коли на балконі під бетон багато вологи вода замерзає, розширюється і лопається, руйнуючи своїми діями плиту на балконі. Судячи з нормами будівництва поверхню балкона повинна мати скіс в 2-3 градуси. Але на ділі будівельники цього частенько не дотримуються. Мало того є випадки коли присутній зворотний ухил. Через це дощова вода, яка потрапляє на балкон, не стікає з нього, а затримується і іноді навіть стікає в сторону квартири, тим самим руйнуючи бетонну поверхню. Завдяки цьому плити не вистачає навіть на кілька сезонів! Відкритий балкон не можна відгородити від низької температури. Але якщо не можна відгородити, то можна запобігти! А саме потрібно запобігти потраплянню води всередину бетону.

Найкраще для вирішення цієї проблеми підходить гідроізоляція з використанням бітуму. Перед тим як починати виправляти цю помилку, потрібно визначити нахил блоку і якщо потрібно покрити її цементним стягуванням для того щоб отримати нахил в 2-3 градуси. Приділіть більше уваги вже з'явилися тріщин і стиків (які стикаються зі стіною парапетом, металевими прутами). Якщо їх не прибрати відколи будуть ставати тільки більше! Ці місця потрібно ретельно проклеїти стеклохолстом.

Гідроізоляція працює на балконі в самих екстремальних умовах у порівнянні з іншим використанням цього матеріалу. А ось гідроізоляцію лоджії роблять, тільки якщо вона повністю засклена. Цю процедуру проводять з гідроізоляцією вертикальної перегородки, (з цегли або бетону) Звичайно, проводити роботи треба якісно, ​​або ви не отримаєте потрібного результату. Щоб був хороший результат потрібно встановити не тільки двошаровий склопакет, але і дуже добре загерметизувати шов і зовнішній карниз. Але попередньо, необхідно підготувати поверхню.

Щоб це зробити потрібно, демонтувати покриття, брудні ділянки видалити перфоратором. Після цього бетон потрібно очисти жорсткою щіткою від будівельного сміття. Якщо стирчить арматура, з неї потрібно видалити іржу, а потім нанести захисний склад. Після цих процедур бетонний блок відновлюється за допомогою спецскладом для швидкого ремонту. Тому ми радимо вам вибирати самі високоякісні матеріали і не шкодувати сил інакше ваші зусилля не виправдаються. І пам'ятайте, скупий платить двічі !!!

Отже, ми підійшли до кінця. Бажаємо вам швидкого будівництва, а не столітньої «епопеї», щоб у вас все виходило з першого разу і якісної вам гідроізоляції!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама