Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція і утеплення фундаменту приватного будинку

  1. Етапи гідроізоляції і утеплення фундаменту приватного будинку
  2. Гідроізоляція і утеплення фундаменту приватного будинку зсередини

День добрий, друзі День добрий, друзі!

Конструкція приватного будинку потребує особливого утепленні всіх її частин. Правильно утепливши будинок, ви забезпечите собі комфортні умови проживання, обережете житло від промерзання, уникнете його руйнування від зовнішніх погодних впливів.

Першорядну роль грає утеплення та вологоізоляція частин будинку близьких до землі, а саме гідроізоляція і утеплення фундаменту приватного будинку.

Етапи гідроізоляції і утеплення фундаменту приватного будинку

Для правильної тепло- і вологоізоляції будинку необхідні матеріали:

• керамзит або пінополістирол ( пінопласт );

• бітумна мастика;

• руберойд в рулонах або аркушах;

• дюбелі і молоток.

Обов'язковою умовою роботи є обстеження поверхні, яку необхідно ізолювати від впливу вологи. Для цього по периметру фундаменту копають канаву, глибиною до 50 см. Поверхня фундаменту очищають від землі і витримують кілька годин для просушування.

Очищену поверхню фундаменту покривають бітумною мастикою. Цю операцію можна виконати 2-3 рази для кращого утримування гідроізолятора на робочій поверхні.

Як гідроізолятора використовують руберойд в листовому або рулонному виконанні.

Допускається накладка декількох шарів гідроізолятора. Для кращого його кріплення на фундаменті кожен наступний шар обробляють мастикою. Після цього додатково оформлені захисні шари кріплять до фундаменту за допомогою дюбелів.

Накладаючи шари мастики і гідроізолятора, необхідно дотримуватися їх рівномірний по товщині розміщення по всій висоті фундаменту.

Після просушування і закріплення захисних шарів. Канаву засипають шаром піску. Утрамбований пісок покривають викопаним шаром грунту, укладають по периметру вже по землі руберойд і засипають останній гравієм. Гравій можна закрити шаром бетону, тобто зробити вимощення, забезпечивши тим самим підвищену ізоляцію обробленого підземної ділянки. Отже, гідроізоляція і незначне утеплення фундаменту зовні проведена. Що далі? Про те, як капітально утеплити будинок зовні читайте ТУТ .

Гідроізоляція і утеплення фундаменту приватного будинку зсередини

Для приватного будинку утеплення фундаменту, як зовні, так і зсередини не буває зайвим, якщо, звичайно, є доступ до нього з внутрішньої сторони. Отже, після гідроізоляції і утеплення фундаменту зовні бажано і проведення внутрішнього його утеплення.

Внутрішня поверхня фундаменту, обстежена, і очищена, вирівнюється за допомогою штукатурення та нанесення рідкого шару гідроізоляції.

Після обробки поверхні цоколя штукатуркою на неї наклеюють утеплювач (пінополістирол, структурований пінополістирол).

Приклеєні листи утеплювача перевіряють на наявність щілин і зазорів, які закривають монтажною піною або розчином цементу.

Вирішувати, яку гідроізоляції віддати перевагу необхідно власнику будинку, при цьому треба враховувати її функції:

• внутрішньої гідроізоляцією досягається захист будинку від дії ґрунтових вод, усунення утворення конденсату на поверхні стіни під утеплювачем. У цьому зовнішня захист фундаменту також грає важливу роль;

• захищаючи конструкцію будинку ззовні, зовнішня гідроізоляція захищає конструкцію будинку від впливу зовнішніх погодних умов, продовжуючи термін служби будівлі. Доступ вологи з вулиці у внутрішній простір під підлогою - це основне призначення зовнішньої гідроізоляції.

Таким чином, виходить, що гідроізоляція і утеплення фундаменту приватного будинку і зовні і зсередини доповнюють один одного, забезпечуючи комфорт в будинку зсередини і надійність житла зовні. До зустрічі!





Що далі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама