Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція лазні: захищаємо від вологи фундамент, підлогу, стіни і пололок

  1. гідроізоляція фундаменту
  2. гідроізоляція підлоги
  3. Як захистити стіни і стелю від вологи?

Під цим процесом мається на увазі проведення робіт по ізоляції матеріалів є основою лазні, від впливу вологи. Те, що добре в лазні для людини, негативно позначається на всіх комплектуючих, тому їх необхідно захистити.

Чи не скидається з рахунків і корисність цього процесу. Адже всі прояви нестійкості матеріалу, наприклад цвіль і грибок, недобре позначаються і на здоров'я людини, надаючи хоч і не згубний але, все ж негативний вплив на організм. Тому питання гідроізоляції стоїть на одному рівні з правильним утепленням статі в лазні і стін, і є як би доповненням в процесі створення позитивного мікроклімату.

гідроізоляція фундаменту

На малюнку показаний варіант захисту фундаменту шляхом нанесення бітумної мастики На малюнку показаний варіант захисту фундаменту шляхом нанесення бітумної мастики.

Починати гідроізоляцію потрібно саме з основи лазні. Це питання особливо гостро стоїть в будівлях розташованих на болотистих місцевостях і глинистих ґрунтах. Підвищена вологість, рано чи пізно почне творити свої підступи, і бетон буде кришитися, ставлячи під загрозу цілісність споруди. З метою захисту (гідроізоляції) поверхню обмазують бітумними мастиками або її обкладають листами руберойду, з зашиттям швів.

Є спеціалізовані рулонні матеріали для фундаменту. Тип їх укладання схожий з монтажем гнучкої покрівлі, тільки в цьому випадку на вертикальні стіни основи. Паяльною лампою нагрівається внутрішня сторона матеріалу, і після її прикладають на висушену поверхню бетону, розрівнюючи по всій площі.

Є ще маса хімічних засобів, для захисту фундаменту від вологи. При замішуванні бетону для стрічкового фундаменту , В розчин додаються пластифікатори. Також готова основа, усталена і набрала міцності, обробляється хімічними складами, проникаючої дії, але все ж кращий варіант - це застосування рідких бітумних мастик.

гідроізоляція підлоги

На них припадає основна ударна навантаження. Будь-яка волога, з душу, басейну або парної, все одно виявляється на підлозі, і йому необхідно допомогти в цій нелегкій боротьбі. Основним захистом від вологи буде організація правильного зливу і провітрювання після банних процедур. Власне два цих правила і вважаються основою гідроізоляції підлоги, зробленого з будь-якого матеріалу. Бетонні поверхні можна додатково захистити «залізненням». Це заливка цементного молочка поверх основної стяжки. Поверхня стає стійкою перед будь-якими нападками вологи. Після повного висихання стяжки, бетонну поверхню додатково просочують проникаючими складами, що запобігають будь-яке проникнення вологи всередину. Якщо в лазні буде плитковий підлогу , То «залізнення» робити не потрібно. Кераміка відмінно захистить поверхню від вологи, достатньо лише зробити ухил для відводу води.

Підлоги з дощок в лазні і інших деревних матеріалів, гідроізолюють в процесі монтажу. Під цим процесом розуміється обробка захисними складами всіх балок перекриттів і статевих лаг. Відмінно з цим завданням справляється мастика на основі латексу і каучуку. Всі місця стику балок обробляються перед з'єднанням і після. Захист в кілька шарів, істотно підвищує стійкість дерева до вологи.

Гідроізоляція статевих лаг плівковим матеріалом Гідроізоляція статевих лаг плівковим матеріалом. В процесі укладання підлог, дошки повністю обертають захисним покриттям.

Гідроізоляції підлягає і статева рейка. Особливо цього потребують місця стику, тому що волога з них довше не вивітрюється. Для цих цілей використовується антигрибкова проникаюча просочення. Їй також рекомендується обробляти статеві дошки кілька разів, перед установкою і безпосередньо після укладання підлоги.

Як захистити стіни і стелю від вологи?

Гідроізоляція не менш важливий процес поряд з утепленням стін в лазні , Особливо цього потребують нижні сегменти. У лазнях, побудованих з дерева, вінець, який спирається на фундамент, обов'язково обробляється захисними складами, і вся основа попередньо покривається шаром руберойду або бітумними мастиками. Про це не можна забувати, в іншому випадку дерево буде «тягнути» вологу з бетону, а це не дуже добре, особливо для першого вінця колод, що є несучим.

На фото показаний варіант гідроізоляції стелі і стін в лазні плівковими покриттями. Матеріалом повністю прокладають внутрішній простір під зашиття вагонкою.

У цегляній лазні, внутрішні стіни зазвичай обробляють вагонкою, а перед зашиттям, їх покривають гідроізоляційним матеріалом. Це спеціалізовані фольговані плівки, що запобігають рух пари і вологи всередині стін. Такий же обробці підлягає і стельове перекриття. Тільки гідроізоляція в цьому випадку укладається з горищного приміщення, під утеплювач, з подальшою зашиттям статевої дошкою.

Гідроізоляція лазні - процес відповідальний, але застосовуючи його не потрібно доводити справу до абсурду, укладаючи матеріали в кілька шарів, сподіваючись цим поліпшити показники. Своєрідна супер захист створить проблеми в природної вентиляції повітря , А це тільки погіршить становище. Є роками напрацьовані правила гідроізоляції лазні, дотримуючись яких можна надійно захистити її і при цьому не витратити багато коштів, а пустити їх на внутрішнє благоустрій.

Як захистити стіни і стелю від вологи?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама