Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція льоху своїми руками: як зробити, вибір матеріалів, захист підвалу зовні і зсередини від грунтових вод

  1. Виділяють 3 види гідроізоляції
  2. Гідроізоляція льохів: технології та матеріали
  3. здатний проникати метод
  4. Обробка «рідкої гумою»

У будь-якому приватному будинку необхідний льох. У ньому зберігаються і продукти на зиму, і різні предмети, яким не знайшлося місця в будинку. Однак дуже часто власники стикаються з проблемою підвищеної вологості або затоплення підземних приміщень. У такому випадку необхідна гідроізоляція льоху, так як від підвищеної вологості можуть бути плачевні наслідки: У будь-якому приватному будинку необхідний льох

Важлива і необхідна умова надійності погреба - його повна гідроізоляція.

  1. Сирість істотно скорочує термін зберігання продуктів, крім цього, через неї відбувається корозія металевих предметів (стелажів, дверей).
  2. Підвищена вологість - просто мрія для грибків, комах і цвілі.
  3. Крім того, тріщини з'являються від вогкості. Якщо вчасно не відремонтувати, будова може дуже швидко розвалитися, що часом небезпечно.

Схема гідроізоляції підвалу, коли рівень грунтових вод знаходиться нижче підвалу.

Можна зробити гідроізоляцію і самостійно, без потойбічної допомоги. Але для того, щоб усунути проблему, необхідно знати причину її виникнення. А причини можуть бути різні:

  1. Вода цілком може проникати через тріщини. У такому випадку їх необхідно закрити спеціальним складом. Але перед обробкою поверхню ретельно висушується. А приміщення провітрюється.
  2. Застояне повітря, неякісна зовнішня ізоляція і погана вентиляція - ці чинники можна вважати причинами зборів конденсату на поверхні стін і стелі. Приміщення необхідно спочатку висушити, а потім приступати до його гідроізоляції.

Гідроізоляція льоху або підвалу виконується різними методами і за допомогою різних матеріалів. Перед вибором технології і закупівлею матеріалів необхідно з'ясувати, а від чого буде захищатися льох?

Виділяють 3 види гідроізоляції

Схема влаштування гідроізоляції, коли рівень грунтових вод вище підвалу.

  1. Безнапірна. Дана гідроізоляція передбачає захист приміщення від води, яка піднімається в сезони підвищеного рівня опадів. Виконувати Безнапірні гідроізоляцію можна тільки тоді, коли підземні води розташовуються нижче фундаменту і їх підняття найближчим часом не прогнозується. Для цих робіт застосовується бітумна мастика.
  2. Протівонапорная. Даний тип необхідний тоді, коли не справляється безнапірна гідроізоляція. Гідроізоляція вашого льоху Протівонапорная способом виконується під час підняття ґрунтових вод вище рівня фундаменту або навіть вище рівня стін. Навіть якщо вода піднімається тільки в сезонні паводки, теж необхідна гідроізоляція. Але виконується даний вид можна тільки зсередини погреба.
  3. Протикапілярну. Метою даного способу є запобігання підняття води з грунту вгору по стінових капілярах. Для усунення даної причини раніше використовували бітумну суміш або стелили фундамент зверху руберойдом. На сьогоднішній момент краще використовувати проймає гідроізоляцію.

Найкраще виконувати гідроізоляцію при будівництві. Але це не завжди можливо і доводиться вирішувати питання в уже готовому погребі, тому ми розглянемо внутрішню гідроізоляцію льоху.

Дуже важлива умова перед початком роботи - провітрювання приміщення і проведення вентиляції. Якщо вентиляція буде виконана належним чином, вона буде ще працювати як витяжка, а підвал буде захищений круглий рік.

Для установки вентиляції в одній зі стін необхідно зробити отвір, воздухопроводящих труба проводиться з іншого боку. Дана труба з вулиці покривається захисним ковпаком. Всередину ставиться сітка від проникнення гризунів.

Гідроізоляція льохів: технології та матеріали

Схема проникаючої гідроізоляції.

Сучасні виробники наповнюють ринок найрізноманітнішими будівельними матеріалами. Але перед тим як говорити про матеріали, необхідно провести відведення грунтових вод від стін і фундаменту льоху. Тільки коли води будуть відведені, можна буде приступати до виконання гідроізоляції.

Якщо говорити про матеріал будівництва погреба, то краще за все, коли він побудований з водонепроникного бетону. Такі стіни будуть надійним захистом від вологи навіть в разі підйому підземних вод вище рівня фундаменту.

Як зробити гідроізоляцію, якщо стіни виконані з звичайного бетону або червоної цегли? Для цього необхідно обов'язково обштукатурити стіни піщано-цементним розчином. В такому випадку рекомендовано покриття з руберойду.

Природно, всі роботи виконуються за допомогою будівельних матеріалів.

Для обробки підвалу і льохи зсередини знадобляться наступні матеріали:

  1. Мастика або бітум застосовуються для безнапірних випадків. В такому випадку мастика або бітум розігріваються і наносяться на поверхню. У міру остигання матеріал полімеризується і виходить плівка, яка захищає від проникнення вологи всередину приміщення.
  2. Проникаюча гідроізоляція. Вважається найбільш прийнятним і ефективним способом гідроізоляції підземного приміщення зсередини.
  3. Гідроізоляція мембранного типу передбачає використання «рідкої гуми». Після засихання матеріалу утворюється мембрана, яка не пропускає вологу. Назва матеріал отримав через свого зовнішнього властивості з гумою.
  4. Цементна гідроізоляція. Як зрозуміло з назви, в складі переважає цемент. Крім цементу, до складу входять і інші речовини, такі як порошок і спеціальна емульсія. Завдяки цементу склад проникає в поверхню стіни, а інші складові утворюють водонепроникний шар, щільно прилягає до поверхні. Такий спосіб також захищає стіни від різних пошкоджень.

здатний проникати метод

Схема мембранної гідроізоляції.

Для даного методу необхідні наступні матеріали:

  1. Суміш глибокого проникнення для нанесення і зсередини і зовні будівлі.
  2. Як доповнення до першого пункту робиться герметизація тріщин і швів. Використовуються спеціальні герметики.
  3. Для аварійних робіт застосовуються склади, які тверднуть за кілька секунд.
  4. На першому етапі будівництва можливі спеціальні добавки в бетон.

Переваги проникаючого способу:

  1. Суміші глибокого проникнення утворюють надійний захист поверхні від підвищеної вологості завдяки проникненню вглиб поверхні і утворення міцного вологостійкого бар'єру. Такі стіни також стійкі до морозів.
  2. Дана гідроізоляція закладає тріщини і прибирає мікропори.
  3. Подальша додатковий захист від інших пошкоджень не потрібно.
  4. Нанесення гранично просте, досвід не потрібно.
  5. Термін служби тривалий.

Схема гідроізоляції за допомогою рідкої гуми

Порядок нанесення гідроізоляції:

  1. Насамперед готується поверхню - її очищаються від забруднень і пилу.
  2. Бетонні стіни потрібно пошкребти жорсткою щіткою з металу. Такі дії збільшують пористість і дозволяють проникати складу глибше.
  3. Дуже важлива умова - склад для гідроізоляції наноситься тільки на попередньо зволожену поверхню.
  4. Поверхня далі необхідно зволожувати, поки роботи не будуть виконані.

Обробка «рідкої гумою»

Як додатковий захист від вологи наноситься шар «рідкої гуми». До її складу входять полімерні або бітумні гідроізоляційні матеріали.

Наносити рідку гуму необхідно в строгій послідовності:

  1. Попередньо необхідно ретельно очистити поверхню від пилу і бруду. Також може знадобитися вирівнювання для зменшення витрати матеріалу.
  2. Далі грунтовка пензлем наноситься на поверхню, яка далі буде покриватися «рідкої гумою».
  3. «Рідка гума» продається найчастіше в відрах. Перед використанням вона обов'язково ретельно перемішується.
  4. Далі матеріал наноситься на поверхню (після висихання грунтовки).

Необхідно дати час для висихання матеріалу, після чого можна займатися внутрішньою обробкою.

Перед вибором технології і закупівлею матеріалів необхідно з'ясувати, а від чого буде захищатися льох?
Як зробити гідроізоляцію, якщо стіни виконані з звичайного бетону або червоної цегли?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама