Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги і стін відкритих балконів і лоджій: інноваційні технології

  1. Гідроізоляція лоджії - плануємо обсяг робіт
  2. Процес гідроізоляції балкона або лоджії
  3. Гідроізоляційна суміш Мапеластік

Протікають лоджії і балкони - проблема, з якою доводиться стикатися багатьом власникам квартир не тільки в старих будинках, але і в новобудовах Протікають лоджії і балкони - проблема, з якою доводиться стикатися багатьом власникам квартир не тільки в старих будинках, але і в новобудовах. Причина потрапляння води полягає в тому, що гідроізоляція балкона або лоджії була спочатку виконана недостатньо якісно. У цій статті ми поговоримо про те, як створити надійний захист від опадів.

Матеріали для гідроізоляції від Мапей в нашому магазині - Прайс лист .

Гідроізоляція лоджії - плануємо обсяг робіт

Найраціональніший спосіб - зробити хороший захист від води вже на етапі будівництва. Якщо ізоляційний матеріал захований під стяжкою, а поверх нього покладена, скажімо, плитка для підлоги, робота буде більш складною - потрібно спочатку зробити демонтаж. Якщо це неможливо, можна обійтися без нього, так як зробити гідроізоляцію балкона допустимо і по фінішного покриття.

Що стосується матеріалів, які будуть використані. Оптимальним рішенням зараз є обмазочна гідроізоляція, яку можна застосувати і для стін, і для підлоги балкона. Це спеціальні суміші з полімерними добавками, що створюють єдине еластичне покриття. Для стиків і кутів в парі застосовується спеціальна стрічка гідроізоляційна, яка забезпечує захист для швів та інших найбільш вразливих місць.

Можна використовувати і звичайні рулонні мембрани, що укладаються наплавляється способом. Цей метод трохи застарів, оскільки значно поступається технологіям обмазувальної гідроізоляції. Якщо ви плануєте все ж зробити вибір на користь руберойду або його аналогів, потрібно газовий пальник для розігріву нижнього шару.

Процес гідроізоляції балкона або лоджії

Ці роботи можна не проводити лише в одному випадку: якщо сусіди зверху вже захистили на всі 100% свій балкон від опадів і вологості Ці роботи можна не проводити лише в одному випадку: якщо сусіди зверху вже захистили на всі 100% свій балкон від опадів і вологості. Починаючи роботу з гідроізоляції даху балкона або лоджії, наводимо поверхню в порядок: потрібно повністю прибрати розкришити бетон і ретельно обробити всі наявні тріщини спеціальним поліуретановим герметиком. Після цього поверхню потрібно добре очистити від пилу і бруду металевою щіткою.

Верхню плиту покривають проникаючим складом, що захищає від вогкості і перепадів температур. Важливо не допускати швидкого висихання проникаючої суміші - закривати поверхню поліетиленом, зволожувати протягом трьох діб. Для створення додаткової теплоізоляції можна встановити за допомогою саморізів або клею на стелі плити полістиролу. Міжплиточних шви герметизують монтажною піною без толуолу і проклеюють скотчем.

Для гідроізоляції балкона або лоджії можна також використовувати високоеластичне гідроізоляційне покриття на основі акрилової Флексікоат . Його можна наносити на горизонтальні і вертикальні поверхні з асфальту, бетону, азбоцементу, черепиці або поліуретану.

Гідроізоляційна суміш Мапеластік

Далі виготовляється гідроізоляційна суміш, якої ми і будемо покривати стелю лоджії або балкона. Можна використовувати Мапеластік італійського виробника Mapei - вона відмінно пов'язується з будь-якими поверхнями і забезпечує повну водонепроникність, а крім того має стійкість до хімічних сполук. У парі з Мапеластік рекомендується застосовувати Mapeband - це прогумована стрічка гідроізоляційна для кутів і швів на основі лугостійкою полотна.

Для приготування готової суміші Мапеластік два компонента ретельно перемішують, поки не вийде однорідна маса сірого кольору. Після цього складу дають постояти кілька хвилин і знову перемішують. Так полімери, присутні в ньому, краще зчіплюються між собою, утворюючи готову однорідну масу. Час життєздатності отриманої суміші - 1 година, за цей час потрібно повністю її використовувати.

Mapelastic накладають на вологу поверхню в два шари по 1 мм кожний. У перший шар гідроізоляційної суміші для балконів і лоджій паралельно з нанесенням потрібно утопити штукатурну сітку із пластику. На кути і стики накладається стрічка гідроізоляційна Мапебанд. Через 5 годин наносять другий шар Мапеластік також товщиною 1 мм. Таким чином, на виході виходить тонкий 2-міліметровий шар, здатний надійно захистити конструкцію від вологи.

Аналогічним способом проводять роботу по гідроізоляції підлоги і стін лоджії. На стіни можна також закріпити пінополістирольні плити, Мапеластік буде накладатися вже на них. Будь-які оздоблювальні матеріали можна укладати не раніше, ніж через 5 діб після закінчення нанесення обмазувальної гідроізоляції. Весь цей час важливо оберігати поверхню від вологи.

Підводячи підсумок, виділимо важливі моменти, які допоможуть виконувати роботу по гідроізоляції балконів і лоджій максимально якісно:

  • Латексний компонент В Mapelastic не має властивість морозостійкості
  • Всі роботи з обмазувальної гідроізоляцією можна проводити при температурі не менше +5 град. Цельсія.
  • При змішуванні складу Мапеластік потрібно додавати саме компонент А в компонент В, а не навпаки. В іншому випадку суміш буде поганої якості
  • Перемішуємо вдруге через 3-5 хв.
  • Мапеластік наносять плоским металевим шпателем
  • Основа повинна бути обеспиленним, чистим, зволоженим водою
  • Суміш Mapelastic потрібно повністю використовувати за годину
  • Другий шар наноситься через 5 годин після першого
  • Облицювальні матеріали укладають через як мінімум 5 діб після закінчення гідроізоляційних робіт
  • У обмазувальну гідроізоляцію ні в якому разі не додаються сторонні наповнювачі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама