Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підвалу зсередини від грунтових вод: традиційні і сучасні рішення

  1. Види гідроізоляції підвалу зсередини від грунтових вод: існуючі різновиди
  2. Залежно від ділянки роботи
  3. Гідроізоляція підлоги підвалу: важливі нюанси
  4. Гідроізоляція стін підвалу зсередини: основні види
  5. Залежно від ступеня впливу вологи
  6. протівонапорная гідроізоляція
  7. Протикапілярну гідроізоляція
  8. безнапірна гідроізоляція
  9. Матеріали для гідроізоляції підвалів зсередини від грунтових вод: традиція і сучасність
  10. традиційні матеріали
  11. сучасні матеріали
  12. Що врахувати при гідроізоляції льоху зсередини від грунтових вод: основні моменти
  13. Як самостійно гидроизолировать підвал від грунтових вод зсередини: послідовність виконуваних робіт
  14. Гідроізоляція на цементній основі
  15. Рулонний гідроізоляція
  16. мембранна гідроізоляція
  17. Проникаюча гідроізоляція підвалу зсередини від грунтових вод: докладна інструкція
  18. Ін'єкційна гідроізоляція підвалу зсередини від грунтових вод: послідовність дій
  19. Гідроізоляція рідким склом
  20. Огляд цін на гідроізоляцію підвалу: популярні варіанти

Вода на підлозі, цвіль на стінах і підвищена вологість - головні ознаки того, що потрібно гідроізоляція підвалу зсередини від грунтових вод. грамотний вибір гідроізоляційних матеріалів і формування якісного захисного шару дозволять надовго захистити свій будинок від зовнішньої вологи. Ознайомитеся з актуальною інформацією, яка допоможе вам розібратися в даному питанні. Вода на підлозі, цвіль на стінах і підвищена вологість - головні ознаки того, що потрібно гідроізоляція підвалу зсередини від грунтових вод

Гідроізоляція допоможе перемогти вогкість в підвалі

Види гідроізоляції підвалу зсередини від грунтових вод: існуючі різновиди

Плануючи виконати гідроізоляцію підвалу і фундаменту , Слід обов'язково розібратися з її видами. Якому типу захисту буде віддано перевагу, залежить від просторового положення, що захищається підстави і ступеня впливу зовнішньої вологи. Пропонуємо познайомитися з основними видами, щоб вам було простіше орієнтуватися при виборі відповідного варіанту.

Пропонуємо познайомитися з основними видами, щоб вам було простіше орієнтуватися при виборі відповідного варіанту

Гідроізоляційні матеріали бувають різного виду

Залежно від ділянки роботи

Перш ніж вирішити, як зробити гідроізоляцію підвалу зсередини, треба визначитися оброблюваної поверхнею. Захист може бути вертикальної або горизонтальної. У першому випадку мова йде про гідроізоляцію внутрішніх стін підвалу, а в другому - статі. Розглянемо обидва варіанти більш детально.

Розглянемо обидва варіанти більш детально

Просторова орієнтація підстави має важливе значення

Гідроізоляція підлоги підвалу: важливі нюанси

Якщо цокольний поверх розташований на одному рівні з водоносним шаром, всередину підвалу обов'язково буде просочуватися вода. Грамотно виконана гідроізоляція підлоги підвалу, доповнена захисним шаром висотою 0,3 м на стінах, дозволить запобігти капілярний проникнення вологи всередину приміщення. Вибір зазвичай робиться на користь рулонних матеріалів або заливки підлоги полімерними складами.

Вибір зазвичай робиться на користь рулонних матеріалів або заливки підлоги полімерними складами

Для захисту підлоги активно використовують рулонні матеріали різного типу

Гідроізоляція стін підвалу зсередини: основні види

Якщо потрібно гідроізоляція стін підвалу зсередини, перевага віддається вертикальному способу. В цьому випадку можна запобігти проникненню вологи зовні будівлі через тріщини і стики. Вертикальна гідроізоляція стін підвалу може бути:

  • мембранної;
  • ін'єкційної;
  • обмазувальної. Виконується шляхом нанесення бітумної мастики;
  • штукатуркою , Що формується з використанням полімерних складів;
  • у вигляді шару, сформованого за допомогою рідкого скла, гуми.

Вертикальна гідроізоляція запобігає проникненню вологи ззовні

Залежно від ступеня впливу вологи

Залежно від ступеня впливу вологи на конструктивні елементи гідроізоляція підвалу гаража зсередини від грунтових вод може бути:

  • Протикапілярну;
  • безнапірної;
  • Протівонапорная.

Кожен вид має певні функціональними можливостями, які слід враховувати, виконуючи роботи в конкретному приміщенні.

Кожен вид має певні функціональними можливостями, які слід враховувати, виконуючи роботи в конкретному приміщенні

Для захисту від грунтових вод слід підбирати гідроізоляцію відповідного типу

протівонапорная гідроізоляція

Протівонапорная гідроізоляція монтується переважно зовні будинку. Для внутрішніх робіт вона не підходить. В процесі експлуатації такого захисного шару грунтові води практично вдавлюють захисний матеріал в основу.

В процесі експлуатації такого захисного шару грунтові води практично вдавлюють захисний матеріал в основу

Протівонапорная гідроізоляція виконується зовні

Протикапілярну гідроізоляція

За допомогою Протикапілярну гідроізоляції можна запобігти появи всередині підвалу вологи і вогкості. З її допомогою запобігається проникнення грунтових вод через пори, наявні в матеріалі, з якого зведений підвал.

З її допомогою запобігається проникнення грунтових вод через пори, наявні в матеріалі, з якого зведений підвал

Всі пори повинні бути закупорені

безнапірна гідроізоляція

Безнапірна актуальна при рясних опадах і весняному паводку. Найдоступнішим варіантом є нанесення мастики. Дорожче обійдеться гідроізоляція з використанням рідкої гуми.

Дорожче обійдеться гідроізоляція з використанням рідкої гуми

Використання мастики актуально при високому рівні грунтових вод

Матеріали для гідроізоляції підвалів зсередини від грунтових вод: традиція і сучасність

Характеристики матеріалів для гідроізоляції підвалу зсередини від грунтових вод багато в чому визначають термін служби формованого захисного шару. Вибір може бути зроблений на користь традиційних матеріалів і їх сучасних аналогів. Кожен тип має свої переваги і недоліки, з якими вам варто обов'язково ознайомитися до покупки.

Кожен тип має свої переваги і недоліки, з якими вам варто обов'язково ознайомитися до покупки

Гідроізоляційні матеріали представлені у великому асортименті

традиційні матеріали

При виконанні гідроізоляції льоху своїми руками перевагу може бути віддано обмазувальної або наплавляється ізоляції. Ці традиційні матеріали довели ефективність свого використання і при цьому володіють доступною вартістю. Як обмазувальної гідроізоляції використовується цементно-полімерний склад, який може бути жорстким або гнучким. Перший вид - спеціальна суха суміш, другий - суха суміш, змішується з емульсією, основу якої становить полімер.

Наплавлювальні матеріали постачаються у вигляді рулонів. Можуть мати бітумну або полімерну основу. Найбільшою популярністю користуються руберойд і гідроізол. Їх, як правило, наплавляют. Однак допустима фіксація за допомогою спеціальної мастики, що клеїть.

Руберойд досить популярний

сучасні матеріали

Подібні склади володіють більш високими експлуатаційними характеристиками, в порівнянні з традиційними аналогами. До них відносять:

  • проникаючі склади;
  • мембранну ізоляцію;
  • гуму;
  • рідке скло.

проникаюча гідроізоляція дозволяє сформувати довговічний шар. Склад проникає в бетонну структуру на досить велику глибину, не знижуючи паропропускной здатність підстави і підвищуючи його стійкість до впливу негативної температури. Матеріал легко наноситься, заповнюючи всі дефекти на поверхні. Подальша кристалізація, що забезпечується спеціальними реагентами, створює надійний захисний шар.

Подальша кристалізація, що забезпечується спеціальними реагентами, створює надійний захисний шар

Проникнувши всередину, склад кристалізується

Ін'єкційні склади є окремим випадком проникаючої гідроізоляції. Мають гелеобразную форму, на основі акрилатной, мікроцементной, поліуретанової або епоксидної мастики. Нанесення ін'єкційних складів виконується інструментом за спеціальною технологією, що значно ускладнює її застосування при самостійному виконанні робіт.

Ін'єкційні склади вводяться в спеціальні отвори

Мембранні гідроізоляційні матеріали відносяться до вдосконаленої рулонної захисту. Вони мають більш тривалий термін служби. Припускають нанесення на різні підстави, в тому числі мокрі. мембрану використовують для відводу води.

Мембрану можна кріпити на зовнішню стіну на етапі будівництва будинку

До складу рідкого скла входить сода, пісок і порошкоподібний силікат натрію. У суміш додають певну кількість води, вказане виробником конкретного складу.

коментар

Михайло Старостін

Керівник бригади ремонтно-будівельної компанії "Будинок Преміум"

«Рідке скло актуально виключно для захисту бетонної основи.»

Сформований захисний шар є ремонтопрігодним і володіє хорошими антикорозійними властивостями. При порушенні цілісності гідроізоляційного покриття пошкоджену ділянку може бути замінений на новий.

Рідку гуму можна використовувати всередині і зовні підвалу. Дозволяє сформувати якісний вологозахисний бар'єр на шляху грунтових вод. Чи не гниє. Має високу адгезію до основи. Матеріал доступний і довговічний, витримує тиск води, вплив ультрафіолету і температурні коливання. Гумове покриття ремонтопридатність і пожежобезпечний.

Суцільний шар - гарантія тривалого захисту

Що врахувати при гідроізоляції льоху зсередини від грунтових вод: основні моменти

При виборі відповідного матеріалу обов'язково враховується:

  • призначення підвального приміщення;
  • наявність або відсутність дренажної системи навколо фундаменту будинки;
  • розташування будови, для якого потрібно гідроізоляція льоху зсередини від грунтових вод. Від цього залежить інтенсивності і кількість опадів, що випадають, а також рівень грунтових вод;
  • тип фундаменту, а також характеристики матеріалу, який використовувався для його зведення.

При виборі складу слід враховувати багато факторів

Як самостійно гидроизолировать підвал від грунтових вод зсередини: послідовність виконуваних робіт

Якщо ви вирішили виконати весь комплекс робіт своїми руками, слід спочатку ознайомитися з порядком виконання робіт. Як випливає гидроизолировать підвал від грунтових вод зсередини, залежить від виду використовуваного гідроізоляційного матеріалу. Пропонуємо ознайомитися з алгоритмом дій.

Пропонуємо ознайомитися з алгоритмом дій

Порядок дій залежить від виду і характеристик використовуваного матеріалу

Гідроізоляція на цементній основі

Розглянемо, як зробити гідроізоляцію льоху, використовуючи спеціальні склади на цементній основі .

Розглянемо, як зробити гідроізоляцію льоху, використовуючи спеціальні склади на   цементній основі

коментар

Михайло Старостін

Керівник бригади ремонтно-будівельної компанії "Будинок Преміум"

«Склад наносять при відсутності течі при оптимальній температурі і рівні вологості.»

Рулонний гідроізоляція

Рулонні матеріали відрізняються доступною вартістю, що значно знижує витрати на виконання гідроізоляційних робіт.

Рулонні матеріали відрізняються доступною вартістю, що значно знижує витрати на виконання гідроізоляційних робіт

Нанесення рулонних матеріалів має певні нюанси

Пропонуємо подивитися тематичне відео, яке допоможе краще розібратися з технологічними особливостями, якщо ви вирішили виконати роботи своїми руками.

мембранна гідроізоляція

Технологія виконання монтажних робіт передбачає послідовне кріплення основних елементів «пирога» відповідно до схеми. При виконанні робіт слід обов'язково враховувати рекомендації виробника.

При виконанні робіт слід обов'язково враховувати рекомендації виробника

Схема кріплення мембрани до стін підвалу

Проникаюча гідроізоляція підвалу зсередини від грунтових вод: докладна інструкція

Перед гідроізоляцією підвалу зсередини Пенетроном для захисту від грунтових вод попередньо виконується підготовка підстави з обов'язковим очищенням від наявних забруднень.

Потім готується розчин для проникаючої гідроізоляції підвалу зсередини від грунтових вод. Підстава зволожується. Наноситься розчин. Через 2-3 години операція повторюється.

Розчин слід рівномірно розподілити по всій підставі

Більш докладно про порядок формування гідроізоляційного шару можна дізнатися з наступного відео.

Ін'єкційна гідроізоляція підвалу зсередини від грунтових вод: послідовність дій

Щоб виконати ін'єкційну гідроізоляцію підвалу зсередини від грунтових вод, слід:

  • на відстань 0,5 м просвердлити отвори завглибшки 2 см;
  • закачати всередину підготовлених отворів ін'єкційний склад;
  • виконати заходи, що запобігають появі цвілі;
  • обштукатурити підставу.

Розчин вводять на глибину 2 см

Гідроізоляція рідким склом

Якщо ви вирішили виконати гідроізоляцію підвалу рідким склом, пропонуємо подивитися відео, в якому детально описуються технологічні особливості процесу.

Огляд цін на гідроізоляцію підвалу: популярні варіанти

При виконанні гідроізоляції підвалу ціна використовуваного матеріалу істотно впливає на кінцеву вартість робіт. Якщо ви вирішили придбати відповідний склад, наприклад, гідроізоляційну штукатурку для підвалу або рулонний матеріал, зверніть увагу на:

  • Акващіт. Обмазувальна гідроізоляція. При товщині шару в 1 мм на кожен квадрат зажадає 1,2-1,4 кг складу;
  • Плитонит ГідроЕласт. Якісна мастика, яку можна використовувати не тільки для гідроізоляції підвалу, але і для ванної кімнати ;
  • БОЛАРС HydroWALL. Склад на основі цементу, дозволяє створити безшовне покриття товщиною 2-4 мм;
  • Глімс Водостоп. Цементна суміш, що підходить для підстав всіх типів;
  • ТехноНіколь стеклохолст. Рулонний матеріал, призначений для захисту підземних конструкцій.

Якщо ви вже виконували гідроізоляцію підвалу своїми руками або плануєте це зробити найближчим часом, діліться в коментарях, якому матеріалу і способу ви вирішили віддати перевагу і чому.

Оцініть цю статтю

Завантаження ... Завантаження

СПОДОБАЛАСЯ СТАТТЯ? Підтримайте нас і поділіться з друзями

СПОДОБАЛАСЯ СТАТТЯ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама