Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підвалу зсередини: захист від грунтових вод, схема виконання своїми руками

  1. Гідроізоляція підвалу: характеристики і нюанси
  2. гідроізоляція підвалу
  3. Гідроізоляція підвалу: деякі особливості

Внутрішня гідроізоляція підвалу - це спеціальні заходи, метою яких є захист конструкцій і споруд від руйнувань внаслідок впливу вологи. Внутрішня гідроізоляція підвалу - це спеціальні заходи, метою яких є захист конструкцій і споруд від руйнувань внаслідок впливу вологи

Схема Протівонапорная гідроізоляції підвалу.

В процесі експлуатації будинку ви можете виявити, що в підвальному приміщенні з'являється сирість, цвіль або стала з'являтися вода. Ці ознаки сигналізують про те, що необхідно терміново вживати заходів і зайнятися внутрішньою гідроізоляцією підвалу. Причини, по яких з'явилося волога, можуть бути різні.

Як вибрати ізолюючі матеріали ?
Для чого бітумні праймери ?
Що таке опір ізоляції? Детальніше >>

Гідроізоляція підвалу: характеристики і нюанси

На початку визначитеся, від чого необхідно убезпечити ваш підвал. Можна виділити наступні основні види гідрозахисту:

Можна виділити наступні основні види гідрозахисту:

Схема Протикапілярну гідроізоляції підвалу.

  1. Протівонапорная гідроізоляція виконується у випадках, коли рівень грунтових або дощових вод високий. гідроізоляція бетону виконується тільки з зовнішньої сторони будівлі.
  2. Безнапірна гідроізоляція забезпечує захист від вологи, яка накопичується після випадання дощів. Для виконання безнапірної гідроізоляції досить обробити внутрішні поверхні бітумною мастикою.
  3. Протикапілярну гідроізоляція необхідна у випадках, коли необхідно виключити так званий капілярний ефект. Даний захід запобіжить руйнування арматури всередині структури бетону.

Важливо: необхідно запам'ятати, що від правильності вибору виду гідроізоляції і матеріалу, яким будете проводити роботи, залежить кінцевий результат. І в першу чергу - це термін експлуатації вашого підвалу без проведення ремонту.

Для виконання робіт з гідроізоляції ринок надає широкий асортимент матеріалів. Для простого обивателя заблукати в цьому різноманітті не становить труднощів. Щоб хоч трохи впорядкувати інформацію про гідроізоляційних матеріалах, розділимо їх на декілька категорій:

  • обмазувальні;
  • обклеювальна;
  • гідрофобізатори;
  • проникаючі (часто можна зустріти назву ін'єкційні).

Проникаюча гідроізоляція заповнює наявні капіляри і порожнини в бетоні.

Якщо за першими двома назвами можна зрозуміти, на чому заснований принцип виконання процесу (гідроізоляція підвалу), то на останніх двох зупинимося більш детально.

Гідрофобізатори - відносно молодий спосіб виконання гідроізоляції. Заснований він на тому, що після обробки поверхні таким розчином вона набуває водовідштовхувальні властивості. До недоліків можна віднести те, що при механічних впливах захисний шар втрачає свою цілісність. З плином часу водовідштовхувальні властивості втрачаються.

Принцип дії проникаючої (ін'єкційної) гідроізоляції заснований на властивості робочого розчину проникати вглиб структури бетону (приблизно на 25 см). При цьому відбувається закупорка капілярів зсередини. Покривати робочим складом потрібно тільки мокру поверхню. Вступаючи у взаємодію з водою, розчин кристалізується і закупорює капіляри усередині бетону.

гідроізоляція підвалу

Організація гідроізоляції зсередини побудованого будинку: 1. Пристінний грунт. 2. Цегляна стіна. 3. Стяжка. 4. Дренажний насос. 5. Фундаментна плита з разуклонкой. 6. Внутрішній дренаж. 7. Грунтове підставу. 8. Дренажна труба. 9. Гіпсокартон. 10. Напрямок руху води

До рядовий можна віднести ситуацію, коли, припустимо, ви самі будували будинок. Врахували і виконали всі заходи щодо гідроізоляції підвалу, але з роками стали помічати, що в ньому стала з'являтися волога. Це може викликати подив. Хоча причинами може стати і руйнування гідроізоляційного шару, і поява тріщин на стінах підвалу або бетонному фундаменті, і неякісна герметичність кладки швів або неправильна збірка відсотків.

Слід пам'ятати, що повноцінний захист від грунтових вод може забезпечити тільки зовнішня, а не внутрішня гідроізоляція.

Якщо будинок знаходиться в експлуатації, дуже часто зовнішню гідроізоляцію виконати вже неможливо по ряду причин. Для цього необхідно провести земляні роботи по відкопування фундаменту і його обробці. Це вимагає великої кількості трудовитрат.

Для виходу з ситуації, що склалася вишукуються можливості для виконання гідроізоляції підвалу власними силами.

Розглянемо деякі види робіт, які можна виконати самостійно. Це Протівокапіллярная гідроізоляція бетонних стін і підлоги і захист рідкої гумою.

Роботи з гідроізоляції підвалу починаються з підготовки поверхонь. Насамперед їх необхідно очистити. Від якості підготовки поверхонь буде залежати кінцевий результат.

Щілини і тріщини необхідно закрити герметичною сумішшю. Як варіант, можна використовувати «Пенекрит».

Роботи по Протикапілярну гідроізоляції бетону проводяться тільки по мокрих поверхонь.

Роботи по Протикапілярну гідроізоляції бетону проводяться тільки по мокрих поверхонь

Технологія обробки приміщення «рідкої гумою».

Для підготовки робочого розчину використовуємо інструкцію виробника. На оброблену вологу поверхню наносимо його валиком або пензлем. Повторне покриття бетону розчином можна виконувати тільки після вбирання першого шару. Принцип дії розчину заснований на утворенні гідрофобних кристалів в самій структурі бетону.

Ще один спосіб (гідроізоляція бетону) - обробка рідкої гумою. Цей спосіб став застосовуватися відносно недавно. Підготовчі заходи, як і в попередньому випадку, полягають в очищенні поверхонь. При необхідності проводиться вирівнювання нерівностей. Після просушування стін необхідно виконати грунтування стін та підлоги (при виборі слід керуватися порадами виробників грунтовок). Потім можна приступати до гідроізоляції.

Розчини продаються готові до безпосереднього застосування.

Куплений розчин необхідно тільки перемішати і приступати до роботи.

Для цього валиком або пензлем суміш наносять на поверхню. Матеріал має гарну покривістістю і прекрасно закриває всі щілини і нерівності. Після висихання утворює мембрану, схожу на шар гуми.

Звичайно, необхідно враховувати, що при наявності високого рівня грунтових вод такий захист прослужить 4-5 років. За цей час бетон буде вбирати воду. Настане момент, коли гума почне відшаровуватися від поверхні.

Гідроізоляція підвалу: деякі особливості

Підвали, викладені з натурального каменю, гідроізолюють різними бітумними смолами. Ці матеріали часто використовують автовласники для захисту кузовів своїх машин.

Для гідроізоляції підлоги в підвалі існує безліч методів. Для бетонної підлоги найпростішим і недорогим буде просте фарбування.

Найпоширенішим видом гідроізоляції підлоги залишається так звана оклеечная гідроізоляція. Процес її виконання схожий на листковий пиріг з бітумних рулонних матеріалів (всім відомий руберойд або толь) або листів полімеру, які накладаються один на інший і проклеюються. У першому випадку за допомогою гарячого бітуму, у другому - з використанням полімерної грунтовки. Після проведення робіт з гідроізоляції виконується остаточне пристрій бетонної стяжки.

Можна виконати просочувальну гідроізоляцію підлог. Принцип випливає з назви і здійснюється за допомогою сумішей на основі в'яжучих властивостей речовин в їх складі.

До найбільш надійного способу гідроізоляції підлоги відносять литу гідроізоляцію. Виконується вона за допомогою спеціальних розчинів або мастик, шляхом їх заливки. Даний захід необхідно виконати у відносно короткий період часу. Це схоже на заливку підлог, що самовирівнюються.

Підіб'ємо короткі підсумки: повний захист фундаменту і підвалів може забезпечити тільки зовнішня гідроізоляція.

Внутрішню гідроізоляцію підвалу можна розглядати як допоміжну міру. Звичайно, якщо в районі будівництва підняття грунтових вод не відбувається, внутрішньої ізоляції може бути і досить. При цьому варто пам'ятати про те, що це не буде захистом стін від накопичення води.

Що таке опір ізоляції?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама