Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

гідроізоляція резервуарів

  1. Гідроізоляція резервуарів: корисні поради

Гідротехнічні споруди є невід'ємною і важливою частиною будь-якого населеного пункту. Від того, як виконана гідроізоляція резервуара питної води, залежить не тільки комфортне проживання, а й здоров'я людей. Тому робіт з гідроізоляції ємностей, призначених для очищення і зберігання питної води, приділяється особлива увага.

Неякісне проведення гідроізоляції на етапі будівництва загрожує серйозними неприємностями в подальшій експлуатації. Найбільш неприємним є зниження якісних показників подається питної води, так як крізь щілини і діри, що з'явилися згодом, всередину проникають грунтові, атмосферні або паводкові води.

Резервуари бувають різних типів:

  1. Підземні, заглиблені в грунт;
  2. надземні;

Різних видів:

  1. Монолітний бетон;
  2. Збірний залізобетон.

Гідроізоляція резервуарів незалежно від типу і його призначення повинна проводитися завжди за комплексною методикою, вирішуючи одночасно кілька завдань.

Широкий вибір рішень і технологій MasterBuildersSolutions дозволяє підібрати в кожному окремому випадку відповідну методику:

  • MasterSeal 531 - Бронююча, жорстка гідроізоляція з підвищеною стійкістю до стирання, марка по водонепроникності W 16.
  • MasterSeal 588 - Еластична полімерцементні покриття для гідроізоляції і захисту залізобетонних конструкцій, в тому числі контактують з питною водою, марка по водонепроникності W 16.
  • MasterSeal 501 - Склад проникаючої дії на цементній основі для ущільнення структури бетону.

Для початку варто визначитися з самим поняттям резервуара. Це - ємності, в яких зберігаються рідкі або сипучі матеріали. Вони можуть бути виконані з металу, бетону або залізобетону. Так чи інакше, але резервуар знаходиться під постійним статистичними тиском, яке на нього робить внутрішній вміст.

За своїм призначенням резервуари поділяються на:

  • ємності для зберігання води (стічної, питної або технічної);
  • технологічне обладнання в рамках хімічних підприємств і заводів;
  • побутові (басейни, акваріуми, ставки).

Говорячи "гідроізоляція резервуарів", ми маємо на увазі рішення для цілого комплексу проблем. Так воно і є насправді.

Вам необхідна гідроізоляція, якщо:

  • резервуар почав протікати;
  • всередину нього просочується рідина зовні (в основному, грунтові і стічні води);
  • виникла необхідність проведення аварійного ремонту;
  • на поверхні або всередині резервуара з'явилися тріщини, відколи й інші дефекти.

Крім того, більшість будівельників рекомендують користуватися гідроізоляційними сумішами для профілактики руйнування бетону, його зміцнення і продовження терміну служби. Цілком ймовірно, що це вбереже вас від непередбачених витрат, таких як, наприклад, конструкційний ремонт.

Гідроізоляція резервуарів: корисні поради

Завдяки досвіду професійних будівельників, ми змогли підготувати для вас кілька корисних порад, які дозволять провести всі гідроізоляційні роботи ефективніше.

  1. Зволожите поверхню бетону. Гідроізоляція резервуарів (мова йде про проникаючих засобах) набагато краще "скріпить" пори всередині бетону, якщо його поверхня буде рясно зволожена перед нанесенням складу.
  2. Захистіть ємність зовні. проникаючі склади ефективні, проте їх краще використовувати в комплексі з зовнішньої гідроізоляцією. Із зовнішнього боку резервуар можна убезпечити різного роду бітумними мастиками.
  3. Підлаштовуйтеся під вміст. Якщо виконується зміцнення резервуара для питної води, важливо звернути увагу на позначку на суміші "дозволений контакт з питною водою". Те ж саме стосується басейнів та ставків - краще використовувати еластичні матеріали для обмазки. Гідроізоляція - відповідальний процес, під час якого важливо враховувати всі нюанси. Не забувайте про це.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама