Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стелі на балконі і лоджії: етапи робіт

  1. Які ризики виникають відсутність гідроізоляції балкона?
  2. Причини протікання стелі на лоджії:
  3. типи гідроізоляції
  4. Етапи робіт з гідроізоляції стелі балкона або лоджії
  5. Подальші дії
  6. Гідроізоляція стелі балкона на останньому поверсі

Балкони і лоджії в сучасних квартирах давно перестали грати роль тераси. Сьогодні це повноцінні житлові кімнати або, як мінімум, функціональні веранди. У будь-якому випадку проникнення вологи всередину балкона неприпустимо. Як виконати гідроізоляцію стелі балкона своїми руками?

Які ризики виникають відсутність гідроізоляції балкона?

Якщо під час дощу або танення снігу волога буде проникати всередину балкона або лоджії, це в першу чергу негативно позначиться на оздоблювальних матеріалах. Навіть косметичний ремонт - справа досить витратна, тому практичним і економним господарям краще подбати про гарну гідроізоляцію балкона.

Навіть косметичний ремонт - справа досить витратна, тому практичним і економним господарям краще подбати про гарну гідроізоляцію балкона

Підвищена вологість в приміщенні - це неприємний запах, цвіль і грибок. Відкритим і добре провітрюваним приміщенням така неприємність практично не загрожує, але в сучасних засклених балконах і лоджіях вентиляція найчастіше недостатня. Вологість може привести до псування речей, що знаходяться на балконі, а також до захворювань господарів.

Вологість може привести до псування речей, що знаходяться на балконі, а також до захворювань господарів

Причини протікання стелі на лоджії:

  • повний знос гідроізоляційного покриття в старих будівлях;
  • порушення технології і норм скління балкона;
  • відсутність верхнього відливу або його некоректний монтаж;
  • відсутність гідроізоляції в стиках між стелею і віконною рамою;
  • знос переднього краю бетонної плити, яка є стелею балкона або лоджії.

повернутися до змісту

типи гідроізоляції

Гідроізоляція підстав проводиться зазвичай за допомогою спеціальних складів, які бувають обмазувальних і проникаючими. Обмазувальні склади підходять для цегляних основ, а для бетонного перекриття, що є стелею балкона, слід вибирати здатний проникати гідроізоляційний склад.

Важливо! Роботи з гідроізоляції стелі балкона або лоджії найкраще проводити в міжсезоння. Здатний проникати склад повинен висихати поза сильної спеки або морозу.

Якщо ви дбаєте про гідроізоляції балкона, швидше за все, у ваші плани входить і його утеплення. Можна використовувати в якості утеплювача і додаткової гідроізоляції рулонний матеріал, наприклад, фольгоізолон. Він простий в застосуванні і може фіксуватися на стелі різними способами.

Він простий в застосуванні і може фіксуватися на стелі різними способами

повернутися до змісту

Етапи робіт з гідроізоляції стелі балкона або лоджії

  1. Повністю звільніть приміщення від меблів та інших речей. В іншому випадку вам не тільки забезпечена псування майна - підвищується травмоопасность подальших гідроізоляційних та інших ремонтних робіт.
  2. Видаліть старе покриття стелі (фарбу, побілку, шпаклівку), навіть якщо воно залишилося на стелі лише в деяких місцях. Проникаючим складом повинна бути оброблена вся поверхня бетонної плити.
  3. Перевірте стелю на наявність щілин і тріщин. Всі тріщини і щілини між плитами, а також між стельової плитою і стінами ретельно заповніть спеціальним будівельним герметиком. Дочекайтеся повного висихання герметизуючого складу перед тим, як приступати до наступного етапу робіт з гідроізоляції.
  4. Рясно змочіть плиту водою і нанесіть здатний проникати гідроізоляційний склад. Склад наноситься широким пензлем у два шари. Після висихання першого шару (кілька годин) нанесіть другий шар проникаючого гідроізоляційного складу.
  5. Найголовніше - тепер необхідно забезпечити складу висихання протягом трьох діб! Якщо склад буде висихати швидше, потрібно додатково зволожувати плиту водою.

Подальші дії

Якщо ви не плануєте утеплювати стелю балкона і вважали за краще його забарвити, після висихання гідроізоляційного складу його залишки необхідно видалити з поверхні плити. Залишки легко счищаются шпателем або щіткою. Це допоможе вирівняти поверхню під фарбування, але на гідроізоляційні характеристики вже ніяк не вплине - головне, що склад проник всередину бетонної плити. Потім промийте стелю водою, обробіть шпаклівкою і нанесіть фарбу зручним для вас способом.

Потім промийте стелю водою, обробіть шпаклівкою і нанесіть фарбу зручним для вас способом

утеплення пінополістиролом

Якщо ж стеля буде утеплятися, зручно використовувати фольгоізолон. Його ріжуть звичайними ножицями і кріплять внахлест, зміцнюючи місця з'єднання алюмінієвим скотчем. Якщо ви вибираєте фольгоізолон товщиною 20 мм, він також забезпечить відмінну звукоізоляцію. Фіксувати матеріал на стелі балкона можна за допомогою клею, двостороннього скотча або за допомогою скоб до дерев'яного каркасу. В останньому випадку стики листів Фольгоізолон повинні розташовуватися на елементах каркаса.

утеплення фольгоізолон

Утеплення стелі балкона або лоджії можна виконати різними матеріалами: листовими, рулонними або напилюється. Наприклад, плити полістиролу краще клеїти безпосередньо на очищену поверхню бетонної плити, тому фольгоізолон вам не знадобиться. Якщо ви використовуєте мінеральну вату або інший влагопоглощающий матеріал, після його монтажу потрібно буде прокласти додаткову гідроізоляцію, наприклад, той же фольгоізолон. Підходить для теплоізоляції і пінополіуретан, він наноситься методом напилення на будь-яку поверхню, крім поліетиленової плівки.

загальні рекомендації по гідроізоляції стелі в квартирі дивіться в окремій статті.

повернутися до змісту

Гідроізоляція стелі балкона на останньому поверсі

Якщо над гідроізоліруемой стелею немає сусідського балкона, вам доведеться подбати про обробку стелі також із зовнішнього боку. Для цього відмінно підійде руберойд, листи якого укладаються внахлест.

Для цього відмінно підійде руберойд, листи якого укладаються внахлест

Якщо на останньому поверсі не передбачена стельова плита над балконом, монтується легка покрівля, наприклад, з бітумної черепиці. Обов'язково загерметизуйте стик між покрівлею і стіною.

Увага! Для цієї мети не підходить монтажна піна - вона втрачає свої властивості під дією сонячних променів.

Якщо ж над вашим балконом розташований незасклений балкон сусідів, є сенс обробити підлогу їх балкона бітумною мастикою. Так ви захистите свій балкон він небажаного проникнення вологи під час дощу або танення снігу.

Роботи з гідроізоляції стелі балкона зсередини потрібно починати тільки після проведення всіх гідроізоляційних робіт зовні, а також після установки відливів. Такі роботи пов'язані з ризиком для життя, тому краще найняти для цієї мети фахівців, у яких є допуск до подібної діяльності.

Як виконати гідроізоляцію стелі у ванній - ми розповімо в наступному огляді.

Які ризики виникають відсутність гідроізоляції балкона?
Як виконати гідроізоляцію стелі балкона своїми руками?
Які ризики виникають відсутність гідроізоляції балкона?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама