Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стін і підлоги підвалу своїми руками, технологія і ціни

  1. Додаткові заходи захисту, гідроізоляція рідкої гумою і склом

Якісно виконані гідроізоляційні роботи - один з визначальних моментів нормального функціонування будь-якої будівлі. Найбільш вразливі місця для проникнення вологи - цокольний поверх і дах. На стадії закладки фундаменту необхідно не тільки продумати, як зробити герметизацію підлоги і стін підвального приміщення, а й виявити рівень залягання ґрунтових вод.

На стадії закладки фундаменту необхідно не тільки продумати, як зробити герметизацію підлоги і стін підвального приміщення, а й виявити рівень залягання ґрунтових вод

Зміст:

  1. Різновиди і опис
  2. Додатковий захист льоху
  3. Розцінки

Правильно проведені роботи забезпечать надійну перепону для проникнення вогкості. Згодом шар частково руйнується, відновити його проблематично, так як це пов'язано з розкопуванням фундаменту. Але найчастіше намокання відбувається через тріщини підлоги, стін, комунікаційні вводи. Вологість, яка збирається на поверхні, просочується крізь мікропори бетону, цегли.

У тому випадку, коли грунтові води залягають вище рівня підлоги льоху, наносять зовнішню протинапорну ізоляцію, яка складається з декількох шарів бітумно-полімерних матеріалів, її можна поєднувати з внутрішнім захистом. Для надійності обробляють підлогу і стіни.

Якщо основною причиною вологості є сезонні опади, то покривають підлоги і нижній рівень стін, такий метод називають безнапірним. Просочування вологи крізь пори і мікротріщини вимагає Протикапілярну гідроізоляції. Найкраще для цих цілей використовувати проникаючі розчини, рідке скло, гуму.

1. Бітумно-рулонні покриття.

Найбільш поширений вид, є бітумні мастики, нанесені на основу або без неї в кілька шарів. Застосовуються для захисту із зовнішнього боку наплавляється способом. Доступні за ціною, ними можна легко обробити поверхню самостійно. Найвідоміші з них - бітум і руберойд. Як вертикальної гідроізоляції частіше використовують розігріті мастики або рулони з наплавляються шаром, які укладають внахлест. Раніше термін експлуатації був обмежений в середньому до 5-6 років, згодом з'являлися тріщини. Зараз до складу сумішей вводять полімерні добавки, що робить їх більш еластичними, продовжує час служби.

До переваг відносять:

  • Швидкий монтаж.
  • Доступну ціну.
  • Універсальність. Вони підходять для обробки всіх видів матеріалів, з якого зроблені підлогу і стіни підвалу: дерево, метал, цегла, бетон.
  • Стійкість до вологи, солей, які можуть міститися у воді.

Стійкість до вологи, солей, які можуть міститися у воді

Перед нанесенням поверхню потрібно вирівняти. В іншому випадку під покриттям може виявитися повітря, вона відшарується в цих місцях. Поводять роботи в теплу пору (від + 10⁰), укладають тільки насухую. Протівонапорную вертикальну ізоляцію захищають додатково підпірною стіною.

Перед гідроізоляцією підлоги в погребі необхідно зробити:

  • Дренажну подушку з піску крупнозернистих фракцій, гравію, керамзиту не менше 40 см завтовшки.
  • Змонтувати в ній дренажну систему, спеціальні труби з різним діаметром (оптимальний 20-30 см) і перфорацією, загорнуті в геотекстиль. Їх кладуть під ухилом не менше 5⁰, з'єднують між собою дренажними колодязями для підлоги в підвалі. На стадії будівництва дрени прокладають із зовнішнього боку. При вже готовому підпілля систему встановлюють всередині. В цьому випадку правильніше монтувати менший діаметр труби, так як обсипання повинна бути мінімум в два рази більше по товщині.
  • Після цього заливають чорнову стяжку (не менше 5 см).
  • Потім роблять гідроізоляцію підлоги. Вона повинна захоплювати стіни не менше ніж на 30-40 см.
  • Останній етап - чистове стягування з армуванням.

Останній етап - чистове стягування з армуванням

У приміщеннях нижче нульової позначки влаштовується вентиляція. При налагодженій циркуляції повітря конденсат і волога будуть випаровуватися. Для того щоб вода від опадів не потрапляла в льох, по його периметру встановлюють вимощення.

2. Проникаюча гідроізоляція.

Якщо складно провести зовнішні роботи, їх роблять зсередини цокольного приміщення. Принцип заснований на глибокому проникненні всередину мікропор бетону або цегли і кристалізації в них. Склади з портландцементом, хімічно активними речовинами і подрібненим піском вступають в реакцію з водою. Заповнюючи капіляри, вони утворюють монолітну перешкоду для потрапляння вологи всередину льоху. Глибина проникнення досягає 30 см і більше.

Перевага їх в тому, що підлогу і стіни можна покрити в вже побудованому будинку. Для обробки Пенетроном або аналогом їх необхідно змочувати 2-3 дня водою.

3. Ін'єкційна.

Високоефективний спосіб, полягає в тому, що з його допомогою вийде реставрувати гідроізоляцію аж до зовнішнього шару. В цьому випадку не потрібно проводити земляні роботи, розкопуючи фундамент. Відновлюють стіни і підлогу в підвалі зсередини.

У подрібнені цементно-піщані суміші додають полімери у вигляді акрилових та інших видів смол. Засіб схоплюється, твердне, утворюючи з бетоном або цегляною кладкою моноліт, через який не може просочитися вода.

Спосіб нанесення:

  • Зсередини льоху бурять наскрізний отвір.
  • У нього вставляють пакери, через них закачують розчин.
  • Коли склад вже залитий, «шприц» виймають і закладають щілину мікроцементом.

Коли склад вже залитий, «шприц» виймають і закладають щілину мікроцементом

Методика широко застосовується і для промислових об'єктів, громадських будівель, мостів, метро. При роботах не порушується функціонування об'єктів.

До недоліків відносять те, що знадобиться спеціальне обладнання, потрібно залучати професіоналів - вартість збільшується.

Додаткові заходи захисту, гідроізоляція рідкої гумою і склом

Цей спосіб використовують в комплексі з зовнішньої обробкою вертикальних стін і підлоги, в якості підстраховки. Утворює плівковий шар, що перешкоджає просочуванню вологи. Доступна вартість і простота нанесення дозволяють запобігти циркуляцію конденсату через пори капілярів бетону, але не витримують напірну навантаження. Покривають суху поверхню, попередньо прогрунтовав її складами глибокого проникнення. Накладаються кошти за допомогою валика, кисті, фарбопульта. Перед роботою необхідно знайти області попадання води.

До місць проникнення вологи відносяться:

  • стики з'єднань кладки;
  • монтажні вводи (водопроводу, каналізації, криниці, насоса);
  • тріщини і розриви від усадки стін.

Тріщини необхідно розширити, прогрунтувати і обробити одним захисним шаром, тільки потім покривати всю поверхню.

Перш ніж вибрати і купити матеріали, потрібно зробити аналіз, на підставі нього відштовхуватися від наступних факторів:

1. Виявити місця, в яких просочується вода, визначити інтенсивність протікання.

2. Знайти причини появи вологи:

  • грунтові води;
  • вологість, потрапляє через тріщини, що утворилися через порушення цілісності гідроізоляції;
  • капілярний промокання підлоги льоху, вертикальних стін;
  • вода, яка проникає крізь пошкоджену вимощення.

3. Визначитися, покривати окремі місця або поверхню в цілому, порахувати площу.

4. Вибрати вид обробки: внутрішня або зовнішня.

5. Порахувати орієнтовно потрібну кількість гідроізоляції.

вартість

Види Ціновий діапазон Бітумна Найдешевший матеріал - рулонний: пергамін (10 м), руберойд (10 м), від 220-270 рублів.

Бітумні мастики продають в відрах до 20 кг. В середньому 1 кг - від 35-45 рублів.

Проникаюча: Пенетрон, Кальматрон, Гідротекс і інші. Мішок суміші (10) кг - від 1500 до 1900 рублів. Ін'єкційна Розкид цін досить широкий, залежить від інгредієнтів: за 1 кг - від 50 до 1500 рублів (без роботи).

Надійна гідроізоляція не тільки створює комфортні умови в цокольному поверсі, вона запобігає руйнуванню будівлі, його осідання, поява грибкових утворень, цвілі і нездорової мікрофлори, комарів.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама