Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стіни в квартирі зсередини і зовні

  1. джерела вологи
  2. Для чого потрібна гідроізоляція
  3. Види ізоляційних матеріалів
  4. Бітумна мастика
  5. полімерні мастики
  6. Толь і руберойд
  7. Поліетиленова плівка
  8. полімерне покриття
  9. ін'єкційна гідроізоляція
  10. Гіпсова шпаклівка стін
  11. Місцезнаходження ізоляційного покриття
  12. вертикальна
  13. горизонтальна
  14. Підготовка стін під влаштування гідроізоляції
  15. Особливості ізоляції при утепленні приміщень
  16. Особливості гідроізоляції фундаментів і стін підвалів

Гідроізоляція - важливий етап захисту стін

Пристрій гідроізоляції стін є найважливішим елементом в загальному комплексі будівельних робіт. Проникнення вологи ззовні всередину конструкцій і випадання роси на внутрішніх поверхнях будівлі завжди приносить багато шкоди. Волога руйнує структуру будівельних елементів, сприяє розвитку цвілі і грибкових утворень. Просочені вологою зовнішні поверхні будинку найбільш схильні до руйнування під час зимового періоду. Вода перетворюється в лід і розриває основу стін. Гідроізоляція стін будинку повинна бути якісною. Герметизація огорож робиться як всередині, так і зовні будинку.

джерела вологи

Із зовнішнього боку волога може проникати в будівлю з грунтових вод, під час повені, від випадання атмосферних опадів. Погана термоізоляція огороджувальних конструкцій може сприяти різкому перепаду температур на поверхні стін всередині будинку. Це викликає випадання роси усередині житла.

Всередині будівлі наявність вологості спостерігається в підвалах, санвузлах і кухнях. Прибудови до будівлі (гаражі майстерні та інше) теж є об'єктами з підвищеним рівнем вологості.

Для чого потрібна гідроізоляція

Якщо допускати прояв вищеописаних негативних явищ, то це призведе до швидкого руйнування несучих конструкцій будівлі.

Гідроізоляція стін зовні, як і в самій квартирі або будинку, забезпечить збереження конструкцій будівлі на багато десятків років.

Ізолюючі покриття створюють поріг на шляху проникнення вологи. Головна їхня особливість - це гидрофобность.

Види ізоляційних матеріалів

Види гідроізоляції на будівельному ринку представлені безліччю різновидів ізолюючих матеріалів. Це може бути рідка мастика або плівкове покриття.

Найбільш масове застосування матеріалів в якості зовнішньої гідроізоляції стін отримали покриття з руберойду, толі і бітумної мастики.

Бітумна мастика

Бітум - це один з продуктів переробки нафти. Мастика служить засобом для приклеювання бітумних рулонних матеріалів, таких як толь і руберойд. Це однорідна маса бітумного в'яжучого речовини з додаванням антисептика - кремнефтористого натрію.

Мастику постачають в брусках, обгорнутих папером вагою близько 20 кг. Вживають її в розігрітому рідкому стані, доводячи температуру до 1500С.

Умови розігріву допускають наявність відкритого вогню. При роботі з цим матеріалом потрібно строго виконувати правила протипожежної безпеки.

Бітумна мастика має високу адгезію і міцно «прилипає» до будь-якої поверхні. Це універсальна властивість і невисока вартість даної речовини роблять її одним з найпривабливіших ізоляційних матеріалів.

полімерні мастики

Крім бітумної мастики існує великий вибір обмазувальних матеріалів на полімерній основі. Їх легко наносять на стіни зсередини приміщення за допомогою шпателя або кисті. Мастика швидко висихає (протягом декількох годин), утворюючи площину з високу адгезію.

На даному відео демонструється застосування такої мастики:

Толь і руберойд

Толь і руберойд - рулонні ізоляційні покриття, призначені для влаштування гідроізоляції будівельних конструкцій.

Основою цих покриттів є технічний картон, просочений м'якими бітумними складами. Відмінною особливістю руберойду є наявність на зовнішній стороні посипання з крихти азбесту, тальку і кварцового піску. В основному це робиться для захисту верхнього шару руберойду при укладанні його на покрівлі будівлі.

Толь і руберойд «приклеюють» до стін гарячої мастикою. Отримана поверхня стає потужним бар'єром на шляху проникнення вологи. Таким чином, робиться гідроізоляція бетонних стін фундаментів з зовнішнього боку.

Гідроізоляція зовнішніх стін будинку руберойдом, покладеного на бітумну мастику, вважається одним з найбільш оптимальних варіантів захисту конструкцій будівлі від вологи.

Поліетиленова плівка

Сучасні гідроізоляційні матеріали включають велике різноманіття полімерних покриттів. Їх застосовують в основному усередині приміщення або в важких умовах надмірної вологості та для фундаментів, цоколів і стін підвалів.

Поліетиленова плівка - незамінний матеріал для влаштування гідроізоляції при виконанні багатьох видів будівельних робіт. Плівка абсолютно водонепроникна, легка і міцна. Товщина поліетиленового покриття може становити від 0,5 до 3 мм.

Покриття стін з поліетилену називають гідроізоляційної мембраною.

Плівка дуже гнучка, її легко укладати на будь-яких поверхнях складної конфігурації. Важливою перевагою матеріалу є його низька вартість.

При влаштуванні гідроізоляції внутрішніх стін плівкою покривають підстави огорож з подальшою установкою полімерної або металевої сітки під штукатурку.

Поліетиленовою плівкою також вкривають стіни підвалів і зовнішні поверхні стін цоколя.

полімерне покриття

Гідроізоляційна полімерна мембрана досить довговічна (до 50 років), стійка до окислення і гниття, не піддається корозії

Існують ізоляційні матеріали на основі складних полімерних з'єднань. Рулонний матеріал укладають на стінах на спеціальних клейових складах.

ін'єкційна гідроізоляція

До таких засобів відносяться різні грунтовки. Вони мають проникаючий властивістю. Нанесена рідина на поверхню стіни проникає в глибину, заповнюючи собою мікротріщини і пори. Тим самим утворюється гідроізоляційний шар.

Проникаючі ізоляційні склади закупорюють капілярні пори масиву. Такі засоби застосовуються для монолітних і збірних залізобетонних конструкцій.

Гіпсова шпаклівка стін

Нанесення проникаючої гідроізоляції

Прошпаклёванние поверхні гіпсової сумішшю стають абсолютно водонепроникними. Гіпс при висиханні крім того, що створює поверхню з високою адгезією, ще служить, як гідроізоляція стін зсередини проти цвілі.

Місцезнаходження ізоляційного покриття

Пристрій гідроізоляції стіни може бути горизонтальним і вертикальним.

вертикальна

Це загальноприйнятий метод гідроізоляції стіни в квартирі і з зовнішньої сторони будинку. Вертикальне ізоляційне покриття для стін запобігає проникненню вологи в приміщення в горизонтальному напрямку.

Вертикальне ізоляційне покриття для стін запобігає проникненню вологи в приміщення в горизонтальному напрямку

Схема пристрою вертикальної гідроізоляції підвалу

горизонтальна

Метою пристрої горизонтальної ізоляції є перешкоджання проникненню вологи всередину приміщень знизу, з грунтової основи.

Її влаштовують шляхом укладання рулонних матеріалів зверху фундаменту і цоколя перед зведенням стін будівлі. Верхню горизонтальну поверхню фундаменту вкривають 2-ма шарами рулонної гідроізоляції (руберойд, толь або полімерна мембрана). Ґрунтова волога має властивість поширюватися вгору і проникає в структуру наземних конструкцій будівлі.

Горизонтальна гідроізоляція стає непереборною перешкодою для проникнення вологи знизу вгору.

Підготовка стін під влаштування гідроізоляції

Весь сенс підготовки поверхонь перед будь-яким покриттям полягає в тому, щоб прибрати зі стін все зайве. Залишки старої облицювання, напливи різних розчинів, пил і бруд - все це може сприяти відшарування ізоляційного покриття.

У різних випадках очистку вертикальних площин приміщень виробляють різними жорсткими щітками, шпателями. Буває, що доводиться застосовувати піскоструминну установку. Загалом, варіантів підготовки підстави стін існує багато. Головне, це досягти повного очищення поверхонь.

Особливості ізоляції при утепленні приміщень

Коли проводиться утеплення стін квартири або приватного будинку, потрібно обов'язково влаштовувати водонепроникне покриття вертикальних огорож. Рулонні матеріали наклеюють на підставу стін перед установкою теплоізоляції.

Утеплювач - гігроскопічний матеріал, тому особливо важлива водостійка прошарок. В іншому випадку утеплюючий шар розмокне і втратить свої властивості. Сирі матеріали стають об'єктом зараження грибком і цвіллю.

Нанесення рідкої гідроізоляції

Особливості гідроізоляції фундаментів і стін підвалів

Від того, як буде зроблена гідроізоляція зовнішньої поверхні стін фундаменту, залежить міцність і довговічність підстави будівлі.

Перед початком робіт перевіряють якість бетонної поверхні фундаменту. При необхідності проводиться закладення всіх тріщин і відколів бетону.

Якщо фундамент складається зі збірних залізобетонних блоків, то шви зашпаровують цементним розчином.

Поверхні покривають гарячою бітумною мастикою. Зверху матеріал покривають відрізками рулонного руберойду або полімерної мембрани. Покриття руберойдом виконують в два шари з бітумної прошарком.

Відновлення гідроізоляції фундаменту

Внутрішні поверхні фундаментних конструкцій найчастіше є стінами підвалу. Їх покривають як рулонними матеріалами, так і обробляють рідкими складами.

Щоб волога в підвалі не переходжувала від статі на стіни, на підставу підземного приміщення стелять рулонний ізоляційний матеріал. У місцях сполучення стін з підлогою укладають прошарок з рідкої глини (глиняний замок).

Волога може бути в одному випадку джерелом життя, а в іншому випадку викликати руйнівні явища. Сухі конструкції будівель і споруд забезпечують практично необмежений термін служби всієї будівлі. Гідроізоляція є гарантом цього.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама