Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стрічкового фундаменту, особливості проведення

  1. види гідроізоляції
  2. обмазочная
  3. Рулонний
  4. Напилювана
  5. проникаюча
  6. Інші види
  7. бетоновані мати
  8. Особливості при виконанні робіт

Помилковою є думка, що стрічковий фундамент під час експлуатації ніяк зберігають свою ідентичність. Він розкладається, піддається корозії, іноді підгниває, а значить, важливо створити захисний шар, що оберігає його від зовнішніх впливів.

Гідроізоляція стрічкового фундаменту своїми руками, або за допомогою майстрів виконується в обов'язковому порядку, інакше існує ризик погіршення його стану, протікання рідини крізь виникають з плином часу мікротріщини.

Чи потрібно робити гідроізоляцію, якщо будівництво багато років, а волога в підвалі не скупчується і ніяких ознак пошкоджень фундаменту не спостерігається? Так, процедура повинна бути проведена, інакше, через кілька років, коли матеріал під впливом потрапляє рідини дасть мікротріщини, процес значно ускладниться.

Волога, що знаходиться всередині стін також здатна промерзати, за рахунок чого вони деструктуючих. Цей процес відбувається з усіма ділянками в будівлі, так що будівля, в якій не проводилася ізоляція, не так довговічна.

види гідроізоляції

Стрічковий фундамент повинен бути ізольований від рідини. Процедуру можна виконати самостійно або звернувшись до професіоналів. Якщо роботу планується робити своїми руками, перш за все потрібно визначитися з типом гідроізоляції, розібратися в способах нанесення, потім дізнатися особливості процесу.

Гідроізоляція фундаменту палі повинна бути суцільною, йти, не перериваючись. У місцях, де процедура проводилася неякісно, ​​буде просочуватися волога.

Загальні групи матеріалів, за допомогою яких можна виконати роботи:

  • Обмазувальні.
  • Напилювані.
  • Рулонні.
  • Обклеювальна.
  • Проникаючі.

Кожна з груп різниться способами виконання робіт, має свої особливості.

обмазочная

Виконання роботи з гідроізоляції фундаменту без підвалу проходить з використанням бітумних матеріалів, мастик і речовин, виготовлених на основі бітуму, що володіють рядом переваг.

плюси:

  • Низька вартість.
  • Високий ступінь еластичності.
  • Оптимальна для подібних робіт гидрофобность покриття.
  • Високий ступінь адгезії.

З матеріалом легко працювати, не потрібно ніяких особливих навичок, спеціальних інструментів. Недолік полягає в низькому в порівнянні з іншими терміні використання. Приблизно через 5-7 років після нанесення покриття з бітуму, речовина втрачає крихкість, еластичність. Шар починає покриватися тріщинами, які з кожним роком збільшуються, через що захисні властивості погіршуються.

Шар починає покриватися тріщинами, які з кожним роком збільшуються, через що захисні властивості погіршуються

Обмазувальна гідроізоляція

Через порівняно низького терміну служби матеріалу, застосовують його все рідше. Широко поширене використання бітумів з добавками - полімерами. Як додаткове речовина, в складі гідроізоляційного матеріалу використовується гума, латекс. Компоненти здатні збільшити термін служби. Поліпшується адгезія, еластичність, підвищується різниця в температурах, при яких матеріал може зберігатися без втрати властивостей.

Технологічний процес при виконанні робіт за допомогою обмазувального матеріалу нескладний. Для початку потрібна підготовка, яка полягає в очищенні поверхні від будівельного сміття, бруду, пилу, частин, які можуть відшаруватися або відламати в процесі виконання робіт. Гідроізоляція монолітної плити фундаменту виключає можливість попадання вологи всередину споруди

Купується грунтовка, за допомогою якої обробляється стрічковий фундамент. Слід обов'язково дати стінок просохнути, потім на поверхню наноситься сам матеріал. Покриття повинне бути цілим, без сильних тріщин і поломок.

Рулонний

Щоб скористатися рулонної гідроізоляцією, оптимально спочатку свій фундамент слід промазати бітумом, після чого наклеїти руберойд або його замінник. Технологія нанесення у складу різниться. У деяких випадках можна наклеювати, іноді підходить тільки наплавление руберойду. Для цього потрібно застосовувати газовий пальник.

Для цього потрібно застосовувати газовий пальник

Рулонний гідроізоляція

Рулонний стрічка розігрівається, потім наклеюється на поверхню. Якщо планується попереднє нанесення бітуму, слід дочекатися його висихання, після чого можна додавати руберойд. Стики в смугах лягають внахлест не менше ніж на 15 см.

Матеріал при використанні пальника не можна сильно перегрівати, інакше він може оплавитися і місцями прийти в непридатність.

Матеріал популярний через невисоку вартість, високих захисних властивостей. Використовувати можна для фундаменту, закопаного не нижче, ніж на 3 м. Руберойд захистить від дощів. Одного шару подібної гідроізоляції разом з бітумом буде досить для надійної гідроізоляції. Довговічність перевищує 45 років.

Напилювана

Напилювана гідроізоляцію можна використовувати без залучення фахівців. Метод є інноваційним в наші дні, використовуваний матеріал добре справляється із завданням. П ріменять можна для будь-якого типу фундаменту. Напилювана ізоляцію можна наносити як засіб відновлення старого шару, який втратив властивості в процесі експлуатації, наприклад, для видалення тріщин на обмазувальних матеріалах. Використовується як самостійний вид.

Використовується як самостійний вид

Напилювана гідроізоляція

Матеріал дорогий, але має ряд переваг перед іншими видами гідроізоляції стрічкового фундаменту:

  • Довговічність.
  • Простота в нанесенні.
  • Відсутність шовних з'єднань.
  • Швидкість затвердіння.
  • Відсутність токсичності та екологічна чистота.
  • Здатність не псуватися під впливом ультрафіолетового випромінювання.

Працювати з матеріалом потрібно наступним чином: поверхня очищається від сміття, пилу, обробляється антисептичним розчином, після чого проходить процес напилення. Для кращого ефекту важливо провести армування оброблюваної поверхні. Для цього слід скористатися геотекстилем.

проникаюча

Ефективною, але дорогою є проникаюча гідроізоляція. Матеріал, що використовується для нанесення, виконується найчастіше з цементного розчину з додаванням кварцового піску. Наноситься також як штукатурка. Придбати можна і склад, що наноситься на поверхню схоже з напиляемой гідроізоляцією. Порожнечі в бетоні заповнюються крісталлообразном елементами, які не допускають всередину ніяку вологу.

Порожнечі в бетоні заповнюються крісталлообразном елементами, які не допускають всередину ніяку вологу

проникаюча гідроізоляція

Застосовується матеріал широко, використовувати його можна для захисту від вологи будь-якого виду фундаменту. Складом обробляються підвальні приміщення, будь-які види підземних конструкцій, виконані з бетону.

переваги:

  • дії виробляються в приміщенні, розкопувати фундамент не потрібно;
  • бетон не вимагає висушування. Чим сильніше він зволожений, тим швидше і якісніше закріпиться склад;
  • товщина бетону, крізь яку здатний проникнути матеріал, становить 60-90 см;
  • матеріал захищає не тільки зовнішні стіни, але і внутрішні. У бетон рідина не проникає;
  • при появі тріщини, вона заповниться знаходяться поруч кристалами самостійно;
  • бетон не втрачає паропроникність;
  • міцність і стійкість перед морозами у бетону підвищується, завдяки властивостям матеріалу;
  • обладнання для нанесення не потрібно;
  • бетон перестає відгукуватися на механічні дії. При необхідності очищення його металевими предметами гідроізоляція не порушується. Фундамент можна свердлити, прикручувати до нього дюбеля і виконувати будь-які необхідні операції - гідроізоляційні властивості не зміняться;
  • матеріал екологічно чистий. Підходить для застосування на ємностях, що контактують з питною водою;
  • при правильному підборі складу закладаються навіть сильні протікання.

недоліки:

  • розчином обробляється лише бетонна поверхня і речовини, схожі за складом;
  • перед початком робіт потрібно очистити поверхню начисто, до бетону. Щілини розкриваються, обезжирюються;
  • бетон попередньо зволожується.

Даний тип гідроізоляції краще підійде для свіжого матеріалу. Старі конструкції потрібно чистити, знежирювати, щоб звільнити всі забилися пори. Щоб виконати все нормально, використовуються піскоструминні інструменти.

Інші види

Є інші види гідроізоляції, застосування яких забезпечить захист фундаменту від доступу вологи. ін'єкційна ізоляція полягає в видування в тріщини, шви спеціального складу. Роботи виконуються на будь-який твердої поверхні.

Роботи виконуються на будь-який твердої поверхні

ін'єкційна гідроізоляція

Переваги використання:

  • фундамент розкопувати не потрібно;
  • робота може виконуватися на будь-яких матеріалах: камені, цеглі, бетоні;
  • краще за інших матеріалів усуває можливі протікання;
  • видаляє капілярне підсмоктування в цегляній кладці.

Недоліки матеріалу в наступному: вартість висока, для виконання потрібне залучення фахівців, обробка повинна бути повністю демонтована. Для якісного виконання важливо знати місце протікання рідини, інакше використання матеріалу неможливо.

бетоновані мати

Одним з видів монтируемой гідроізоляції є бетоновані мати. Основа матів - глина, змішана з бетоном, укладена в гранули. Укладається складу між картонними шарами або геотекстилем. Матеріал лягає на поверхню, яку потрібно ізолювати від попадання вологи, після чого картон з плином часу розкладеться, а суміш буде виконувати функції ізолятора між водою і поверхнею. Склад при зіткненні з рідиною розбухає, приймає гелеобразную форму.

Склад при зіткненні з рідиною розбухає, приймає гелеобразную форму

бетоновані мати

Мати повинні укладатися внахлест, а стики засипаються бетонованими гранулами. Недолік методу один - дорожнеча. Застосовується він для будь-яких поверхонь, можна класти з фундаментом в землю, щоб дощова вода не просочувалася близько до будинку. Роботи з гідроізоляції подібним способом проводяться на етапі будівництва.

Особливості при виконанні робіт

При виконанні робіт слід враховувати особливості:

  • Гідроізоляція повинна виконуватися при будівництві об'єкта, але якщо робота виконано не було, зробити це потім буде складніше. Буде потрібно розкопати всю основу, але для збереження міцності споруди доведеться виконувати всі поетапно.
  • Починається робота з кутів і закінчується стінами.
  • Перший шар ізоляції розташовується горизонтально, другий вертикально.
  • Коли фундамент розкопаний, слід його очистити, бажано, без води.
  • Грунт видаляється з усіх ям, які потім повинні бути заповнені розчином цементу або клеєм. Потім поверхню обробляється бітумом.
  • Руберойд наплавляється за допомогою пальника.
  • Перший шар укладається завжди горизонтально, і далі лягають внахлест.

Проведення гідроізоляції стрічкового фундаменту є нескладною справою, з яким під силу впоратися кожному. При цьому важливо дотримуватися наведені рекомендації, враховувати послідовність дій і особливості виконання роботи для кожного виду ізоляційного матеріалу.

Чи потрібно робити гідроізоляцію, якщо будівництво багато років, а волога в підвалі не скупчується і ніяких ознак пошкоджень фундаменту не спостерігається?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама