Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція ванної кімнати: інструменти та матеріали

  1. Необхідні інструменти та матеріали
  2. Гідроізоляція підлоги у ванній кімнаті своїми руками
  3. Наплавляється рулонна захист
  4. Гидрозащита місць стику сантехніки зі стінами

Перший і найважливіший етап ремонту санвузла, який не слід ігнорувати, - це гідроізоляція ванної кімнати. Є кілька вагомих причин, за якими гідроізоляцію ванної кімнати просто необхідно зробити. Перша причина - через постійної вологості на підлозі псується міжповерхове перекриття, а це згодом загрожує капітальним ремонтом. Друга причина - є ймовірність затопити сусідів і оплачувати капітальний ремонт як у них, так і у себе. Звичайно, при всесвітній потоп це вас не врятує, але при дрібних і середніх протечках захистить від обурення сусідів на 100%. Добре вивчивши матеріали для гідроізоляції і способи їх використання, цілком можна зробити це самостійно. На допомогу вам прийдуть відео і матеріали, які в надлишку пропонуються інтернет-ресурсами. Перший і найважливіший етап ремонту санвузла, який не слід ігнорувати, - це гідроізоляція ванної кімнати

Необхідні інструменти та матеріали

Існує два способи гідроізоляції підлоги : Рулонний метод, або обклеювальний, і за допомогою спеціальної бітумної мастики - обмазувальної метод. Останній спосіб найбільш простий і не вимагає спеціальних умінь. Тому вам не важко буде виконати його своїми руками. Однак найефективніше комбінувати ці два методи.

Почнемо з мастики. Матеріали на ринку пропонуються у великому асортименті. Можна купити готову суміш, при цьому заощадивши час і нерви на розведення. Але це набагато дорожче, ніж суха суміш для приготування мастики. У другому випадку ви замішує масу своїми руками, строго виконуючи всі пункти в інструкції. Суха суміш все ж має і плюси. Ви можете приготувати масу, зручну для вас по в'язкості. Також знадобляться інструменти: валик, будівельна лопатка і кисть.

Гідроізоляція підлоги у ванній кімнаті своїми руками

Починаємо з демонтажу підлоги і підготовки поверхні ванної кімнати. Уважно огляньте її, і якщо виявите раніше нанесений шар чого-небудь, його потрібно видалити, повинні залишитися тільки плити перекриттів. Особливу увагу треба приділити стиках між плитами і тих місць, де проходять трубопровідні комунікації. Потім ретельно вимести підлогу і помити 2-3 рази. Безглуздо наносити ізоляцію на брудну підлогу, інакше в найближчому майбутньому ваше захисне покриття порушиться. Як тільки підлогу підсохне, проведіть повторний огляд на предмет ямок і тріщин в плитах перекриття. Вирівняйте ці вади за допомогою розчину цементу або шпаклівки, це не тільки заощадить вам матеріали, але і забезпечить приклеювання ізоляції по всій поверхні. Після обов'язково ще раз помийте підлогу.

Далі йде етап грунтовки Далі йде етап грунтовки. Цей процес дозволяє збільшити адгезію, грунтувальні сполуки типу CERESIT CT17 видаляє залишки пилу і одночасно проникає вглиб цементу. Наноситься грунтовка за допомогою кисті. Після висихання (приблизно 30 хвилин) слід сама гідроізоляція підлоги у ванній кімнаті: за допомогою широкої кисті або валика нанесіть рівний шар мастики (товщина шару 1-2 см) на підлогу і вертикально на стіни на висоту 20-30 см, починайте з кутів. Особливо ретельно промазуємо шви між бетонними плитами, всі кути приміщення і місця проходження трубопроводу. Самі труби теж необхідно промазати на 20-30 см у висоту. Сприятливі умови для роботи - це температура в приміщенні +15 градусів і вологість близько 50%. Обов'язково простежте, щоб не було протягів, тримайте двері оброблюваного приміщення закритою. Рекомендується після висихання мастики проклеїти стики між стіною і підлогою спеціальною стрічкою.

Для більшої надійності, якщо дозволяє закуплений матеріал, після повного висихання першого шару (24 години) можна покласти другий, а потім і третій. Головне - наносити шари перпендикулярно один одному і давати добре просохнути попередньому шару. Власне, на цьому і закінчуються роботи по гідроізоляції. Для більшої наочності тим, хто перший раз робить подібне своїми руками, рекомендується подивитися відео матеріали.

Як отримати більш надійний результат? Описана нижче ізоляція носить назву комбінованої і полягає в укладанні рулонного гідроізоляційного матеріалу, виготовленого на основі того ж бітуму. Виконується вона після того, як мастика повністю застигне. Необхідно враховувати, що рулонна гідроізоляція буває двох видів: наплавляється і самоклеящаяся. Про останню ізоляції говорити не варто, все зрозуміло з назви.

Наплавляється рулонна захист

Рулони стеляться на підлозі, заходячи на стіни і труби на 15 см Рулони стеляться на підлозі, заходячи на стіни і труби на 15 см. Листи рулону укладаються внахлест (15 см). За допомогою газового пальника (підійде і потужної будівельний фен) матеріал розігрівається і притискається до підлоги своїми руками (як це зробити, можна подивитися відео матеріали в інтернеті). Притискати слід руками, не забудьте подбати про щільних захисних рукавичках. Таким же чином проклеюється всі кути, стики і нахлести. При розігріві рулони стають еластичними і податливими.

Гидрозащита місць стику сантехніки зі стінами

Гідроізоляцію в душових кабінах найкраще робити від підлоги до стелі. Місце примикання раковини і ванни - від статі і на висоту 2/3 стіни, по 50 см вліво, вправо і вгору. Над унітазом - по висоті зливного бака. Гідроізоляція стін проводиться в такому ж порядку, як і захист статі. Ретельне очищення від старих матеріалів, вирівнювання цементною сумішшю або шпаклівкою, грунтовка. Гідроізоляція мастикою виконується знизу вгору, починаючи з кутів.

Після повного висихання гідроізоляційного покриття заливається бетонна стяжка. А після вже починаються оздоблювальні роботи.

Гідроізоляція ванної кімнати своїми руками - не такий вже складний процес, але трудомісткий і вимагає терпіння.

Зате результатом вашої праці буде повна впевненість у цілості ремонту у ванній кімнаті, ваших нервів, коштів і відносин з сусідами знизу. А прослужить ванна кімната після такої турботливої ​​захисту дуже довго.

Гідроізоляція підлоги у ванній. Відео

Як отримати більш надійний результат?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама