Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обмазувальна гідроізоляція для бетонних поверхонь фундаментів будівель, споруд, підвалів приватних будинків

Цементні обмазувальні гідроізоляційні матеріали являють собою суміш піску, цементу і спеціальних добавок, які при нанесенні їх подібно штукатурці, але в тонких шарах, на кам'яну кладку або бетон забезпечують водонепроникність. Бетонний фундамент будівель, споруд, підвалів приватних будинків, на які вони наносяться, повинен бути міцним, з міцністю на розтягнення більш 1,5 Н / м² (15кгс / см²), рівним і вологим.

При наявності активних протікань води в вигляді струменевих або майданних виділень перед нанесенням покриттів поверхню бетону або цегляної кладки обробляється спеціальними бистросхвативающегося Водоостанавлівающій складами на цементній основі. При значних обсягах фільтрації води застосовують більш радикальні заходи - водоулавліваніе, ін'єкційні роботи.

Товщина нанесення обмазувальних матеріалів становить приблизно 1,5-5мм, тобто вони наносяться більш тонким шаром, ніж санирующие штукатурки.

Склади, модифіковані полімером, найчастіше акрилової емульсією, сьогодні становлять основну масу матеріалів цього типу. Після затвердіння вони мають еластичними властивостями і здатні перекривати тріщини з розкриттям до 0,5 мм, а в разі їх армування сіткою з поліпропілену або скловолокна - до 2 мм. Застосування обмазувальної гідроізоляції обмежена вологістю повітря (не більше 75%), температурою (не менше + 10 ° C), поганий адгезією до вертикальних і стельових поверхонь, втратою еластичності в часі. Крім того, більшість з них не володіє тривалою стійкістю до постійного впливу води і погано протистоїть морозу. За даними практики, вони прийнятні для використання всередині приміщень (підлога у ванній, гідроізоляції кімнати, гідроізоляція підвалу зсередини). На вулиці при зниженні температур і розкритті тріщин більше 1мм відмова армованого покриття настає через 2-3 роки. Товщина покриття доходить до 2-3мм.

Перевагою еластичних складів є висока стійкість до дифузії хлоридів. Вони можуть витримувати до 0,5 МПа позитивне тиск води і до 0,1 МПа негативний тиск води .

Перед нанесенням всіх обмазувальних матеріалів бетонний фундамент будівлі повинен бути підготовлений, т. Е. Очищений, вирівняний, зволожений. Очищення поверхні бетону від плівки "цементного молока" обов'язкове тільки в разі, коли її адгезія до основного бетону менше нормативного значення.

Найбільш уразливими місцями в спорудженні при нанесенні мембран з обмазувальної гідроізоляції є герметизація сполучень, стиків, швів. Холодні шви і стики в залізобетонних конструкціях бажано обробити в формі ластівчин хвіст і заповнити спеціальним герметиком на цементній основі.


Цементні обмазувальні гідроізоляційні матеріали являють собою суміш піску, цементу і спеціальних добавок, які при нанесенні їх подібно штукатурці, але в тонких шарах, на кам'яну кладку або бетон забезпечують водонепроникність

Пристрій деформаційного шва в підлозі споруди при нанесення обмазувальної гідроізоляції

1 - герметик ( Сазіласт 21 двокомпонентний полісульфідний отверждающихся герметик ); 2 - антіадгезіонная прокладка; 3 - гідроізоляційний прокладка, яка сприймає розтягнення (стиснення); 4 - арматурні нагелі для сприйняття зсувних навантажень (один кінець їх заанкерен, інший вільно переміщається);
5 - заповнення деформаційного шва; 6 - прив'язати краю прокладки до арматури, з тим, щоб вона могла підніматися при заливці бетону і під нею не утворювалося пустот.


Пристрій деформаційного шва в стіні споруди при нанесення обмазувальної гідроізоляції

1 - герметик з внутрішньої сторони споруди ( Сазіласт 21 двокомпонентний полісульфідний отверждающихся герметик ); 2 - антіадгезіонная прокладка; 3 - вертикальна гідроізоляційна прокладка, яка сприймає стиснення (розтягнення), прив'язана до арматури; 4 - арматурні нагелі для сприйняття зсувних навантажень (один кінець їх заанкерен, інший вільно переміщається); 5 - матеріал заповнення деформаційного шва відрізають або проколюють, в залежності від того, як потрібно для установки прокладки і Нагель.


Пристрій обмазувальної або пенетрирующей (пронікающіей) гідроізоляційної мембрани зсередини цегляного мурування.

1 - жорстка обмазочная гідроізоляційна мембрана в два шари; 2 - шви цегляної кладки закладаються матеріалом; 3 - штраба 20x30 мм по периметру підвалу, зачеканівают ремонтними матеріалами; 4 - еластична обмазочная гідроізоляційна мембрана в два шари; 5 - обмазочна або пенетруюча (проникаюча) гідроізоляційна мембрана в два шари; 6 - система "Інжект" (лінійний ін'єктор), укладена в шов, в яку нагнітається гідроактівні еластичний пінополіуретан; 7 - монолітний залізобетон.


Пристрій обмазувальної або пенетрирующей (пронікающіей) гідроізоляції зсередини в спорудженні з фундаментних блоків

1 - жорстка обмазочная або в два шари; 2 - ін'єкційні проникаюча (пенетруюча) гідроізоляція отвори, пробуріваются до перетину з порожниною шва, в які нагнітається герметірующій склад. Після нагнітання складу отвори закладаються ремонтними складами; 3 - штраба 20x30 мм по периметру підвалу, зачеканівают ремонтними матеріалами; 4 - еластична обмазочная гідроізоляція в два шари; 5 - обмазочна гідроізоляція або пенетруюча в два шари; 6 - система "Інжект"; 7 - монолітний залізобетон; 8 - блоки.


Пристрій обмазувальної або пенетрирующей (пронікающіей) гідроізоляції зсередини монолітного залізобетонного споруди

1 - жорстка обмазочная або пенетруюча (проникаюча) гідроізоляція в два шари; 2 - система "Інжект". Укладається в холодні шви бетонування і стики, ін'ектіруется герметизирующим матеріалом .; 3 - штраба 20x30 мм по периметру підвалу, зачеканівают ремонтними матеріалами; 4 - еластична обмазочная гідроізоляція в два шари; 5 - жорстка обмазочная гідроізоляція або пенетруюча в два шари; 6 - монолітний залізобетон.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама