Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Парогідроізоляцію даху каркасного будинку, яка краще? Як зробити правильно: монтаж на обрешітку + Фото

  1. Види ізоляційних плівок
  2. Застосування ізоляційних матеріалів
  3. пристрій пароізоляції
  4. Пристрій гідроізоляції утеплювача від зовнішнього середовища
  5. ТОП 9 магазинів, де я вигідно закуповувати

покрівля   - одна з основних складників силової конструкції будівлі покрівля

- одна з основних складників силової конструкції будівлі. Важливість її якісного пристрою не тільки в захисті від атмосферних опадів, але, і це - головне, в довговічності всіх елементів будинку.

погано виконана гідроізоляція під дах призводить до виникнення грибка на кроквах, стінах і до погіршення теплових характеристик будинку.

Вкрай важливо добротно зробити весь комплекс робіт по ізоляції від вологи, не допустити помилок, коли застосовується неправильна плівка для гідроізоляції даху, матеріал використовується не в потрібному місці або затьмарюється не тим боком. Що гріха таїти, такі помилки нерідко зустрічаються не тільки у випадках, коли гідроізоляція даху робиться своїми руками, але і в роботі деяких «горе-будівельників». Найчастіше такі огріхи виникають внаслідок змішування, об'єднання понять «паро гідроізоляція», «гідроізоляція пароізоляція ».

Щоб не допускати плутанини, давайте розглянемо матеріали, що застосовуються для гідроізоляції даху, виключення накопичення вологи в підпокрівельному просторі і утворення конденсату.

Види ізоляційних плівок

Види ізоляційних плівок

Зауважимо, що гідроізоляція холодної даху зазвичай не викликає труднощів, так як тут важливо лише герметично захистити дерев'яні конструкції будинку від настилали покрівельного покриття .

Для цього використовуються повністю непроникні плівки підвищеної товщини, починаючи від звичайного руберойду і закінчуючи сучасними ізоляторами Гідроізол, ІзоспанС, Тайвек і іншими.

При утепленому покрівельному пирозі види гідроізоляції даху наступні:

  1. Пароізоляційна плівка, яка не пропускають ні пар, ні воду. Для прикладу назвемо ІзоспанВ, ізолятор з нульовою проникністю.
  2. Гідроізоляційна паропроницаемая плівка. Матеріал не пропускає вологу, але пропускає пар в одну сторону (ізоспан) або в обидві (універсальна мембрана ІзоспанD). Такий вид ізоляції ще називають вітрозахистом.

З назв матеріалів зрозуміло, наскільки різними є їхні властивості і, відповідно, область застосування в будівельних роботах. Також зверніть увагу, що в межах одного найменування випускаються плівки різного виду і призначення. Дуже важливо не плутати їх, розуміти, в якому випадку і елементі конструкції і чому застосовується перший або другий варіант ізоляції. Правильне застосування ізоляційних матеріалів - найбільш важливий момент, помилки в їх використанні обов'язково приведуть до маси проблем в експлуатації, тому зупинимося на цьому питанні більш детально.

Застосування ізоляційних матеріалів

Застосування ізоляційних матеріалів

Для розуміння того, де яку плівку ( пароізоляцію , паропроницаемую гідроізоляцію або вітрозахисну) використовувати, зробимо невеликий теоретичний екскурс. Всі знають, що волога і пар - різні стани води. Пар присутній в атмосфері завжди, його скупчення в шарі теплоізоляції згубно діє на сам волокнистий пористий матеріал і на дерев'яні конструкції стін , Перекриттів і даху .

Для нашого клімату з великою кількістю прохолодних днів і ночей, на вулиці зазвичай прохолодніше, ніж в приміщенні, а пар, як відомо, рухається від тепла до холоду.

Для нашого клімату з великою кількістю прохолодних днів і ночей, на вулиці зазвичай прохолодніше, ніж в приміщенні, а пар, як відомо, рухається від тепла до холоду

Дах каркасного будинку-пристрій пароізоляції

Якби утеплення покрівлі було однорідним, і пар вільно проходив через покрівельний пиріг, то для виведення парів це б не було перешкодою.

Однак утеплена покрівля неоднорідна і в багатошаровій конструкції даху важливо, щоб пар не накопичувався всередині утеплювача . Це виключить ймовірність утворення конденсату.

Не було б проблем, якби кожен наступний шар пирога був більш пористим, більш паропроникним.

Ви запитаєте, чому ж так не зробити? Справа в тому, що практично створити такий пиріг досить важко. Тому в будівельних роботах надійніше влаштувати повну ізоляцію утеплювача від пара, зробити її максимально герметичною і захистити покрівельний пиріг від зовнішнього впливу. Для цього розглянемо, як зробити гідроізоляцію даху якісної, забезпечивши тривалу комфортну експлуатацію споруди.

пристрій пароізоляції

Важливо: Монтаж пароізоляції завжди виконується з внутрішньої сторони покрівлі , Перешкоджаючи проникненню пари вологи з приміщень будинку в утеплювач. Важливо: Монтаж пароізоляції завжди виконується з внутрішньої сторони   покрівлі   , Перешкоджаючи проникненню пари вологи з приміщень будинку в утеплювач пароізоляція даху

Для влаштування пароізоляції по нижньому торця крокв набивається решетування сухої обрізної дошкою 20 * 100 мм або бруском з кроком близько 50 мм. По латах, що не натягуючи! розгортають плівку, фіксуючи її скобами звичайного степлера на відстані близько 5 см від країв.

Це робиться для зручності використання двосторонньої самоклеющейся стрічки. Наступні смуги ізолятора кладуть внахлест 10 см.

Всі місця стиків, проходи кабелю, димоходу і т.д. обов'язково ретельно проклеюються спеціальною стрічкою для забезпечення герметичності. Повірте, це обійдеться набагато дешевше, ніж подальше розтин даху і заміна згнилі утеплювача.

Промисловість випускає ізоляційні матеріали в рулонах. Зазвичай на упаковці вказується сторона, «дивиться» назовні, та й сам рулон виконаний так, щоб при його розкачування лицьова і виворітна сторона виявлялися в потрібних місцях. Сучасний ринок пропонує великий вибір матеріалів для пароізоляції.

Вважається, що найкраща гідроізоляція для даху, що виключає проникнення пара - це фольгована плівка, виконана відбивачем до приміщення, хоча вона відносно дорога. На заході в якості пароізолятора в основному використовують звичайний 200-й поліетилен.

Важливо: Пароізолірованное приміщення повинно мати хорошу вентиляцію.

Пристрій гідроізоляції утеплювача від зовнішнього середовища

пристрій гідроізоляції

Паропроникна гідроізоляція даху завжди виконується з зовнішньої сторони крокв, причому при виконанні робіт своїми руками, необхідно звернути увагу на інструкцію виробника, яка регламентує, як кріпити гідроізоляцію на дах (з зазором від утеплювача або без). У будь-якому випадку плівку розкочують, що не натягуючи, з невеликим провисом.

Монтаж гідроізоляції даху виробляють по кроквах, паропроницаемой стороною до утеплювача , Гідроізолюючої - назовні, з нахлестом 10 сантиметрів і герметизацією стиків самоклеющейся стрічкою.

Ізоляція оберігає утеплювач від можливого попадання вологи і від продування. До слова, звідси друга назва плівки - захист від вітру. Якісна герметичність гідроізоляції сприяє також суттєвого підвищення теплоізоляційних характеристик покрівельного пирога. Для забезпечення вентиляції підпокрівельного простору уздовж крокв поверх плівки набивається збігає брусок 40 * 50 або 50 * 50 мм. Потім, в залежності від виду покрівельного покриття, влаштовується крокова обрешітка (для металочерепиці , Профлиста, ондулина і т.д.) або суцільний плитний настил (для м'якої покрівлі ).

У якісно зробленої гідроізоляції плівка закриває крокви фронтонів, звіси даху і щільно оточує виходи димоходів.

У якісно зробленої гідроізоляції плівка закриває крокви фронтонів, звіси даху і щільно оточує виходи димоходів

Як правильно кріпити плівку. Керівництво

Не важливо, чи буде проводитися гідроізоляція даху своїми руками або із залученням будівельників, цей вид прихованих будівельних робіт вимагає особливої ​​уваги і сумлінного виконання.

Тому, завершуючи огляд, хочемо узагальнити деякі рекомендації:

  • для виключення розривів і розтріскування плівки, монтаж гідроізоляції даху виконуйте, що не натягуючи, з провис.
  • пам'ятайте про виняткову важливість герметичності ізоляції, щоб виконання робіт не стало порожнім проведенням часу.
  • для кріплення до зовнішньої частини крокв використовуйте контробрешетку (збігає брусок), а не степлер.
  • при сумніві, чи правильно Ви використовуєте матеріали для гідроізоляції даху, зверніться на сайт виробника за детальною інформацією.

ТОП 9 магазинів, де я вигідно закуповувати

ТОП 7 по товарах і меблів для дому:

7 кращих будівельних і меблевих магазинів!

  • Akson.ru - це інтернет-гіпермаркет будівельних і оздоблювальних матеріалів!
  • homex.ru - HomeX.ru пропонує великий вибір якісних оздоблювальних, матеріалів, світла і сантехніки від кращих виробників з швидкою доставкою по Москві і Росії.
  • Instrumtorg.ru - це інтернет - магазин будівельного, автомобільного, кріплення, ріжучого і іншого інструменту, необхідного кожному майстру.
  • Qpstol.ru - "Купістол" прагне надати кращий сервіс своїм клієнтам. 5 зірок на Яндекс.Маркет.
  • Lifemebel.ru - гіпермаркет меблів з оборотом понад 50 000 000 в місяць!
  • Ezakaz.ru - Представлена ​​на сайті меблі виготовляються на власній фабриці в Москві, а так само перевіреними виробниками з Китаю, Індонезії, Малайзії і Тайваню. "
  • Mebelion.ru - - найбільший інтернет-магазин з продажу меблів, світильників, інтер'єрного декору та інших товарів для красивого і затишного будинку.

Ви запитаєте, чому ж так не зробити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама