Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підкладковий шар під металеве покриття - додатковий захист покрівельної конструкції

  1. Для чого потрібна підкладка під металочерепицю?
  2. Варіанти підкладки під металочерепицю
  3. Вибір утеплювача для металочерепиці
  4. Створення вентиляційного простору
  5. Металочерепиця на руберойді

Металочерепиця   - досить поширений матеріал в останнім часом, оскільки вона відрізняється високою якістю, довговічністю і практичністю, поряд з доступною ціною Металочерепиця - досить поширений матеріал в останнім часом, оскільки вона відрізняється високою якістю, довговічністю і практичністю, поряд з доступною ціною.

Однак для правильної і довговічною укладання такого матеріалу необхідно дотримуватися кількох важливих правил: вибрати потрібну за розміром металочерепицю і підібрати до неї правильну підкладку.

Для чого потрібна підкладка під металочерепицю?

Не знаючи основних правил монтажу металочерепиці, неможливо якісно і ефективно її укласти Не знаючи основних правил монтажу металочерепиці, неможливо якісно і ефективно її укласти.

Послідовність правильного укладання металочерепиці:

  • перед початком монтажу необхідно встановити крокви ;
  • після на них укласти шар гідро- і шумоізоляції;
  • змонтувати обрешітку і контр обрешітку;
  • тільки після проведення попередніх пунктів можна укладати металочерепицю.

Металочерепиця має трохи недоліків в порівнянні з іншими покрівельними матеріалами . Основні - це висока провідність зовнішнього шуму і погана теплоізоляція. Справитися з даними мінусами допоможе саме правильно підібрана підкладка.

Підкладка захистить від зовнішнього впливу навколишнього середовища, додасть конструкції додаткову міцність і довговічність, запобіжить протікання і продування даху, подарує комфортну атмосферу в домі і значно знизить рівень пропускання вуличного шуму.



  • Про те, як правильно розрахувати потрібну кількість металочерепиці на дах, розповість наша публікація .
  • Як побудувати практичний навіс з металочерепиці, читайте в даній статті .
  • тут ми проводимо порівняння між двома покрівельними матеріалами - металочерепицею і ондулином.

Варіанти підкладки під металочерепицю

В якості підкладки під металочерепицю можна використовувати різні матеріали. Зазвичай для цього знадобиться лати, гідроізоляційна плівка, крокви і утеплювач.

Існує два основних види підкладок для покрівлі, які розрізняються за типом опалення приміщення.

  • Тепла покрівля - призначена для житлових приміщень, вона часто застосовується для покриття даху мансардного поверху.
    Для неї знадобляться лати і контр лати - ці елементи створюють каркас для подальшого укладання металочерепиці. До того ж така конструкція дозволить відводити збирається між покриттям і плівкою конденсат. Обов'язковим елементом в цьому випадку стане гідроізоляція - тобто плівка, що захищає від проникнення вологи і допомагає виводити водяна пара для захисту утеплювача від намокання. В процесі укладання потрібно залишити зазор в декілька сантиметрів для вентиляції між гідроізоляцією і утеплювачем, оскільки, якщо це не зробити, гідроізоляційна плівка не буде працювати належним чином. Утеплювач кладеться на наступному етапі, його товщина залежить від кліматичних умов регіону і ступеня опалення приміщення. Зверху він накривається пароізоляційною плівкою, після чого можна приступати до монтажу покрівельного матеріалу.
  • Холодна покрівля - підійде для будівель, які не мають опалення, таким способом перекриваються горищні приміщення.
    Для створення такої підкладки потрібно набагато менше сил. Основними складовими такого типу є обрешетка, контр лати, плівка для гідроізоляції, крокви і покрівельний матеріал. Інші компоненти не будуть потрібні, тому процес монтажу буде набагато коротше і простіше.

Вибір утеплювача для металочерепиці

Вибираючи утеплювач для покрівлі, потрібно в першу чергу відштовхуватися від того, в якому приміщенні ви плануєте перекривати дах Вибираючи утеплювач для покрівлі, потрібно в першу чергу відштовхуватися від того, в якому приміщенні ви плануєте перекривати дах. Для житлових будівель краще вибрати утеплювач, безпечний для здоров'я, наприклад, мінеральну вату, коркову дошку або скловолокно. Для промислових або нежитлових будівель підійде будь-який вид матеріалу.

Під металочерепицю утеплювач укладається певним чином - плити кладуть в шаховому порядку в кілька шарів, така розкладка дозволяє перекривати шви сусідніх плит, що сприяє максимальному захисті від втрат тепла.

Товщина листа утеплювача повинна становити 5 см, в такому випадку, укладання листів в кілька шарів дозволить домогтися товщини 15-20 см, що вважається найоптимальнішим варіантом.

Створення вентиляційного простору

Вентиляція під покрівлею - обов'язковий елемент, оскільки вона служить відразу декільком цілям:

  • видаляє накопичується під покрівлею вологу;
  • запобігає утворенню зледенілих ділянок і вирівнює температуру по всій поверхні в зимовий період;
  • перешкоджає проникненню вуличного тепла в жарку пору.

Для виведення повітря призначений спеціальний вентильований коник покрівлі, а приплив повітря відбувається через звис карниза. Чи не встановивши належним чином систему вентиляції, незабаром ви зіткнетеся з проблемою підвищеної вологості, і як наслідок, конструкція почне швидко приходити в непридатність.

Металочерепиця на руберойді

Поширеним варіантом підкладки для металочерепицю вважається руберойд Поширеним варіантом підкладки для металочерепицю вважається руберойд. Такий матеріал може використовуватися для неутеплену горища.

Дана схема має масу плюсів:

  • руберойд - недорога підкладка, що істотно заощадить ваші витрати на ремонт;
  • монтаж підкладки не вимагає особливих умінь і навичок;
  • руберойд - популярний будматеріал, тому його можна купити скрізь.

Однак для якісного монтажу металочерепиці на руберойд потрібно дотримуватися певних правил:

  • ні в якому разі не можна укладати листи прямо на руберойд, це створює сприятливі умови для зсуву конструкції. Потрібно зробити обрешітку в два шари: 1 - по руберойду, 2 під хвилею металочерепиці;
  • в якості альтернативного варіанту можна набити звичайні рейки уздовж встановлених крокв;
  • для запобігання загоряння та спрощення провітрювання приміщення варто спорудити вентиляційні отвори.

монтаж покрівлі найкраще довірити професіоналам. Однак, якщо ви налаштовані самостійно виконувати всі роботи, то проводите їх відповідно до встановлених вимог. Тільки в такому випадку можна отримати довговічну і надійну конструкцію.

Для чого потрібна підкладка під металочерепицю?
Для чого потрібна підкладка під металочерепицю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама