Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пристрій басейнів

  1. зовнішня гідроізоляція
  2. Внутрішня гідроізоляція

Справжній капітальний басейн є складною спорудою, що витримує велике навантаження на стінки Справжній капітальний басейн є складною спорудою, що витримує велике навантаження на стінки. Крім того стінки повинні бути водонепроникними не тільки зсередини, але і захищені від впливу зовнішніх грунтових вод. Тому завдання гідроізоляції басейну є дуже важливою і повинна вирішуватися в процесі будівництва і подальшої експлуатації басейну.

зовнішня гідроізоляція

Це насправді ізоляція самого котловану або стінок басейну з зовнішньої сторони і проводиться вона, щоб не пропускати вологу при безпосередньому контакті з грунтом. Крім того, навесні можливе підвищення рівня ґрунтових вод або сезонне спучування грунту, що приводить до ризику руйнування. Це насправді ізоляція самого котловану або стінок басейну з зовнішньої сторони і проводиться вона, щоб не пропускати вологу при безпосередньому контакті з грунтом

Процес зовнішньої гідроізоляції басейну починається з закладки фундаменту. При цьому спочатку укладається перший шар з щебеню для перешкоди підйому грунтових вод до основної частини стінок, який потім заливається бетоном. Після повного висихання проводиться гідроізоляція із застосуванням руберойду і бітуму нанесенням їх на бетонну поверхню. Для підвищення механічної міцності і водонепроникності в бетон додають пластифікуючі і мінеральні добавки, а іноді закладають спеціальні профілі з гуми.

Внутрішня гідроізоляція

Цей вид гідроізоляції вирішує завдання не тільки утримання набраної в басейн води, але і захисту матеріалу внутрішньої поверхні від руйнування Цей вид гідроізоляції вирішує завдання не тільки утримання набраної в басейн води, але і захисту матеріалу внутрішньої поверхні від руйнування. Для цієї мети в цементний розчин вводять спеціальні клеї та затирання, а також розчини мінеральних кислот, які допомагають проникненню в структуру матеріалу просочувальних речовин. Все це зміцнює розчин і є основою гідроізоляції, а введена після цього Полімеризується просочення при затвердінні перетворюється в полімерний пластик.

На підготовлену таким чином поверхню наноситься полімерна плівка, яка не тільки стане першим ешелоном гідроізоляції, але і створить зовнішній естетичний вигляд, завдяки правильно підібраному кольору.


Описані процеси, зважаючи на свою складність та вагомість, не можна виконувати без спеціальної підготовки і достатнього професійного досвіду. Тому краще звернутися до фахівців, довіривши їм зовнішню і внутрішню гідроізоляцію стін і дна басейну. Не менш важливим для хорошого результату є використання якісних будівельних матеріалів .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама