Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Призначення і види гідроізоляції. Найдешевша гідроізоляція.

  1. Сфери застосування гідроізоляції
  2. Основні види укладання гідроізоляції
  3. Фарбувальний тип гідроізоляції - поєднує кілька покриттів з гнучких, або рідких сумішей.
  4. Гідроізоляція обклеювальна типу
  5. Штукатурний тип гідроізоляції
  6. Асфальтова гідроізоляція поверхонь
  7. Асфальтно-литої тип гідроізоляції
  8. Гідроізоляція за допомогою напилення
  9. Сфери застосування гідроізоляції
  10. Який вид гідроізоляції найдешевший?
  11. Доцільність обмазувальної гідроізоляції
  12. Обмазувальна гідроізоляція на бітумної основі
  13. Переваги бітумної мастики
  14. Економічна обгрунтованість бітумних мастик
  15. Бітумно-полімерна обмазочная ізоляція
  16. Особливості застосування бітумно-полімерних емульсій
  17. Сфери використання емульсійної гідроізоляції КНАУФ-флехендіхт
  18. Області застосування цементно-полімерної обмазувальної гідроізоляції
  19. Роботи з нанесення обмазувальної гідроізоляції
  20. Типи бітумсодержащіх гідроізоляції обмазувального типу «Техноніколь»

Гідроізоляція служить надійною перешкодою між бетоном і вологою. В її обов'язки входить збільшення терміну служби бетонних споруд, підвищення їх якісних характеристик, а так же, захист від механічних пошкоджень при грунтових пересуваннях. Але про все по порядку.

Але про все по порядку

Яка гідроізоляція буває?

Сфери застосування гідроізоляції

Гідроізоляційний шар повинен бути щільним і водонепроникним. Він може мати різні кольори і вигляд. Буває гідроізоляція у вигляді рулонів, рідких матеріалів, які тверднуть з часом, а так же, остання розробка - у вигляді розпилювачів. Розберемо випадки, де застосовується гідроізоляційний шар.

У житлових будинках гідроізоляції піддаються підвальні стіни, стіни фундаментів, стелі й підлоги, які, так чи інакше, переносять капілярну вологу (повітряну), а так само в місцях безпосереднього зіткнення із землею. У приміщеннях санітарних вузлів гідроізоляційний шар захищає внутрішні стіни від попадання води, в разі протікання. Це стосується і міжповерхових перекриттів. Причому, в парних, пралень та інших спорудах з великим об'ємом внутрішніх опадів підлоги і стіни захищаються гідроізоляцією зсередини. Таким чином, зволоження бетонної поверхні буде попереджено. Щодо горищних перекриттів по потребі встановлюють параізоляціонний шар, вид гідроізоляції. Пароізоляція не дає водянисті пару проникнути з приміщення в утеплювач. Утеплювача властиво швидко позбавлятися від своїх теплоізоляційних якостей, при контакті з вологою, тому даний крок дуже важливий.

Утеплювача властиво швидко позбавлятися від своїх теплоізоляційних якостей, при контакті з вологою, тому даний крок дуже важливий

Сфери застосування гідроізоляції

Основні види укладання гідроізоляції

Залежно від розташування, гідроізоляція ділиться на покладену гідроізоляцію по горизонталі, і покладену по вертикалі, навіть якщо на простому нахилі. Гідроізоляційні покриття діляться на різні види, щодо компонентів, з яких складаються і за способом нанесення.

Приклад горизонтальної гідроізоляції

Фарбувальний тип гідроізоляції - поєднує кілька покриттів з гнучких, або рідких сумішей.

Даний гідроізоляційний шар виконується з бітумної мастики, яка буває як холодного типу, так і гарячого. Є і склади з синтетичних смол. Дану суміш слід наносити рівномірним шаром уздовж всієї поверхні, яка ви вирішили ізолювати від вологи. Обсяг робіт невеликий, потрібні всього лише кисті, иль валики. Це стосується площ до 500 м2, якщо плануєте ізолювати більшу площу, то більш ефективними будуть вже інші методи.

Причому, гідроізоляційний шар бітумною мастикою робиться в два шари, кожен має товщину мінімум 2 мм. При використанні синтетичних смол, потрібно так само два шари, але їх товщина буде від 0,5 мм до 1 мм. Варто звернути і на тип мастики, які існують. Тому що вони різняться в методиках нанесення. Деякі можна класти шарами один на одного майже відразу, для інших потрібно інтервал 5-6 годин для висихання і затвердіння. У перекриттях на горищах, або заводських будівлях, фарбувальний гідроізоляційний шар слід наносити одним шаром. Даний шар буде грати пароізоляційну роль.

Даний шар буде грати пароізоляційну роль

Фарбувальний тип гідроізоляції

Гідроізоляція обклеювальна типу

Являє собою пошарове покриття рулонами, плівками, иль листовими будматеріалами, які наклеюються за допомогою гарячих або холодних бітумних мастик, иль синтетичних складів.

Гідроізоляція робиться наступним чином. Береться полотно і розкочується в одну сторону, поруч розкочується інше покриття, з нахлестом на сусідній шар в 10см і т.д. Причому, щодо суміжних шарів, стики поздовжнього і поперечного характеру полотнищ слід розташовувати вразбежку, але не ближче 30см один від одного. Кількість шарів вказується в проекті при його розробці. Коли все рулонні шари укладені, зверху накладається шар рідкої бітумної мастики, заздалегідь розігрітій. Пароізоляція по горизонталі робиться в один шар рулонних будматеріалів. Причому, в місцях стиків зі стінами рулон заводять трохи на стіну, щоб волога з боку стін не потрапила під покриття.

Причому, в місцях стиків зі стінами рулон заводять трохи на стіну, щоб волога з боку стін не потрапила під покриття

Рулонний гідроізоляція по вертикалі

Штукатурний тип гідроізоляції

Штукатурна гідроізоляція цементного типу це покриття, товщина якого до 4 см. Його наносять шарами з розчинів піску і цементу на малу площу до 100кв.м. Якщо немає гідростатичного напору, покриття допустимо нанести своїми руками в 2-3 намета, причому, поверхня перед намітилася попередньо треба зволожити. Товщина даної гідроізоляції повинна вийти до 4 см.

Штукатурний тип гідроізоляції

Асфальтова гідроізоляція поверхонь

Гідроізоляція асфальтового типу штукатурного напрямки є покриття, товщина якого до 2см, і виконується гарячими, або ж холодними мастиками. Мастики слід наносити шарами, кожен шар 2 мм.

На поверхні як горизонтальні, так і похилі, мастику слід розливати або набризкувати з розрівнювання від 2 шарів, причому, кожен 7-8мм.

Гідроізоляція ж по вертикалі повинна додатково захищатися стінкою з цегли, плит бетону, иль цементними штукатурками, де відбувається армування сталевою сіткою. Гідроізоляція по горизонталі ж - виконується стяжкою цементної суміші иль бетону. Гаряча мастика наноситься в 2-3 шари з боку надходження вологи, иль напору гідростатичного типу. Зовні так само проводиться захист.

Асфальтовий тип гідроізоляції

Асфальтно-литої тип гідроізоляції

Литий асфальтовий тип гідроізоляції, це покриття гарячим розчином, иль мастикою, в порожнинах між поверхнею, що захищається і додатково захищає стінкою. По горизонталі на поверхні слід розлити суміш асфальту, потім, гідроізоляційний шар, розрівнюють скребками. Зверху слід укласти стяжку цементу иль бетону.

Приблизно так виглядає асфальто-литої тип гідроізоляції

Гідроізоляція за допомогою напилення

Гідроізоляційні матеріали мають такий вигляд: мастика Гипердесмо поліуретанового типу, сечовина, Унікоут - 101 та ін. Покриття еластомерного типу, які послідовно наносяться напилювальні методом за допомогою імпортного обладнання високого тиску.

Вибирати гідроізоляційну систему треба щодо обсягів робіт, а так само їх умов проведення. На цьому етапі будівництва краще найняти фахівців, тому що від обраної гідроізоляційної системи залежить не тільки підсумкове якість нанесеного матеріалу, а й ефективність стабільної безперервної роботи.

На цьому етапі будівництва краще найняти фахівців, тому що від обраної гідроізоляційної системи залежить не тільки підсумкове якість нанесеного матеріалу, а й ефективність стабільної безперервної роботи

Напилювальні тип гідроізоляції

Сфери застосування гідроізоляції

Пристрій нових і гідроізоляція старих покрівель.

Захищають від вологи за допомогою гідроізоляції не тільки фундаменти, підвали і підземні споруди, але так само санітарні приміщення, інженерні комунікації, очисні споруди, відстійники і взагалі будь-які будівельні конструкції.

В обов'язковому порядку гідроізоляція проводиться для басейнів, в тому числі і під плиткою.

Нею захищають поліуретанову піну і будь-які поверхні, на які впливає волога.

Гідроізоляція здійснюється не тільки під стяжку, але і під плитку для особливо вологих приміщень.

Приклад гідроізоляції басейну

Який вид гідроізоляції найдешевший?

Найдешевша з усіх, на сьогоднішній день - обмазочна гідроізоляція. Вона полягає, як писалося вище, в покритті поверхні рідким матеріалом, який твердне і не пропускає вологу.

Найдешевший тип гідроізоляції

Доцільність обмазувальної гідроізоляції

При будівництві будинків будь-яких видів, одним з головних питань завжди є гідроізоляція поверхонь стін зовні, всередині, підлоги і стелі щодо всіх конструкційних елементів. Зайва волога завжди впливає на будь-які пористі будматеріали на зразок цегли і бетону, розширюючи тріщини різної величини, або створюючи їх з пір. Це і є причина швидкої деструкції будь-якої споруди.

Гідроізоляція обмазувального типу сьогодні найдоступніший і простий метод виготовлення гідроізоляційного шару. Використовується вона у всіх типах поверхонь. Є багатошаровим покриттям з товщиною від пари міліметрів до сантиметрів.

Є багатошаровим покриттям з товщиною від пари міліметрів до сантиметрів

Приклад обмазувальної гідроізоляції

Обмазувальна гідроізоляція на бітумної основі

Стандартним обмазувальних будматеріалом з давніх часів є бітумна мастика.

Бітумна гідроізоляція мастикою

Переваги бітумної мастики

  1. Поверхня покривається бітумом, що наділяє її водостійкість.
  2. Шар з бітумної мастики має еластичність, тобто він тягнеться. Нанести його легко і одній людині, і працювати можна навіть в морози, при мінусовій температурі.

Нанести його легко і одній людині, і працювати можна навіть в морози, при мінусовій температурі

Бітумна мастика товарного вигляду

Економічна обгрунтованість бітумних мастик

Гідроізоляція в обов'язковому порядку повинна бути якісною, а саме, по ГОСТ «30693-2000 Мастики покрівельні та гідроізоляційні».

Головні мінуси гідроізоляції на бітумній основі:

  1. Бітумна мастика не володіє тривалим терміном служби. Її поріг - 7 років.
  2. Еластичність і крихкість вже втрачаються при нульових температурах, через що шар бітумної мастики покривається тріщинами і відшаровується.
  3. Бітумна мастика наноситься гарячим методом, внаслідок чого вона є пожежонебезпечною. Але це все відносно стандартної бітумної мастики, на ділі є її безліч видів з різними компонентами, які розширюють її основні властивості.

Але це все відносно стандартної бітумної мастики, на ділі є її безліч видів з різними компонентами, які розширюють її основні властивості

Приклад вирівнювання шарів бітумної мастики

Бітумно-полімерна обмазочная ізоляція

Щоб отримати найбільш якісну суміш бітумної мастики, розширивши її характеристики, в неї додають особливі полімерні склади і латекс. Дані добавки забезпечують підвищену еластичність, яка зберігається і при мінусових температурах. Покращують зчіплюючі властивості мастики з поверхнею, яка ізолюється від вологи. А так же, значно розширюють температурні діапазони, при яких мастика зберігає всі свої властивості.

  1. Мастики на основі бітуму і з полімерними добавками можуть бути як гарячого методу нанесення, так і холодного.
  2. Якщо ж забудовник не хоче нагрівати мастику, то можна додати і розмішати в неї спеціальний матеріал, який робить її рідкої навіть в холодному стані. Це скорочує час роботи.
  3. Бітумні мастики на основі органічних розчинників застосовуються для поверхневих робіт, або в кімнатах з сильною вентиляційною системою. Даний вид мастики є кращим вибором для роботи з малими площами (до 100кв.м.)

Розглянемо на прикладі один такий склад мастики - «Слов'янка». Він має вигляд однорідної пастоподібної маси чорного кольору. Використовується для гідроізоляції покриттів з бетону, залізобетону і металевих конструкцій. Так само, допускається його використовувати і для приміщень нежитлового призначення, але з підвищеною вологістю, таких як - санвузли, душові, пральні.

Мастика фірми «Слов'янка» не допускається до обробки поверхонь в житлових приміщеннях. Даний вид робіт потрібно здійснювати лише далеко від вогню, на відкритому місці або в приміщеннях, знову ж таки, з прекрасною, сильною вентиляцією.

Даний вид робіт потрібно здійснювати лише далеко від вогню, на відкритому місці або в приміщеннях, знову ж таки, з прекрасною, сильною вентиляцією

Приклад еластичності полімерно-бітумної мастики

Особливості застосування бітумно-полімерних емульсій

Для нанесення гідроізоляції в приміщеннях підземного характеру, наприклад у підвалах, кращим варіантом буде бітумна мастика з полімерами на рідкої основі.

При застосуванні емульсій бітумно-полімерного типу в позитивних температурах, автоматично гарантується висока якість гідроізоляції поверхні. Причому, якість ізоляційного шару буде настільки високим, що гарячий метод нанесення мастики залишиться далеко позаду. Тому що даний ізоляційний матеріал володіє високою швидкістю затвердіння, що дозволяє продовжувати будівництво практично відразу після нанесення.

Існують мастики і на основі латексу. Їх ще називають рідкою гумою. Це дозволяє наносити гідроізоляційний шар за допомогою спеціального обладнання, продуктивність якого досягає до 1кв.км. в день.

КНАУФ-флехендіхт бітумна емульсія на основі каучуку. Вона має приголомшливі зчіплюючі властивості, і тримається міцно десятиліття на бетонній поверхні, цементної, поверхні гіпсу, вапняної штукатурки, навіть на гіпсокартоном матеріалі і гісповолкністом! Щодо здоров'я емульсія ніякої шкоди для людини не несе. У неї немає запаху, або смаку. Безліч покупців, спробувавши раз, стали віддавати перевагу тільки її.

Безліч покупців, спробувавши раз, стали віддавати перевагу тільки її

Бітумно-полімерна емульсія

Сфери використання емульсійної гідроізоляції КНАУФ-флехендіхт

  1. Ізолює місця, до яких добирається волога, причому, безпосередньо перед укладанням облицювальних будматеріалів.
  2. Підходить для гідроізоляції фундаментів.
  3. Чудово підходить для гідроізоляції внутрішніх підземних приміщень на кшталт підвалу.
  4. Підходить і для ізоляції від вологи плоских дахів, терас, балконів.
  5. Нею так само ізолюють від вологи басейни під плиткою.
  6. Дана емульсійна гідроізоляція захищає металеві конструкції від корозії.
  7. Бітумна емульсія на основі каучуку КНАУФ-флехендіхт використовується не тільки для внутрішньої гідроізоляції, але і для зовнішньої. Точно таким же діапазоном застосувань володіє бітумна емульсія Ceresit CP 41. Даний склад використовується в ролі грунтовки під полімерні мастики Ceresit CP 43, CP 44, CP 48.

Даний склад використовується в ролі грунтовки під полімерні мастики Ceresit CP 43, CP 44, CP 48

КНАУФ-флехендіхт гідроізоляція

Області застосування цементно-полімерної обмазувальної гідроізоляції

Цементно-полімерна гідроізоляція, ще один вид обмазки, але до її складу вже входить не бітум, а цемент і спеціальні добавки, що додають гнучкості.

Гідроізоляційний матеріал цементно-обмазувального типу Bergauf Hydrostop проводиться, як зрозуміло з назви, на основі цементу, в який потім додаються певні мінеральні наповнювачі, кварцовий пісок і інші добавки, що розширюють якості і властивості суміші. Вона використовується для гідроізоляції басейнів з глибиною до 5м, для підземних споруд і навіть фасадної частини будівлі. Так само застосовується і для обробки приміщень всередині з будь-яким типом вологості.

Гідроізоляційний матеріал Bergauf Hydrostop наділений якісними сцепляющими властивостями, завдяки чому, він міцно тримається на бетоні, цеглі, цементі і ін. Поверхнях. Дана марка являє собою міцний, безусадковий склад, а твердне всього за кілька хвилин (близько 6мінут). Даний гідроізоляційний матеріал використовується і в будівництві і в ремонті.

Компоненти і сфера використання гідроізоляційного матеріалу IVSIL Vodostop аналогічно попередньому зразку. Теж, цементно-полімерний склад. Але Водостоп дуже економічний, тому що потрібно всього лише його тонкий шар в півтора міліметра. Кілька проходів, не менше трьох, пензлем або щіткою, і все готово.

Суміш же Ceresit CR 65 виключно вузьконаправлена. Вона призначена тільки для гідротехнічних споруд, басейнів, резервуарів і для питної води, що підкреслює нетоксичність матеріалу. Склад обладет паропроникністю, великими адгезійними показниками.

Приклад застосування гідроізоляції всередині приміщень

Роботи з нанесення обмазувальної гідроізоляції

  1. Перед нанесенням гідроізоляційного матеріалу, необхідно попередньо очистити поверхню, а саме:
  2. Видаліть всі корозійні ділянки, плями маслянистого і грязьового характеру (в цьому вам допоможуть щітки або скребки і т.д.).
  3. Пил здувається стисненим повітрям, який продається в балончиках. Потім, поверхня омивається водою і висушується.
  4. Всі види тріщин і вибоїн треба закрити розчином цементу і піску.
  5. При виступає над поверхнею арматури, візьми болгарку або плоскогубці, якщо арматура склопластикові, і зріжте її. Ущелини закладіть розчином цементу і піску.
  6. Звільнену від дефектів поверхню треба обробити ґрунтовкою, це ізоляційний матеріал, але має більш водянистою консистенцією.
  7. Обмазувальної шар гідроізоляції наноситься мінімально подвійним шаром, причому, кожен 2-3мм.

Приклад нанесення обмазувальної гідроізоляції

Типи бітумсодержащіх гідроізоляції обмазувального типу «Техноніколь»

Вибір у марки «Техноніколь» дуже широкий, щодо гідроізоляцій. Є всі типи вузько матеріалів.

Як правило, звичайні мастики бітумної основи наносяться тільки в гарячому стані. Вони дуже дешеві, але вимагають розігріву. До таких мастик відноситься і серія МБК-Г, яка належить до економ-класу. Використовуються для гідроізоляції зовні всіх типів будівельних елементів при будь-яких кліматичних умовах. Якщо постійно заважати мастику, вона розігріється до 160-1000 градусів за Цельсієм. Наноситься вона в такий спосіб: обезпилюється основа, потім, покривають її праймером, потім, за допомогою кисті, зверху кладеться шар мастики, або наливається, і потім вже розрівнюється. Як тільки маса мастики застигне, у вас залишиться міцний захищає від вологи шар, який міцно зчеплений з поверхнею.

Як тільки маса мастики застигне, у вас залишиться міцний захищає від вологи шар, який міцно зчеплений з поверхнею

Приклад товарного вигляду Техноніколь - мастики

Технониколь №41 володіє конкурентоспроможнімі якістю - Швидко затвердінням. Використовують ее для влаштування та ремонту покрівельних поверхонь, для Стальова споруд, труб, блоків бетону и колон, Які контактують з землею. Сама мастика проводитися на Основі бітуму, Який Покращена полімернімі и мінеральними добавками. Наноситься так само, як і звичайні мастики - гарячим методом.

Є і холодна мастика, Техномаст, це та ж Техноніколь №21. Вона спочатку вже готова до нанесення, попередніх приготувань не вимагає. Вона виготовляється на основі нафтового бітуму, який приправлений штучним каучуком, мінералами, і навіть органічними розчинниками. Таку мастику можна наносити як наливом, так і частинами за допомогою шпателя. Її використовують фундаментів, гідроізоляції паль та інших конструкцій, які заглиблені в землю і стабільно контактують з вологою. Втім, її так само застосовують і для захисту від корозії в металевих трубах, і навіть автомобільних кузовах.

Кожен шар повинен бути товщиною не більше півтора міліметра. І накладаються вони один на одного тільки тоді, коли повністю висихає попередній шар, а на це потрібно до 24 годин. Все залежить від товщини нанесеного шару. У будь-якому випадку, мінімум два шари.

Існує і водоемульсійна мастика від Техноніколь, її номер 33. Її отримують диспергированием поліпшеного латексом бітуму в водної суміші емульгаторів. Такі мастики мають дуже широким діапазоном температур, при якому вони зберігають всі свої якості. Використовують її для фундаментів, паль та інших підземних конструкцій, які постійно контактують з вологістю. Її застосовують і для гідроізоляції всередині приміщень, під плитками у ванній, туалеті, для балконів і тих же басейнів.

Вибирати гідроізоляційний матеріал треба, грунтуючись на типі споруди, погодних умовах, а так само, залежно від типу будматеріалу, на який буде наноситися гідроізоляція. Купувати одну мастику для всіх типів робіт можна, але якщо ви віддаєте перевагу заощадити, то для кожного окремо взятого випадку, а саме - конструкції, приміщення, потрібно буде вибирати окремий вид мастики. Найякіснішими, звичайно, є мастики описані вище.

Методика нанесення гідроізоляції

Яка гідроізоляція буває?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама