Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Проникаюча гідроізоляція - найбільш поширені матеріали

  1. Лідери ринків Європи і Росії
  2. Схожі властивості проникаючої гідроізоляції представлених марок
  3. Проникаюча гідроізоляція Пенетрон
  4. Xypex - готова полімерна паста
  5. Лахта - проникаюча гідроізоляція російського виробництва
  6. Проникаюча гідроізоляція Гідротекс
  7. Додаткові заходи захисту

ефективність проникаючої гідроізоляції для бетонних підстав до початку двадцять першого століття вже перевірена часом. У тому вигляді, в якому будівельні підрядники звикли її бачити сьогодні, вона вперше стала застосовуватися в 1950-1960-х роках. Звичайно, склад матеріалів дещо відрізнявся, проте принцип дії був точно таким же, як і сьогодні. За основу цього виду гідроізоляційних матеріалів береться суха суміш на основі цементу, в яку додається кварцовий пісок і набір пластифікаторів, хімічних добавок. Саме вони відіграють найбільш важливу роль. На сьогоднішній день існує маса виробників проникаючої гідроізоляції, що випускають десятки її різновидів. Тому не зайвим буде ознайомитися з деякими з них ближче.

Зміст статті

Лідери ринків Європи і Росії

ефективність   проникаючої гідроізоляції   для бетонних підстав до початку двадцять першого століття вже перевірена часом

На сьогоднішній день існує маса виробників проникаючої гідроізоляції, що випускають десятки її різновидів

Зрозуміло, перерахувати всіх просто не представляється можливим, але для російського ринку характерні певні закономірності. Почнемо з зарубіжних виробників, які є основоположниками в даній галузі.

  • Пенетрон - проникаюча гідроізоляція високої ефективності, що отримала найбільше поширення. Прийшла до нас із США. Відрізняється унікальним складом, а саме - поруч хімічних добавок, поєднання яких запатентовано виробником
  • Xypex - прийшов до нас з Канади. Цей вид гідроізоляції відрізняється тим, що поставляється в уже розведеному вигляді. Пастоподібна субстанція не потребує додаткової обробки і відразу наноситься на стіни

Але ринок представлений також і російськими виробниками, які цілком конкурентоспроможні:

  • Лахта - широка лінійок проникаючих гідроізоляційних матеріалів, в тому числі і еластомерів. Відрізняються високою ефективністю при доступній ціні
  • Гидротекс - відрізняється однією з найширших лінійок проникаючої гідроізоляції та модифікаторів

Досить буде трохи більш детально розглянути ці види ізоляції, щоб зрозуміти і принцип їх дії, і основні відмінності. А почнемо ми з того, що в цих матеріалах загального.

Схожі властивості проникаючої гідроізоляції представлених марок

Вступаючи в реакцію з водою, вуглекислим газом і мінеральним підставою, хімічні добавки починають поступово кристалізуватися, утворюючи непорушну запірну стіну

Проникаюча гідроізоляція Пенетрон, Лахта, Гидротекс і Xypex призначена для спільної мети - захисту бетонних конструкцій від згубного впливу вологи. Але на відміну від рулонної або напиляемой покриває гідроізоляції, ці матеріали діють на бетонну основу зсередини, проникаючи глибоко в його структуру. Спочатку може здатися дивним, що суха суміш на основі цементу може проникнути в бетон, але цемент і пісок в даному випадку виступають лише в якості наповнювачів, а в капілярну структуру бетону проникають хімічні елементи, що містяться в гідроізоляції.

Вступаючи в реакцію з водою, вуглекислим газом і мінеральним підставою, хімічні добавки починають поступово кристалізуватися, утворюючи непорушну запірну стіну. Ці кристали не руйнуються під впливом вологи або перепадів температур, надаючи захисну дію. Саме на цих хімічних реакціях і ґрунтується робота всіх проникаючих гідроізоляційних матеріалів.

Також для всіх цих матеріалів схожим є і спосіб підготовки підстави. Воно повинно бути очищено від будь-яких механічних забруднень, а пориста структура бетону повинна бути розкрита. Для цього можна використовувати піскоструминні апарати, лужні підстави або щітки зі сталевою щетиною. Перед безпосереднім нанесенням гідроізоляції необхідно добре зволожити основу. Чим краще воно буде зволожена, тим більш високу ефективність буде результат. А тепер розглянемо деякі відмінні риси кожної з представлених марок.

Проникаюча гідроізоляція Пенетрон

Основа цього матеріалу - суха суміш, яка розводиться в пропорції 1: 2 за об'ємом, де 1 - це 400 міліграм води, а 2 - це 1 кілограм сухої суміші. Вимішує однорідний розчин без грудок, який повинен бути використаний протягом 20-30 хвилин. Він наноситься на стіну в два-три шари. Причому кожен наступний шар наноситься після того, як попередній вже схопився, але ще не встиг висохнути. Перед нанесенням кожного наступного шару здійснюється зволоження попереднього. Після того, як всі шари нанесені, їм дають схопитися, а потім кілька днів рясно поливають водою, щоб реакція протекла повністю.

Середня витрата цієї суміші - близько одного кілограма на квадратний метр. Варто зазначити, що цей метод вимагає досить великих трудовитрат, та й обходиться недешево. І це, мабуть, основний його мінус. В іншому нарікань немає. Пенетрон - проникаюча ізоляція, що відрізняється високою ефективністю, що дозволяє використовувати її практично повсюдно, за винятком обробки поверхонь з широкими порами, наприклад, спіненого бетону.

Xypex - готова полімерна паста

Цей виробник пропонує цілий ряд різних паст, які здатні виступати як в якості гідроізоляції, так і в якості кристалічного бар'єру - додаткового захисту при використанні інших видів ізоляції. Особливістю матеріалу є те, що він поставляється в герметичних відрах у вигляді вже готової до застосування пасти, яка вступає в реакцію з містяться в повітрі елементами, в тому числі з вуглекислим газом. Основний плюс цього виду гідроізоляції - зручність у використанні. Його простіше наносити.

Лахта - проникаюча гідроізоляція російського виробництва

Цей виробник пропонує менш широкий вибір матеріалів, в числі яких і сухі суміші. Але особливу увагу хочеться приділити еластичною гідроізоляції Лахта. Особливістю цього виду гідроізоляції є те, що вона двокомпонентна. Перший компонент - основа, що складається з цементу, піску і хімічних полімерних добавок. А другий компонент - спеціальний рідкий пластифікатор, що поставляється в пластикових відрах. Змішуються ці компоненти в пропорції 1 кг сухої суміші до 0,8 кг пластифікатора. Простіше орієнтуватися по тарі. Одне відро рідкого компонента розраховане на один мішок сухої суміші.

В результаті отримуємо принципово новий склад - проникаючу гідроізоляцію, що створює разом з тим щільну полімерну заслінку, яка покриває поверхню. І це дозволяє розширити області застосування гідроізоляції Лахта, так як вона годиться і для обробки пінобетонних конструкцій з широкими порами. Однак, при всіх своїх перевагах даний вид гідроізоляції, за своїми властивостями поступається полімочевини .

Проникаюча гідроізоляція Гідротекс

Принцип дії цих сухих сумішей точно такий же, як і всіх інших гідроізолюючих матеріалів. Розчин наноситься на найнасиченим водою підставу, в результаті чого хімічні речовини проникають в капілярну систему бетону, де і утворюють гідрати - особливі кристали нерозчинних у воді солей. Особливість цього виробника полягає в досить широкій лінійці пропонованої продукції - більше десятка різновидів, з яких сім - гідроізоляційні підстави, а решта - модифікатори. Виробник пропонує суміші, які після використання забезпечують високу ступінь захисту об'єкта навіть при великому і тривалому гідростатичному тиску. Матеріали показали себе непогано, відрізняються доступними цінами.

Додаткові заходи захисту

Незалежно від того, який саме вид гідроізоляції ви виберете, є спосіб зробити її ще більш ефективною, а об'єкт - захищений. Це додаткова гідроізоляція полісечовини

Незалежно від того, який саме вид гідроізоляції ви виберете, є спосіб зробити її ще більш ефективною, а об'єкт - захищений. це додаткова гідроізоляція полісечовини . Найтоншим шаром цей двокомпонентний полімерний склад методом напилення наноситься на будь-які підстави, набираючи робочу міцність всього за годину. Він забезпечує найвищу ступінь хімічної і механічної захисту, рівномірно покриваючи поверхні будь-яких форм. Важливо, що його можна наносити на будь-які підстави, в тому числі і на метал, тому в деяких випадках цей матеріал просто незамінний. І наші фахівці нададуть професійні послуги з напиленню полісечовини .

Для отримання будь-якої додаткової інформації, а також для замовлення послуг нашої компанії за найвигіднішими цінами , Просто зв'яжіться з нами будь-яким зручним для вас способом.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама