Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідка гідроізоляція для бетону (скло, гума та піщано-цементні склади): властивості, ціна

Під час виконання будівельних робіт особливу увагу слід приділити гідроізоляції бетонних споруд. Міцний і стійкий на вигляд бетон насправді є матеріалом, схильним до руйнування. Він боїться вологи і агресивного середовища, перепадів температури. Мінімальні невідповідності технології заливки в процесі експлуатації перетворюються в проблемні зони. Щоб звести до нуля вплив руйнівних сил на бетонні конструкції, необхідно вчасно провести їх гідроізоляцію. Нанесення спеціальних складів дозволяє охороняти моноліт від згубних впливів.

Нанесення спеціальних складів дозволяє охороняти моноліт від згубних впливів

Зміст:

  1. різновиди
  2. Область застосування
  3. Властивості різних складів
  4. Розцінки

види гідроізоляції

Рідка гідроізоляція - це спеціальний розчин, який створює на поверхні затверділе покриття. Наноситься напиленням, характеризується відсутністю швів і високим рівнем адгезії.

У будівництві активно застосовуються три різновиди такої ізоляції:

  • рідке скло;
  • рідка гума;
  • піщано-цементні склади.

Вони відрізняються хімічними компонентами, способами нанесення, термінами експлуатації. Для виробництва гідроізоляції в рідкій формі використовують природні інгредієнти. У ній присутні антипірени, антисептики, стабілізуючі добавки. Виробники гарантують безпеку таких матеріалів для людей і тварин.

Суміші наносяться досить легко. Більшість складів готові до застосування в тому вигляді, в якому продаються. Споживачеві потрібно всього лише покрити поверхню шаром речовини за допомогою валика (кисті). А далі гідроізоляція проникаючої дії сама впорається із завданням захисту бетону.

Захист бетонних конструкцій за допомогою проникаючих розчинів заснована на використанні осмосу (односторонньої дифузії). При попаданні вологи на площину, оброблену гідроізоляцією, спостерігається міграція активних компонентів в товщу бетону. Молекули проникають в мікротріщини, реагують з мінеральними сполуками, в результаті чого утворюються кристали кварцитів і силікатів, що заповнюють і перекривають пори.

Сфера використання

Гідроізоляція бетону проводиться при створенні різних монолітних конструкцій:

  • фундаментів;
  • цоколів;
  • вимощення навколо будинку;
  • стін.

А також при проведенні ремонтних робіт (після закладення швів, тріщин). Залежно від будівельного процесу вибирається найбільш підходящий спосіб ізоляції.

Незважаючи на додаткові фінансові витрати, залишити бетон необробленим не можна. Заощадивши на вартості гідроізоляції, господарі ризикують незабаром побачити руйнування конструкції. Отмостка, фундамент або цоколь НЕ прослужать довго і почнуть давати дрібні або великі тріщини.

Отмостка, фундамент або цоколь НЕ прослужать довго і почнуть давати дрібні або великі тріщини

1. Рідка гума.

Створює на поверхні бетону тонку мембрану, що володіє прекрасними водовідштовхувальними властивостями, завдяки наявності латексу. У складі матеріалу є коагулянт. Це розчинений хлористий кальцій. Він значно прискорює процес полімеризації. Рідка гума - відмінний спосіб вертикальної гідроізоляції бетону. Він легко проникає всередину по тріщинах і стиках між плитами. Добре підходить і для гідроізоляції цоколя.

Нанесення рідкої гуми здійснюється шляхом розпилення. Високий тиск створюється за допомогою спеціальної техніки. Вручну обробка проводиться пензлем, але при цьому в кілька разів збільшуються трудовитрати. Розчин легко проникає навіть в дрібні тріщини, утворюючи там надійну мембранну плівку. Полімеризація відбувається протягом 24 годин. Витрата в середньому становить 3 кг / м².

Правила застосування рідкої гуми:

  • матеріалом покривається тільки попередньо поверхню;
  • рекомендується обробка ґрунтовкою;
  • роботи проводяться тільки в суху теплу погоду, але при температурі нижче + 50 ° C.

Позитивні властивості:

  • просте нанесення;
  • тривала дія;
  • бесшовность;
  • хороша адгезія;
  • стійкість до агресивного середовища;
  • придатність до ремонту;
  • малий час затвердіння (10-15 хвилин);
  • відмінні захисні властивості.

Як негативні параметрів матеріалу - висока ціна.

2. Рідке скло.

Назва цього виду ізоляції обумовлено тим фактом, що в його складі є ті ж компоненти, що і в звичайному твердому склі, а саме солі натрію і калію. Не має запаху і кольору, шар речовини надає водовідштовхувальні властивості бетону. Термін дії - близько 5 років, наноситься пензлем або розпилювачем. Плюс в тому, що не потрібно попереднє ґрунтування поверхні. Ізоляція сама проникає в бетон завдяки своїй консистенції.

Проведення гідроізоляції за допомогою рідкого скла рекомендується для вимощення і цоколя, бетонних стін і перекриттів. А ось зовні фундаменту використовувати його не рекомендується.

3. Піщано-цементні розчини.

Це ефективний матеріал для забезпечення водонепроникності бетону. В основі - високомарочний цемент, кварцовий пісок і різні добавки. Склади поділяють на одно- і двокомпонентні. Перші розбавляють водою, другі - спеціальною рідиною, яка запускає полімеризацію. Розчин готовий до використання через 15 хвилин після змішування.

Тип ізоляції на основі полімерів - гарне рішення для обробки фундаментів. Вона проникає на 10-15 см всередину бетону і закупорює всі наявні тріщини. Нанесення проводиться щіткою в 2 шари. Ціна на глибокопроникаючу гідроізоляцію висока, але термін служби при цьому - близько 15 років.

Позитивними властивостями проникаючої гідроізоляції є наступні:

  • здатність надавати матеріалу еластичність;
  • стабільна дія при будь-яких температурах навколишнього середовища;
  • попередження розтріскування бетону;
  • запобігання розвитку грибків і плісняви.

Просочення придатна для внутрішніх і зовнішніх робіт. Особлива цінність полягає в тому, що її можна застосовувати без попереднього просушування вологій поверхні. Вибрати такий вид грунтовки - єдино правильне рішення, наприклад, в тому випадку, якщо потрібно обробити затоплений бетонний підвал.

Відмінність проникаючої просочення від рідкого скла і гуми полягає в тому, що матеріал не створює захисного шару, він підсилює експлуатаційні параметри поверхні.

Ціни на ізоляцію

Найменування Вага, кг Ціна, рублі

Рідка гума

СЛОВ'ЯНКА (однокомпонентна) 160 руб / кг THIS Rubber 4 л 2 500 СЛОВ'ЯНКА (однокомпонентна) 10 1 750 Гідроізоляція Дельс 240 руб / кг Еластопаз (однокомпонентна) 18 4 960 Еластомікс (обмазочна швидковисихаюча з активатором) 18 4 680 Рапідфлекс. Бітумно-полімерна емульсія Ізраїль 200 39 150 CRETESAFE B-250 / DRYLAR ™ 160-190 руб / кг TROWELGRADE B-400 / VOXLAR 250-280 руб / л

Рідке скло (ЖС)

ЖС натриевое ГЕРМЕС 1,3 150 ЖС натриевое 7 250 ЖС Мономах-Premium 10 433 ЖС натриевое 15 465 ЖС в бочках 300 22 руб / л

Проникаюча гідроізоляція на цементній основі

Isomat - Aquamat-Penetrate 20 3 300 Isomat - Aquamat-Flex 2-х компонентна 18 3 200 Isomat - Aquamat-Flex 2-х компонентна 33 4 500 Лахта 25 4 000 Словник 25 3 100 Гидротекс Ш 25 2 600 Пенетрон 25 7 450 Wascon MP5 25 1 250

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама