Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідка гідроізоляція фундаменту заміського будинку

  1. Мастики для гідроізоляції фундаменту
  2. Рідка гідроізоляція - види

Якісна, зроблена за всіма правилами гідроізоляція фундаменту - основа довговічності несучих конструкцій будинку.

Якісна, зроблена за всіма правилами гідроізоляція фундаменту - основа довговічності несучих конструкцій будинку

Фундаменти постійно знаходяться в контакті з грунтовими і більш небезпечними - ґрунтовими і атмосферними водами. Надаючи гідростатичний тиск і проникаючи в структуру бетону, ці води руйнівно діють на нього. Один з найбільш простих і надійних способів захисту фундаменту - обмазочна гідроізоляція фундаменту.

Спеціальні мікрораствори (шлами) і мастики давно з успіхом використовуються для отримання безшовних покриттів. Вони можуть відрізнятися за складом, мати власну технологію нанесення, але всі вони повинні відповідати певним вимогам: бути стійкими до хімічно агресивних середовищ, низьких температур і механічних впливів, а також володіти достатньою еластичністю, щоб не розтріскуватися під впливом усадки будинку.

Мастики для гідроізоляції фундаменту

Рідкі мастики для обмазувальної гідроізоляції фундаменту класифікуються за складом, який визначає гідрогеологічні умови, в яких вони повинні наноситися і експлуатуватися.

  1. Мінеральні мастики - це цементна маса з додаванням грануляту і полімерів. Продаються у вигляді сухої суміші, яка в момент використання замішується у воді. При високій температурі і низькій вологості покриття висихає швидше. При низькій температурі і низькій вологості - повільніше. Купуючи конкретний вид мастики, потрібно уважно прочитати інструкцію по застосуванню, так як технологія і умови нанесення можуть відрізнятися. Готове гідростатичний покриття після висихання здатне витримувати тиск води до 7 бар. Мінеральні маси, що містять епоксидні добавки, мають велику щільність і еластичність. Застосовуються у випадках, коли необхідно щільне, але при цьому тонке покриття.
  2. Бітумні мастики відносяться до найбільш поширених видів покриттів, що застосовуються для гідроізоляції. За назвою зрозуміло, що в основі лежить традиційний бітум. Рідка гідроізоляція фундаменту бітумною мастикою виконується товстим шаром (мінімум 4 мм) на армуючої сітки.
  3. Мастики на основі синтетичних смол не отримали широкого поширення в сфері приватного будівництва будинків через високу вартість. Ці матеріали поєднують гідності поліуретану і силікону. Полімерні мастики не вимагають попередньої грунтовки підстави, стійкі до хімічних середовищ, відрізняються поліпшеною еластичністю і адгезією.

Полімерні мастики не вимагають попередньої грунтовки підстави, стійкі до хімічних середовищ, відрізняються поліпшеною еластичністю і адгезією

Рідка гідроізоляція - види

Професійні будівельники іноді поділяють гідроізоляцію фундаментів на легку, середню і важку. Це потрібно мати на увазі, так як багато виробників користуються даною термінологією в специфікаціях своєї продукції.

  1. Легка гідроізоляція застосовується у сприятливих гідрогеологічних умовах, коли фундаменти закладені на незв'язних грунтах (пісках, супісках) вище максимально можливого рівня грунтових вод. Вимоги, що пред'являються до такої гідроізоляції, полягають у захисті фундаментів від капілярної вологи, яка утворюється від переміщення вод в дрібних порах грунту.
  2. Середня гідроізоляція покликана захищати фундаменти, влаштовані на зв'язкових грунтах (глинистих і суглинних). Вона здатна утримувати дощову і талу води, не надаючи гідростатичного тиску на бетонну конструкцію.
  3. Важка гідроізоляція застосовується для захисту фундаментів від постійно діючого тиску грунтових вод. Як правило, вона зміцнюється двома або більше шарами армуючої сітки зі скловолокна, де кожний наступний шар укладається перпендикулярно попередньому.

До гідроізоляції фундаменту необхідно поставитися з усією відповідальністю. Від того, як буде захищено фундамент від руйнівної дії підземних вод, залежить міцність і довговічність всієї споруди.

Уважно вивчіть усю інформацію з даного питання і ретельно, не поспішаючи виконайте гідроізоляційні роботи за всіма правилами.

PS А на десерт пропоную подивитися відео-ролик: гідроізоляція фундаменту бітумною мастикою відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама