Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідке скло в бетон для гідроізоляції своїми руками: пропорції і відео

  1. Характеристики та застосування
  2. переваги речовини
  3. Правила виготовлення
  4. Запобіжні заходи
  5. співвідношення матеріалів

Для підвищення стійкості бетонних конструкцій більшість професійних будівельників використовують рідке скло

Для підвищення стійкості бетонних конструкцій більшість професійних будівельників використовують рідке скло. Завдяки своїм особливим якостям цей матеріал застосовується не тільки за прямим призначенням, але і як гідроізоляція, що дозволяє захистити будови від впливу вологи. Фахівці все частіше рекомендують додавати рідке скло в бетон для гідроізоляції - пропорції, як і способи приготування розчину, можуть бути самі різні, а тому перед тим, як застосовувати рада на практиці, варто розібратися в теорії.

Характеристики та застосування

Характеристики та застосування

Рідке скло, що складається з силікатів натрію і калію, широко використовується в будівельних роботах. Йому притаманні різноманітні позитивні властивості, завдяки яким речовина і набуло значної популярності.

Використовують матеріал в якості:

  • Гідроізоляції елементів з бетону. На пласт цементу наносять силікатний клей, бетон поглинає розчин. Після того, як обробка проведена, суміш дозріває і заповнює пори бетону. Саме завдяки цьому волога не може проникнути в готову основу;
  • Добавки під час приготування бетонної суміші. Такому «тандему» притаманні високі гідроізоляційні якості. Єдиний мінус - мінімум часу на роботу. Це обумовлено швидким висиханням розчину;
  • Добавки для приготування певної марки бетону. Після дозрівання бетон перетворюється в моноліт.

переваги речовини

Перед тим, як зупинятися на тому чи іншому матеріалі, варто оцінити його переваги. Рідке скло має безліч позитивних якостей, серед яких:

  • Високий рівень злипання. Напіврідка липка консистенція розчину дозволяє йому потрапляти в пори бетону, забезпечивши міцне зчеплення і якісну ізоляцію;
  • Водовідштовхувальний ефект. Клейова оболонка утворює цілісну водонепроникну плівку (характеристики плівки не залежать від методу нанесення розчину);
  • Невеликий витрата. Яка б технологія не використовувалася, майстру буде досить невеликого обсягу речовини;
  • Економічність. Рідке скло досить доступно за ціною;
  • Простота у використанні. Матеріал невибагливий, з ним легко працювати.

Правила виготовлення

Правила виготовлення

Для того щоб суміш з бетону і рідкого скла вийшла якісною (не розтікалася), існують певні правила її виготовлення:

  • У бетон речовина не додають. Спочатку виготовляється сухий склад, який поступово розводять невеликим струменем клею, попередньо розчиненого у воді;
  • Введення води з рідким склом до складу в обов'язковому порядку супроводжується помішуванням;
  • Не можна відступати від інструкції і ігнорувати співвідношення компонентів. Наприклад, якщо готується суміш для базису, рідке скло має становити 3% від загальної маси розчину;
  • Виготовляти розчин в бетономішалці недоцільно - він застигне ще до того як завершиться змішування компонентів. Кращим рішенням стане підготовка суміші вручну (невеликими порціями).

Запобіжні заходи

Робота з рідким склом і бетоном відрізняється простотою, але не потрібно забувати про дотримання техніки безпеки. Речовина не токсична, але мікроскопічні бризки здатні спричинити подразнення слизової оболонки дихальних шляхів. Тому працювати з матеріалом слід на свіжому повітрі або в добре провітрюваному приміщенні, подалі від відкритого вогню.

Щоб уникнути потрапляння сировини на шкіру, будівельні роботи обов'язково проводяться в спецодязі і рукавичках, незайвим буде респіратор. Якщо ж клей потрапив на шкірний покрив, уражене місце промивається теплою мильною водою і змащується маззю (в складі мазі не повинні бути присутніми активні речовини). При попаданні в очі рідке скло викликає опік. Першою допомогою в такому випадку стане їх промивка великим об'ємом води і виклик лікаря.

співвідношення матеріалів

співвідношення матеріалів

Процес приготування складу не відрізняється складністю - бетонну суміш з рідким склом може виготовити своїми руками навіть новачок. При цьому до роботи потрібно підходити дуже відповідально, інакше є ризик утворення тріщин в готовому виробі.

Під час виготовлення суміші слід брати до уваги пропорцію 1:10, адже присутність силікатного клею в бетоні обумовлює його застигання. Фахівці радять дотримуватися такі співвідношення:

  • Рідке скло становить 2% - попереднє застигання суміші почнеться через 45 хвилин, остаточне схоплювання - через добу;
  • До складу входить 5% - передчасне схоплювання проявиться через півгодини, остаточне - через 16 годин;
  • У розчині 8% клею - перші ознаки застигання проявляться через 15 хвилин, повне дозрівання відбудеться через 7-8 годин;
  • В суміші 10% скла - застигання почнеться через 5 хвилин, повне схоплювання відбудеться через 4 години.

В основному такі пропорції використовуються для бетону марки 300 або 400. Якщо є необхідність збільшити водовідштовхувальні якості складу, то відсоток рідкого скла підвищують. Однак варто взяти до уваги той факт, що при власноручному приготуванні розчину максимальний допустимий рівень клею - 25%. Суміш з великим відсотком рідкої речовини ненадійна, а її використання може призвести до раптової ерозією бетону.

Найбільш правильним варіантом приготування розчину в домашніх умовах вважається наступний:

  • Відро наповнюється холодною питною водою, яка не повинна містити сольових та інших домішок;
  • У посуд додається стакан рідкого скла. Компоненти сумлінно перемішуються;
  • Отримана суміш переливається в більш об'ємну ємність (наприклад, в миску);
  • У рідину всипається заздалегідь змішані цемент і пісок (обидва компонента повинні бути сухими);
  • Все ще раз перемішується спеціальним міксером, після чого розчин вважається готової до застосування.

Завдяки такій пропорції будматеріалів і роботою з невеликими порціями можна отримати висококласний продукт, який стане гарантією якісної гідроізоляції.

Більш детально розглянути процес приготування розчину можна на відео.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама