Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Роботи з гідроізоляції фундаменту

Роботи з гідроізоляції фундаменту проводяться з метою запобігання проникнення вологи через пористу структуру матеріалу в приміщення Роботи з гідроізоляції фундаменту проводяться з метою запобігання проникнення вологи через пористу структуру матеріалу в приміщення. Гідроізоляційні роботи з гідроізоляції фундаменту виконуються за допомогою різних матеріалів на бітумній основі і на основі цементу, із застосуванням різних комплексних добавок.

Бетон це пористий матеріал і широко використовується в будівництві в якості матеріалу для заливки фундаменту. Волога проникає через пористу структуру бетону в приміщення може створити багато неприємностей в процесі експлуатації будинку а також сприяє швидкому руйнуванню бетонних частин знаходяться в землі.

Для запобігання таких небажаних явищ проводиться гідроізоляція бетонного фундаменту, точніше тих бетонних частин фундаменту будівель які мають потребу в цьому (знаходяться в землі). Гідроізоляція бетонних фундаментів проводиться за допомогою різних матеріалів, які відрізняються не тільки видами матеріалів з якого вони виконані, але також і способом нанесенія.На сьогоднішній день великого поширення набули такі види гідроізоляційних матеріалів:

1. Бітумно-полімерні рулонні матеріали.

2. Бітумно-полімерні мастики (проникаюча гідроізоляція на основі бітуму)

3. Гідроізолюючі сухі суміші на основі цементу, піску і різних добавок (проникаюча гідроізоляція на основі цементу).

Всі ці три основні види вимагають попередньої підготовки поверхні перед нанесенням гідроізоляціі.Подготовка поверхонь полягає в зачистці поверхні від залишків бетону і розчину. Всі нерівності поверхні видаляються електроінструментом, потім проводять нанесення цементного розчину на поверхню і загладжують круговими рухами за допомогою штукатурних терок.

Після висихання цементного розчину приступають до нанесення на поверхню гідроізоляціі.Способи нанесення гідроізоляції цілком залежить від типу використовуваного матеріала.Далее розглянемо більш докладно всі основні методи нанесення на бетонну поверхню гідроізоляції, в залежності від обраного матеріалу.
Роботи з гідроізоляції фундаменту із застосуванням сухих сумішей
На підготовлену поверхню проводять ґрунтовку підстави. Кожен вид матеріалу має свої грунтовки, наприклад якщо використовуються матеріали типу Акванаст -А чи Акванаст-Б, тоді використовують ґрунтовку Акванаст-Т. Грунтовку наносять на поверхню за допомогою валиків або щеток.Далее по грунтувати основи рівномірно розподіляють за допомогою шпателя розчин. Необхідно домогтися рівномірно розподіленого шару гідроізоляції однакової товщини по всій поверхні.

Для приготування гідроізоляційного розчину просто додають необхідну кількість води і розмішують до отримання рідкого однорідного складу. Після нанесення першого шару гідроізоляції, поверхня армують за допомогою сітки зі скловолокна. Далі на поверхню після повного висихання першого шару гідроізоляції наносять другий. В результаті отримують надійну гідроізоляційне покриття без швів і стиків, здатне тривалий час прослужити.
Роботи з гідроізоляції фундаменту із застосуванням бітумних мастик
Така гідроізоляція бетону також проводиться по рівній і гладкій поверхні. Перед тим як виконати гідроізоляцію фундаменту поверхню обробляють бітумним праймером.

Праймер бітумний наносять щітками на поверхню з метою кращого зчеплення бітумної мастики з основаніем.После цього наносять бітумну мастику в двох шарах, яка здатна створити на поверхню бетону гідроізоляційну плівку без стиків і швов.Шірокое використання отримали мастики типу Поликор-2, Поликор-6, антикор МПБ-1. Слід сказати що з кожним роком з'являється все більше матеріалів з покращеними властивостями. Як говоритися життя не стоїть на місці.
Роботи з гідроізоляції фундаменту із застосуванням рулонних матеріалів
На підставу проводять обробку бітумних праймером. Після цього наносять мастику на основу і на нижню поверхню рулонного матеріалу, потім сильно притискають рулонний матеріал до основи і проводять розгладження поверхні рулону. Наступний шар укладають з перекриттям раніше покладеного мінімум на 10 сантиметрів.

Другий шар гідроізоляції укладають теж на мастиці і в напустку, але вже перпендикулярно першому слою.В разі коли в якості рулонного матеріалу використовують продукцію ТехноНІКОЛЬ, то нижній шар нагрівають до текучого стану за допомогою газової горелкой.Перед укладанням підставу обробляють праймером.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама