Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стяжка підлоги в гаражі: як зробити бетонну стяжку своїми руками, товщина, як залити, заливка на фото і відео

  1. Вимоги до підлоги в гаражі
  2. Надійне підгрунтя для підлогового покриття в гаражі
  3. Види гідроізоляційних матеріалів для гаражного статі
  4. Поетапне спорудження бетонної стяжки в будівлі гаража
  5. Проведення підготовчих робіт
  6. Укладання подушки з піску і гравію
  7. Фіксація рівня з піску
  8. Виконання стартовою гідроізоляції і поклейка стрічки на каучуковій основі
  9. Укладання шарів основної гідроізоляції
  10. Монтаж теплоізоляційного шару
  11. армування бетону
  12. Заливка стяжки в оглядовій ямі
  13. монтаж маячків
  14. Приготування бетонного розчину
  15. заливка стяжки

зміст:

Особливість облаштування бетонної стяжки в гаражі полягає в тому, що в процесі експлуатації на неї буде чинитися велике навантаження. Така підлога повинен бути міцним, практичним, економічним і як можна довше зберігати свої первинні властивості.


Більшість власників транспортних засобів використовують гаражі не тільки для укриття своїх автомобілів, але і в якості приміщення під майстерню. Тут же вони зберігають обладнання та інструмент, які в будинку неможливо тримати. Тому в більшості випадків господарями вибирається бетонна стяжка в гаражі як найкращий варіант, адже довговічність використовуваних в даному випадку матеріалів гарантує такій підлозі тривалий термін експлуатації.

Вимоги до підлоги в гаражі

Щоб в процесі експлуатації підлогове покриття в гаражі не створювало проблем при проведенні ремонтних робіт з автомобілем, воно повинно відповідати наступним вимогам:

  1. Міцність і надійність статі щодо механічних пошкоджень. Практично щодня його поверхня піддається абразивному тертю, ударам і високих навантажень, оскільки транспортний засіб має значну вагу. Тому невірно виконана стяжка підлоги в гаражі може зробити верхній оздоблювальний шар непридатним до експлуатації.
    Стійкість до впливу паливно-мастильних сумішей і хімічних реагентів. І ламінат, і лінолеум швидко зіпсуються під сумнів їхню дією.
  2. Пожежна безпека. Виходячи з цієї вимоги, можна стверджувати, що дерев'яні підлоги можна укладати в гаражах через їх підвищеної горючості.
  3. Зносостійкість. Приміщення, де знаходиться автомобіль, інтенсивно експлуатується.
  4. Вологостійкість. Опалення в гаражах зустрічається нечасто, що призводить до утворення конденсату на стінах і стельовому перекритті. У зимову пору року з підкрилки і коліс автомобілів обсипається сніг, який тане. Тому матеріал покриття підлоги повинен бути вологостійким.

Тому матеріал покриття підлоги повинен бути вологостійким

Виходячи з перерахованих вище вимог, бетонну підлогу в гаражі можна назвати найкращим рішенням.

Надійне підгрунтя для підлогового покриття в гаражі

Основна проблема облаштування підлоги в гаражі пов'язана з тим, що він розташовується близько до грунту, в якому міститься велика кількість вологи. Ця особливість здатна доставити автовласникові серйозні неприємності і заподіяти значної матеріальної шкоди. Бетонна стяжка підлоги в гаражі укладається на підготовлену основу. Бетонування підлоги в гаражі і монтаж підлогового покриття виконується за принципом так званого «пирога», який вважається найбільш оптимальним варіантом.


Послідовність шарів в напрямку від грунту вгору виглядає таким чином:

  1. Насип з гравію (щебеню). Виконує функцію своєрідного дренажу, що сприяє відведенню зайвої рідини і недопущення її проникнення в бетон.
  2. М'яка глина або пісок. Цей прошарок відповідає за видалення вологи з бетону і передачу її гравію.
  3. Зміцнюючий шар з бетонної суміші.
  4. Гідроізоляція. Завдяки їй, грунтові води не проникають в підлогу будови. Стартова прошарок робиться з мастики, а основна укладається в два шари.
  5. Утеплюючий матеріал.
  6. Бетонна стяжка плюс армування.
  7. Самовирівнююче покриття на підлогу. Цей шар заливається за бажанням господаря гаража і його робити необов'язково, але він значно підвищить якість стяжки на основі бетону. До речі, правильно зроблене підстава дозволяє заливати недорогі склади.

Види гідроізоляційних матеріалів для гаражного статі

До матеріалів, що застосовуються при облаштуванні гідроізоляції, пред'являється обмеження: не слід користуватися мембранними або плівковими виробами, так як у них відсутня необхідна еластичність, і вони не здатні впоратися навесні і восени з кількістю ґрунтових вод.


Кращим вибором матеріалів для шару гідроізоляції для наведеного вище пирозі фахівці вважають недорогі рулонні покриття, що володіють хорошими споживчими характеристиками. Професійно виконані роботи по гідроізоляції в приміщенні захистять його від вогкості, допоможуть запобігти появі цвілі і поширення грибка і тим самим не дадуть будівництві руйнуватися, а майно, що перебуває в гаражі, не буде псуватися.

Існує кілька видів виконання гідроізоляції підлоги в гаражному будові:

  • протівонапорная, яка захищає від потрапляння грунтових вод;
  • безнапорная - перешкоджає шкідливому впливу паводкових стоків і дощів;
  • Протівокапіллярная - оберігає конструкцію від негативної дії капілярної вологи.

Крім створення гідроізоляції в гаражі необхідно встановити дієву систему вентиляції.

Поетапне спорудження бетонної стяжки в будівлі гаража

Коли облаштовується стяжка підлоги в гаражі своїми руками, всі дії виконуються поетапно.

Проведення підготовчих робіт

Слід видалити колишнє підлогове покриття. Монтаж нової стяжки на стару основу проводити не слід.

Якісний результат можна досягти, тільки замінивши всі шари раніше наявного «пирога». При наявності оглядової ями в будівництві, залишки б / у гідроізоляції, покриття стін і стару конструкцію підлоги також ретельно демонтують. Нижній рівень в приміщенні необхідно очистити до самого грунту по - максимуму.

Нижній рівень в приміщенні необхідно очистити до самого грунту по - максимуму

Укладання подушки з піску і гравію

Добре очищений від сміття і різних уламків грунт утрамбовують і вирівнюють. Для створення піщано-гравійної подушки використовують:

  • щебінку (гравій);
  • жирну глину (можна пісок).

При виборі гравію фахівці рекомендують використовувати однокаліберний матеріал середньої фракції. Справа в тому, що застосування насипного матеріалу великого чи дрібного розміру призводить до зниження якості фінішної поверхні. «Подушку» насипають і вирівнюють, орієнтуючись на рівень. Ідеальна товщина утрамбованого шару повинна складати 4-5 сантиметрів, а мінімальна -2 сантиметра.


Перед тим, як вирівняти підлогу в гаражі , Висотою 10-12 сантиметрів насипають шар річкового піску. Можна використовувати м'яку глину. Потім гравійно-піщану подушку ретельно утрамбовують. Обидва шару в сумі повинні мати висоту приблизно 15 сантиметрів. Після завершення виконання роботи виконують перевірку якості укладання за допомогою рівня.

При наявності в гаражному будові оглядової ями подушку з гравію і піску укладають не тільки на підлозі приміщення, але і на дні підвалу. Щоб роботу було зручно виконувати, по периметру стін розмічають рівень шару або встановлюють стовпчики з позначками.

Фіксація рівня з піску

До того, як зробити стяжку підлоги в гаражі, професіонали рекомендують перекрити подушку з піску і гравію 1,5-сантиметровим шаром з цементу з додаванням піску в пропорції 1: 4 або 1: 3, щоб покриття вийшло більш міцним і надійним. Далі в роботі потрібно зробити перерву приблизно на добу, щоб бетон повністю висох.

Виконання стартовою гідроізоляції і поклейка стрічки на каучуковій основі

Оглядову яму і основу підлоги покривають тонким шаром бітумної мастики, частково захопивши на незначній висоті і стіни. Перед цим місця, де стикуються стіни приміщення з горизонтальними поверхнями, проклеюють самоклеящейся каучукової стрічкою з водонепроникними властивостями.


Укладання шарів основної гідроізоляції

З метою захистити приміщення від руйнівної дії грунтових вод і різних видів опадів, перш, ніж виробляється заливка стяжки в гаражі, необхідно підібрати відповідний гідроізоляційний рулонний матеріал.

Для цієї роботи підійде:

  • гідростеклоізол;
  • бітумний руберойд;
  • плівка з поліетилену, що має товщину от1 міліметра.

Рулонний гідроізоляційний матеріал укладають рівно, не допускаючи хвиль і складок. Відрізки полотен розкладають внахлест на 15-20 сантиметрів і приклеюють їх до стін за допомогою водонепроникного скотча. При створенні гідроізоляції матеріал поміщають на дно ями і підлогу будови так, щоб він заходив на стінки на відстань близько 10-12 сантиметрів.

Гідроізоляційних шарів повинно бути не менше двох. При цьому допускається поєднання різних матеріалів. Наприклад, вниз укладають поліетиленову плівку, склавши двічі, а поверх її - руберойд. При виникненні сумнівів можна додатково покласти ще один гідроізоляційний матеріал. В результаті таких заходів в приміщенні буде створено сприятливий мікроклімат, а інструменти і предмети не постраждають від вологості і корозійних процесів.

Монтаж теплоізоляційного шару

Необхідною заходом, до того, як зробити стяжку в гаражі, є укладання утеплювача. Підбирають будматеріали для теплоізоляції з урахуванням клімату в даному регіоні і функціонуванням, або відсутністю системи опалення в приміщенні. Якісно виконана робота по утепленню дозволить перебувати в гаражі в комфортних умовах в будь-який час року. Можна використовувати або мінвату або скловату, або пінопласт. Також задіють екструдований пінополістирол.

Утеплювач монтують шаром, що має товщину 7-10 сантиметрів - якщо потрібно матеріал складають кілька разів, а для облаштування температурного зазору місця стиків і периметр скріплюють за допомогою демпферного стрічки. Теплоізоляцію необхідно виконати на всіх без винятку поверхнях всередині гаражного будови. Зона, де розташовується вхід в приміщення, рекомендується утеплювати сильніше, для цього там розгортають більше матеріалу.

армування бетону

Існує ряд рекомендацій, як правильно зробити стяжку в гаражі. Щоб вона не потріскалася і не розповзлася, на підлоги основі і за наявними в оглядовій ямі поверхонь поміщають арматурну сітку, що складається з металевих прутів 8-9 міліметровим діаметром, які утворюють осередки розміром від 15 до 20 сантиметрів.


Коли виконується стяжка в гаражі своїми руками, не слід забувати, що зону, де буде знаходитися автомобіль і стояти важке обладнання або інші предмети, додатково армують ще одним шаром. Дозволяється укладати металеву сітку з осередками більшого розміру. В результаті покриття стане більш зносостійким, оскільки буде захищено від появи дефектів.

Арматуру закріплюють таким чином, щоб вона перед початком робіт розташовувалася в підвішеному стані, підносячись над рівнем підстави на 4-5 сантиметрів. Для цього прийнято використовувати підпірки з металу або пластику. Відстань між краєм сітки і стінками приміщення витримують в межах 5 сантиметрів.

Заливка стяжки в оглядовій ямі

Надійне покриття роблять з розчину, що містить гравій дрібної фракції, цементу М200-М400 і річкового піску в пропорції 5: 1: 3. Товщина стяжки в гаражі в оглядовій ямі, як правило, повинна становити 10-12 сантиметрів, при цьому не обов'язково вирівнювати її поверхню ідеально.

монтаж маячків

З метою отримання рівного покриття підлоги до того, як залити стяжку в гаражі, слід використовувати маяки з металевого профілю або трубок, що мають перетин 2,5-3 сантиметри (прочитайте: " Як залити підлогу в гаражі своїми руками - інструкція "). Їх закріплюють на підлогове покриття за допомогою бетонної суміші густого замісу. Напрямні поміщають з проміжками 1,5-2 метра одна від одної. Маяки обробляють машинним маслом, щоб було легше їх видалити після завершення робіт.

Приготування бетонного розчину

Для цього зазвичай беруть 1 частина цементу, 3 частини піску і воду в кількості, що дорівнює ½ цементного обсягу. У ряді випадків додають трохи дрібного гравію. Зараз у продажу є вже готові будматеріали для створення стяжок, що мають у складі фиброволокно і спеціальні пластифікатори, що забезпечують створення міцного і довговічного покриття. Рівномірний вимішування розчину забезпечує використання низькооборотної мішалки.

заливка стяжки

Її слід робити одночасно по всій поверхні підлоги гаража. Розчин треба викладати, орієнтуючись на маяки. Роботу починають від дальнього кута, для розрівнювання користуються правилом. Необхідна товщина стяжки підлоги в гаражі - 6-7 сантиметрів.


Щоб не допустити розтріскування верхнього шару, його поверхню потрібно зволожувати не менше, ніж через кожні 10-12 годин. Можна використовувати такий спосіб: бетонне покриття посипають мокрими тирсою, і час від часу збризкують водою. Через дві доби маяки обережно виймають, а порожнечі після них заповнюють бетонним розчином. Не слід забувати про необхідність залишати 5-міліметрові компенсаційні зазори між стінами і стяжкою.

Для цього можна скористатися (на вибір):

  • полістиролом;
  • пластиковим профілем;
  • дилатаційною стрічкою.

Уздовж периметра оглядової ями на відстань 50 мілліметроввикладивают металевий куточок, а її стінки заливають бетоном, встановивши опалубку, або роблять облицювання цеглою. У деяких випадках стяжку укладають під ухилом в 1-2% щодо гаражних воріт або стічної решітки.

Для оформлення підлогового покриття використовують:

  • плитку;
  • товсту гуму;
  • полімерний шар;
  • фарбування.

Товщина бетонної стяжки в гаражі немаленька, тому сохне близько місяця і тільки потім укладається фінішна обробка.

Фахівці рекомендують не облаштовувати підлоги в гаражному будові абсолютно гладкими, а робити їх трохи шорсткими, щоб між покриттям і гумою посилилося зчеплення і не допускалося прослизання автомобільних коліс.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама