Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тепло- та гідроізоляція підвальних приміщень

  1. Боремося з вологою в підвалі
  2. Підбираємо матеріали для гідро- і теплоізоляції

Ця інформація буде цікава для домовласників, які бажають привести в робочий стан підвал. У сучасному розумінні, ці приміщення не повинні асоціюватися з темрявою, вогкістю і затхлій атмосферою. Вклавши відносно невеликі кошти і час в утеплення і гідроізоляцію підвалу, його нескладно перетворити в сухі, світлі упорядковані кімнати, в яких можна розмістити тренажерне обладнання, домашню майстерню або більярдну. Але для того, щоб відчувати себе в підвалі досить комфортно, необхідно позбавити його від вогкості, налагодити ефективну вентиляцію і опалення.

Високий рівень грунтових вод або інші вагомі причини змушують проектувальників відмовитися від будівництва підвалу, на користь прибудови або зведення мансардного даху. Але якщо підвал вже існує, є резон зайнятися його благоустроєм.

Боремося з вологою в підвалі

Отже, почнемо з виміру рівня ґрунтових вод. Зняти гідростатичний тиск і мінімізувати капілярний зволоження допоможе кільцевої дренаж, який, на протязі 10 і більше років, буде відводити грунтову вологу від фундаменту. Стіни підвалу, це власне фундаментне фундамент, з приведенням їх у технічно справний стан, ми цим самим продовжуємо експлуатаційний ресурс всієї конструкції.

Основний руйнує фактор для підвальних стін - це грунтова волога. Технології припускають облаштування зовнішньої і внутрішньої гідроізоляції, причому більше переваг у першого варіанту. Зовнішнє гідроізолюючі покриття працює на притиск і тому є самоущільнюється. Зовнішня ізоляція проводиться в процесі закладки фундаменту. Як правило, використовується кілька гідроізоляційних матеріалів і технологій, перевага віддається найякіснішим покриттям і мастик.

Як правило, використовується кілька гідроізоляційних матеріалів і технологій, перевага віддається найякіснішим покриттям і мастик

Підбираємо матеріали для гідро- і теплоізоляції

  • Як обмазувальної ізоляції використовуються гарячі і холодні бітум-полімерні мастики, оклеечная гідроізоляція, це рулонні покриття типу гидроїзола або євроруберойду. Для утеплення потрібно вологостійкий, міцний і довговічний матеріал, що володіє доступною вартістю. Цим вимогам, в повній мірі, відповідає пінополістирол або жорсткі гідрофобізовані плити базальтової вати .

  • Внутрішню гідроізоляцію можна, при бажанні, виконати самостійно. Роботи краще проводити в кінці літа, коли стіни підвалу досить підсохнуть. На очищені від забруднень і заґрунтовані стіни, наноситься один-два шари гідроізолюючої мастики.

Сподіваємося наші поради допоможуть вам визначитися з вибором правильного утеплювача і виконати якісну тепло- і гідроізоляцію підвалу. Це дозволить істотно знизити експлуатаційні витрати на утримання будинку та поліпшити комфортність проживання. Середня температура в житлових приміщеннях підвищиться як мінімум на 2-3 ° С.

При підготовці до роботи і в процесі її виконання, вам будуть потрібні витратні теплоізоляційні матеріали Rockwool , Які ви можете знайти в торгових представництвах нашої компанії за низькими цінами.

При підготовці до роботи і в процесі її виконання, вам будуть потрібні витратні теплоізоляційні матеріали   Rockwool   , Які ви можете знайти в торгових представництвах нашої компанії за низькими цінами


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама