Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Теплоізоляція та гідроізоляція підвалу заміського будинку

Підвальне приміщення багатьох заміських будинків або котеджів в більшості випадків використовується неповноцінно головним чином з двох причин. По-перше, взимку при сильних морозах температура в підвалі може доходити до 0 ° C. Погодьтеся, довго перебувати в такій температурі можна лише тепло одягненим. Друга проблема багатьох підвальних приміщень - це вогкість і підвищена вологість повітря. Сирість може утворюватися у вигляді конденсату на стінах, знову ж через перепад температури, волога на стінах підвалу може проступати ззовні, тобто, в період рясних опадів. Все це призводить до того, що в підвальному приміщенні з вологим і холодним мікрокліматом можна тимчасово хіба що заготовки на зиму. Однак при грамотному підході, дану ситуацію можна змінити в корені і холодний підвал перетворити в майстерню, студію або невеликий спортзал.

Однак при грамотному підході, дану ситуацію можна змінити в корені і холодний підвал перетворити в майстерню, студію або невеликий спортзал

Земляні роботи

Для початку необхідно згадати конструкцію, по якій зводяться заміські котеджі з великим підвальним приміщенням. Спочатку виривається котлован, далі на його дні виготовляють плитний фундамент, а після, по периметру плити фундаменту піднімаються стіни з монолітного бетону або блоків ФБС. Для того щоб зробити ефективне утеплення і гідроізоляцію залізобетонних стін підвалу, спочатку необхідно вибрати грунт по зовнішньому периметру будівлі вщент монолітної плити фундаменту. При цьому, відкопуючи стіни підвалу, зазвичай траншея виготовляється конусоподібної форми, для того щоб не стався обвал грунту. Спочатку навколо стін котеджу міні-екскаватором створюється траншея шириною близько 150 см і глибиною трохи більше 100 см. Подальша вибірка грунту до підстави плити фундаменту проводиться вручну. Готова вирита траншея під стіною в нижній частині повинна мати ширину не менше 50-60 см.

Зовнішня гідроізоляція поверхні стін підвалу

Після завершення земляних робіт, з бетонних стін необхідно видалити бруд і залишки грунту і дочекатися коли поверхня бетону просохне. Далі якщо стіни були виготовлені з ФБС (фундаментні стіновий блок), всі шви між залізобетонними блоками обробляють холодної бітумною мастикою. Холодна бітумна мастика не вимагає попереднього нагрівання, досить відкоркувати герметичне металеве відро, ретельно перемішати склад і за допомогою широкої кисті нанести подвійний шар мастики на шви між блоками.

У деяких випадках застосовують гарячу бітумну мастику, однак, процес нанесення її більш трудомісткий. Для цього спочатку потрібно купити бітумну смолу в твердих брусках. Потім шматки твердого бітуму розрізати або розрубати на невеликі шматки розміром з кулак. Далі шматки бітумної смоли поміщають у велику металеву ємність і заливають машинним відпрацьованим маслом. При цьому дотримуються наступну пропорцію: 1 частина бітумної смоли і 3 частини відпрацювання. Після цього під металевою ємністю розпалюється багаття, і весь вміст нагрівається до розплавлення шматків смоли. Після розрідження шматків смоли весь склад перемішують дерев'яним бруском і відразу ж приступають до його нанесення на підготовлені міжблочні шви. Недолік цього способу полягає в тому, що неможливо приготувати велику порцію складу за один раз і в процесі нанесення гарячого бітуму доводитися ухіщряются, щоб не дати складу охолонути, наприклад, підігрівати ємність паяльною лампою.

На наступному етапі після висихання бітуму на швах, виробляють нанесення рулонного гідроізоляційного матеріалу. Найдешевшим і старим способом гідроізоляції стін підвалу, є наплавление або обклеювання зовнішньої поверхні бетонної площини руберойдом. Перш ніж проводити монтаж руберойду, всю бетонну площину бітумних праймером або грунтовкою на основі бітумної смоли. Наносити дані склади рекомендується широким пензлем з невеликим натиском. При такому способі нанесення складу повинен втиратися в пори бетонної поверхні для забезпечення максимально адгезії наплавляємого руберойду. Після нанесення грунтовки полотно руберойду розгортається, злегка натягується, з метою виправлення складок і прикладається до самого низу обробленої площини стін. Далі за допомогою газового пальника полотно розігрівається трохи вище 80 ° C і рівномірно наплавляється на площину. Полотна руберойду розташовують завжди горизонтально. Наплаву найнижче полотно, друге полотно монтують на перше з напуском не менше 15 см в області стику. Закінчивши монтаж першого шару руберойду по всій площині підвальних стін, на його поверхню наноситься пензлем бітумна мастика і аналогічним способом проводиться наплавление другого шару руберойду.

Існує ще один спосіб гідроізоляції бетонних стін підвалу - це обробка їх поверхні рідкої гумою. На відміну від бітумної гідроізоляції, даний спосіб характерний швидким терміном виконання. На ринку будівельних матеріалів рідка гума для гідроізоляції найбільш відома під назвами Еластопаз і еластомікс. Еластопаз дешевший, проте, його необхідно наносити на поверхню в два шари. Еластомікс можна наносити одним шаром утворюють на поверхні безшовну гумову водонепроникну плівку. Основний недолік рідкої гуми - це висока ціна матеріалу.

Основний недолік рідкої гуми - це висока ціна матеріалу

Зовнішнє утеплення стін підвалу

Основним матеріалом для теплоізоляції підвальних стін є екструдований пінополістирол. Виробляти монтаж листового пінопласту можна через 6-7 днів після нанесення гідроізоляції. Для монтажу листового пінопласту можна застосовувати точковий спосіб, як наприклад, при утепленні фасадних стін, так як при подальшій засипці траншеї грунтом на утеплювач буде проводитися значний тиск, і він може елементарно потріскатися. При монтажі листового пінополістиролу на гідроізоляцію використовують спеціальну клейову мастику на основі бітуму, що містить в своєму складі розчинників органічного походження, наприклад уайт-спирт, толуол або бензин. В іншому випадку такий клей може пошкодити пінопласт.

Монтаж листів пінополістиролу виробляють рядами знизу вгору. При цьому бітумна клейова суміш наноситься на поверхню руберойду за допомогою шпателя гребінки. Завдавши на стіну клюющій склад і розподіливши його гребінкою, до нього притискається щільно лист пінопласту і встановлюється ненадовго тимчасова підпора. Перш ніж монтувати другий лист торцеві кінця першого листа обробляються клейовим складом. Взагалі монтаж листів необхідно виконувати з мінімальними швами.

Запобігання стін підвалу від рясних сезонних опадів

Після утеплення зовнішніх стін підвалу листовим пінополістиролом, поверх нього на всю вертикальну площину монтують профільовану мембрану. Поверх мембрани розташовують вертикально геотекстилю, при цьому в нижній частині траншеї профилированная мембрана і геотекстиль не повинні закінчуватися біля основи монолітної плити фундаменту, а повинні тривати по дну траншеї і доходити приблизно до середини протилежної стінки траншеї від будинку. Далі на дно отриманого кишені на дні траншеї засипається 20 см дрібного щебеню. Поверх подушки з щебеню виробляють укладання дренажних труб з невеликим ухилом 2-3 см на 1 кв. м. При розташуванні дренажних труб їх ухил повинен бути в одному і бажано підвести все дренажні труби до основного водоскиду або накопичувального колодязя.

Уклавши повністю дренажні труби вздовж стін підвалу, їх засипають шаром дрібного щебеню в 30 см і з протилежного боку від будинку залишився полотно геотекстилю загинають на щебінь і виробляють засипку траншеї грунтом. Слід трохи пояснити, як дана система буде працювати.

Екструдований пінопласт - даний матеріал хороший теплоізолятор не втрачає теплоізоляційні якості, навіть опинившись у вологому середовищі.

Профільована мембрана - в період рясних опадів, за рахунок профільної конструкції дана мембрана буде відводити всю дощову і талу воду від вертикальній площині пінополістирол в самий низ до дренажним трубах. Частина, що залишилася волога фізично не зможе проникнути в бетонну поверхню завдяки бітумної і рубероидной гідроізоляції.

Полотно геотекстилю - дана мембрана перешкоджає замулювання дренажних труб, оточених водопроводящего наповнювачем таким, як дрібний щебінь або гравій.

Для поліпшення функціональності гідроізоляції, після засипки траншеї грунтом, навколо заміського будинку виготовляється бетонне вимощення під невеликим ухилом. Бажано виготовити бетонну вимощення шириною більше 150 см тим самим відвести дощову воду якнайдалі від стін будівлі.


Коментарі

Читайте також

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама