Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення підлоги першого поверху - як зробити правильно

  1. Вибір матеріалу для утеплення
  2. Утеплення бетонної підлоги першого поверху
  3. Утеплення дерев'яної підлоги на першому поверсі
  4. Відео

Будь-який будинок повинен відповідати будівельним нормативам, бути теплим, затишним і комфортним. Особлива увага приділяється першому поверху, який найближче знаходиться до грунтовому підставі. при поганій теплоізоляції або при наявності «містків холоду» з будівлі буде йти тепло в землю. В результаті зростуть витрати на опалення будинку. Дослідження показали, що через підлогу першого поверху йде до 20% тепла. Навряд чи хтось захоче опалювати вулицю, тому потрібно подбати про утеплення підлоги першого поверху. Як утеплити цокольний поверх читайте в окремій статті.

Вибір матеріалу для утеплення

Сучасні будівельні технології пропонують безліч ефективних матеріалів і способів утеплення. Вибір матеріалу залежить від конструктивних особливостей першого поверху і техніко-економічних показників самого утеплювача. Зазвичай спосіб утеплення закладається інженером під час розробки проекту будинку, але навіть якщо у будівлі холодні підлоги, завжди можна утеплити підлогу після будівництва будинку. Читайте який утеплювач для підлоги краще в окремій статті.

Популярні матеріали

Будь-який будинок повинен відповідати будівельним нормативам, бути теплим, затишним і комфортним

Схема утеплення підлоги першого поверху

На що звернути увагу:

  • Вивчіть зовнішній вигляд, щоб будівельний матеріал не мав видимих ​​дефектів. Під час роботи недоліки можуть перешкодити технологічною укладанні.
  • Перевірте відповідність розмірів і форми матеріалу. Зустрічаються м'які утеплювачі, наприклад мінеральна вата, яку завжди можна підігнути і стиснути. Але якщо застосуються жорстке виріб, то виникнуть додаткові труднощі при нестандартних розмірах.
  • Потрібно правильно вибрати щільність матеріалу. Якщо у вашому будинку є технічний поверх або підвал, то укладання утеплювача доведеться робити по перекриттю між підвалом і чистим рівнем першого поверху. Більш щільний матеріал буде навантажувати конструкцію будинку, що неприпустимо в деяких випадках. Знадобитися точний розрахунок або вибір матеріалу менш щільного. Винятком є ​​підлоги, що влаштовуються прямо по грунтовому підставі.
  • При виборі матеріалу потрібно враховувати його водопоглинання. Так як перший поверх розташований близько до землі, на ньому завжди підвищений рівень вологості. При поганій гідроізоляції фундаменту відбувається капілярний підсос вологи. Коли волога проникає в утеплювач, вона не тільки його псує, але і збільшує втрату тепла. В цьому випадку потрібно вибирати матеріал з мінімальним водопоглинанням або зробити хорошу гідроізоляцію.
  • Теплопровідність матеріалу повинна бути мінімальною. Теплопровідність це здатність матеріалу переносити енергію від нагрітих ділянок до охолодженим місцях. Чим вона нижче, тим краще тримається тепло в будинку.

повернутися до змісту

Утеплення бетонної підлоги першого поверху

Бетонні підлоги самі міцні та довговічні, і найчастіше їх і застосовують при будівництві. Особливо, якщо мова йде про першому поверсі, що влаштовується прямо по грунтовому підставі. Прямо на грунт заливається товста бетонна стяжка, по якій потім укладається підлогу першого поверху.

Бетон володіє недоліком: він дуже холодний. Щоб знизити теплопровідність матеріалу, вдаються до невеликих хитрощів. Під час заливки бетонної основи замінюють великі фракції щебеню з суміші на більш теплий і легкий керамзит . Міцність бетону від такої рокіровки не сильно знизитися, зате теплопровідність стане краще в кілька разів.

Утеплення підлоги на бетонному перекритті

В особливо холодних кліматичних регіонах нашої країни бетонну основу роблять багатошаровим. Спочатку заливають звичайним щебенем, потім укладають якісну гідроізоляцію, а на неї наступний бетонний шар з керамзитом. Якщо господар будинку хоче керувати теплом в будинку, то можна попередньо укласти в бетон систему «теплої підлоги». Це може бути система трубопроводів з циркулюючої гарячою водою або електрична система підігріву підлоги. Таким підлогою легко управляти, додаючи градус, якщо за вікном стає холодніше.

Загальна схема утеплення бетонної підлоги

Якщо у вас високі стелі, то можна застосувати екологічно чистий і економічно вигідний матеріал - опилкобетон. На укладання матеріалу буде потрібно 15 см простору в висоту. Сам матеріал не потрібно купувати в магазині, він проводиться прямо на будівельному майданчику. Потрібно змішати пісок, цемент і тирсу, а потім залити в основу першого поверху. Іноді комбінують підлогу з декількох шарів. У першому основному шарі товщиною 70-80 мм буде приблизно 6 частин тирси до 3 частин цементу з піском. Наступний фінішний шар товщиною 20-25 мм. Опілкобетон набирає міцність, як і звичайне бетонну основу протягом 28 діб. Після витримки його можна експлуатувати.

повернутися до змісту

Утеплення дерев'яної підлоги на першому поверсі

Багато хто любить натуральне дерево, тому не секрет, що дерев'яні будинки дуже популярні. Хоча дерево саме по собі має невелику теплопровідність, в деяких випадках потрібне додаткове утеплення. Навіть якщо будинок з бруса вже зібраний, завжди можна легко розібрати дерев'яна підлога першого поверху і зробити додаткове утеплення. В основному для утеплення беруть еластичні і м'які матеріали з невеликою щільністю. Поверхня підлоги розбирають і між несучими лагами укладають мінеральну вату, пінопласт або насипають керамзит . Слід передбачити гідроізоляційний шар, щоб в утеплювач не потрапляла волога.

Дуже популярний останнім часом «сухий підлогу». Як утеплювач і заповнювача беруть найдрібніший керамзит, який виглядає майже як крихта. Спочатку виробляють демонтаж старої підлоги. За допомогою маяків з гіпсової штукатурки і металевих профілів створюють площину рівня майбутньої підлоги. На наступному етапі просто висипають керамзит між профілів і пропрасовують правилом, щоб домогтися щільною і рівномірною засипки. Коли керамзит вирівняли, залишається укласти поверх його листи гипсоволокна. Це більш міцна різновид гіпсокартону, що витримує значні експлуатаційні навантаження.

«Сухі підлоги» бояться вологи! Тому перед засипанням керамзиту потрібно укласти поліетиленову плівку, яка буде служити паро- та вологоізоляцією. Якщо не зробити гідроізоляцію, то з грунтів буде надходити волога, а згодом в підлозі з'являться грибки і цвіль. Коли гипсоволокно поклали, залишається зашпаклювати пази між ними. Тепер підлога готова для укладання на нього будь-якого підлогового покриття: лінолеуму , ламінату або паркету.


Тепер підлога готова для укладання на нього будь-якого підлогового покриття:   лінолеуму   ,   ламінату   або паркету

Схема утеплення підлоги першого поверху по дерев'яних балках

«Сухий» пол - це найтепліший варіант для будь-якого будинку. Володіючи мінімальною теплопровідністю, він надійно зберігає тепло у вашому домі. Знижуються витрати на опалювання і обігрів будинку. Суху стяжку підлоги своїми руками можна виконати в будь-якому типі будинку. Він легко укладається між несучими балками дерев'яної підлоги або на бетонне перекриття.

«Сухий підлогу» не вимагає витримки для набору міцності, як у бетонної основи. Він має низьку щільність і практично невагомий для конструкції будинку. Чим менше навантаження на фундамент, тим економніше виходить його конструкція. легкий пол в дерев'яному будинку дозволяє взагалі відмовитися від традиційних фундаментів. При невеликому навантаженні можна використовувати металеві палі, вкручувати в грунт прямо на будівельному майданчику без використання складних вантажопідйомних механізмів.

повернутися до змісту

Відео

Способів утеплення першого поверху досить багато, щоб кожен власник будинку міг вибрати виходячи з конструктивних і експлуатаційних міркувань.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама