Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплювач для цоколя, фундаменту, вимощення

  1. Система утеплення фасадів - Мокрий фасад
  2. утеплення фундаменту
  3. Звукоізоляція стін в квартирі. Ціна питання.
  4. Утеплювач Басвул Baswool
  5. ВіллаДрейн

В даному огляді ми постараємося показати важливість утеплення цокольного поверху при будівництві будинків, дач, котеджів, або багатоповерхових комплексів, а також розглянемо відповідні для цих цілей будівельні матеріали В даному огляді ми постараємося показати важливість утеплення цокольного поверху при будівництві будинків, дач, котеджів, або багатоповерхових комплексів, а також розглянемо відповідні для цих цілей будівельні матеріали. Як показує досвід, утеплення цоколя дозволяє вирішувати проблеми теплозбереження споруди в цілому, так як до 20% тепла з будинку йде через підлогу і відповідно цокольний поверх. У той же самий час "теплий" цокольний поверх підтримує комфортну для проживання температуру покриття підлоги першого поверху. Звичайно ж, для утеплення потрібні додаткові будівельні матеріали, а також трудовитрати будівельників, але в подальшому витрати з лишком окупляться за рахунок економії на опаленні будинку в цілому.

Визначимо причини, за якими необхідно утеплювати цоколь:
1. Найбільш важлива причина - перепинити шлях холоду, який надходить від фундаменту будівлі (безпосередньо від грунту) в цоколь.
2. При утепленні цоколя припиниться випадання на внутрішніх стінах конденсату, і "точку роси" ми можемо вивести зі стіни і зрушити її в шар утеплювача.
3. На рухливих грунтах (глини, суглинки і супіски), сили морозного обдимання нам не будуть не страшні, в зв'язку з тим, що грунт під фундаментом утеплений. Цей захід в кінцевому підсумку призводить до відсутності напружень в фундаменті і оберігає його від тріщин і деформацій.
4. Теплоізоляція нижній частині конструкції будівлі дозволяє уникнути конструкційних напружень між холодними і теплими зонами.
5. Теплоізоляція дозволяє захистити шар гідроізоляційного матеріалу від зовнішнього впливу грунту зворотної засипки, тим самим оберігаючи його від пошкоджень.

Тепер необхідно визначитися з видами утеплювачів, які годяться для даного виду робіт. Виходячи з практики будівництва найбільш підходящим видом теплоізоляційного матеріалу є екструдований пінополістирол (екструзійний пінополістирол). Основним виробником даного матеріалу в нашій країні є компанія Пеноплекс, у якій функціонують кілька заводів по всій Росії.

Основним виробником даного матеріалу в нашій країні є компанія Пеноплекс, у якій функціонують кілька заводів по всій Росії

Також в якості утеплювача для цоколя підходить більш бюджетний матеріал - пінополістирол (в побуті - пінопласт) Також в якості утеплювача для цоколя підходить більш бюджетний матеріал - пінополістирол (в побуті - пінопласт). Відмінності екструдованого від звичайного пінополістиролу читайте тут >>>

Піноскло - відмінний утеплювач, який абсолютно негигроскопичен, і тому підходить для утеплення фундаменту і цоколя, але дуже висока ціна обмежує його застосування в малоповерховому будівництві.

Також в якості теплоізоляції можуть бути використані PIR-плити (утеплювач з поліізоціанурата) і PUR-плити (утеплювач з поліуретану), що також здорожує конструкцію.
Ми не ставимо перед собою завдання в цій статті розібрати переваги і недоліки різних видів утеплювачів, а зупинимося на екструдований пінополістирол Піноплекс, прямими дистриб'юторами виробника якого ми і є.

Утеплення цоколя слід проводити в ході пристрою фундаменту будинку, але, якщо фундамент вже готовий його можна також утеплити. Утеплення відбувається без застосування спеціальної будівельної техніки, виключно вручну. Теплоізоляція фундаменту включає в себе кілька етапів робіт:
1. Утеплення горизонтального фундаменту перед заливкою основний фундаментної плити Піноплекс укладається на добре утрамбованное підставу ґрунту.
2. Вертикальна стіна цоколя утеплюється Піноплекс після зведення цоколя, або заглиблений цоколь влаштовується за допомогою незнімної опалубки з пеноплекса (подробиці в статті "Утеплення фундаменту" ).
3. Заключна частина - утеплення вимощення для запобігання морозного обдимання.

Більш детальну інформацію про морозозащіщенних фундаментах мілкого закладення за допомогою XPS можна подивитися тут >>> http://tdavrora.ru/files/information/mzf.pdf (PDF. 344Kb)

Ми розповімо в цьому огляді як правильно здійснити утеплення цоколя Піноплекс на вертикальній поверхні, не захищеної гідроізоляцією. Залежно від фінішного шару на цоколі підготовка і утеплення можуть дещо відрізнятися.

Якщо обробка надалі планується цокольним сайдингом (вініловий, керамосайдінгом або фіброцементними), то особливої ​​точності в приклеюванні плит Піноплекс до стіни цоколя немає Якщо обробка надалі планується цокольним сайдингом (вініловий, керамосайдінгом або фіброцементними), то особливої ​​точності в приклеюванні плит Піноплекс до стіни цоколя немає. При обробці натуральним каменем, штучним каменем, а особливо при оштукатурюванні поверхні і в подальшому покритті декоративними сумішами - тут необхідно вирівняти стіни перед приклеюванням утеплювача.

Стіни попередньо очищають від відшаровуються цементних напливів, бруду, старої штукатурки, цвілі і грибка за допомогою ручних інструментів і спец. складів. Вирівнювання стіни виробляють за допомогою фасадних штукатурних сумішей. Після висихання сумішей здійснюється приклейка плит Піноплекс до стіни цоколя, як клеї використовуються сухі суміші, або клей на поліуретановій основі ФастФікс.

Невелика ремарка перед приклеюванням: якщо в якості клею використовуються сухі суміші, то поверхні пеноплекса необхідно надати «шорстку» структуру, т. Е. Обробити його або наждачним папером шлифмашинкой, або звичайної ножівкою, проходячи всієї шириною полотна - зубами (ножівка тримається двома руками за ручку і за кінець полотна і як скребком рухом на себе знімаємо глянсовий шар пеноплекса) або іншими підручними засобами. Сенс цієї процедури - зняти верхній гладкий шар для кращої адгезії клею до ПЄНОПЛЕКС.

Якщо приклеювання виробляємо за допомогою балончика ФастФікс - ця процедура не обов'язкова. Також можливо приклеювання утеплювача клеєм на бітумної основі, в разі приклеювання до гідроізоляційного шару під зворотну засипку грунтом. Необхідно зауважити, що клей на бітумної основі не підходить до приклеювання утеплювача під подальшу облицювання цоколя важкими облицювальними матеріалами.

Приклеювання плит проводиться рамочно-точковим методом, з разбежкой швів Приклеювання плит проводиться рамочно-точковим методом, з разбежкой швів. Далі необхідно запінити шви і щілини між теплоізоляційними плитами монтажною піною, або тим же клеєм ФастФікс. Чекаємо затвердіння піни і зрізаємо виступили напливи ножем.

Потім наступна операція - визначення висоти цоколя, на який буде нанесений декоративний шар, цю ділянку цоколя підлягає подальшій обробці, а нижня частина утеплювача Піноплекс закопується грунтом зворотним засипанням. В ході закапування, необхідно стежити за тим, щоб в грунті не було великих каменів, обрізків арматури та інших загострених речей, які можуть пошкодити теплоізоляційний шар.

Подальше армування проводиться під кожен конкретний вид облицювання, якщо покриття заплановано виготовити з штукатурної суміші, наприклад, мозаїчної штукатурки Бауміт, то перед зовнішнім армуванням плити пеноплекс додатково кріплять спеціальним фасадним кріпленням (ми рекомендуємо використовувати дюбельний кріплення Бійськ), а далі наносять армуючий шар з особливо міцної панцирної сіткою, щільністю 320 г / м2.

Якщо облицювання буде проводитися натуральним каменем, або штучним каменем або клінкерною плиткою, то армуючий шар наносять на утеплювач Піноплекс, дають йому висохнути, а потім прикріплюють сталеву сітку (товщиною 3 мм., Осередок 50 х 50 мм, або в крайньому випадку - 100 х 100 мм.) за допомогою дюбелів. Потім на сітку наносять шар армуючого клею і вирівнюють поверхню. Після повного висихання армуючого шару на посилений плитковий клей приклеюється фінішний декоративний камінь.

Якщо виконувати всі роботи згідно з технологічними картами, щоб виконувати всі перерви між етапами утеплення цоколя, то в результаті ми отримуємо утеплений цоколь будинку, виконаний за всіма правилами. Додаткові консультації, пов'язані з роботами з утеплення цоколя і матеріали представлені в цьому огляді Ви можете придбати у нас, звертайтеся.

Система утеплення фасадів - Мокрий фасад

Оглядова стаття за технологією СФТК "Мокрий фасад" - переваги і недоліки системи, вартість робіт і матеріалів в СПб і ЛО, докладний опис монтажу. Так само тут Ви знайдете докладний опис і принципові відмінності застосовуються матеріалів.

Детальніше...

утеплення фундаменту

У цьому огляді ми постараємося розглянути загальні правила утеплення фундаментів споруджуваних будинків, при дотриманні яких можна бути впевненим в надійності і довговічності Вашої «основи будинку».

Детальніше...

Звукоізоляція стін в квартирі. Ціна питання.

Оглядова стаття по звукоїзолірующим конструкцій для стін: готові рішення з цінами, основні міфи, а так само поради з планування приміщень і збільшення ефективності захисту від сторонніх шумів.

Детальніше...

Утеплювач Басвул Baswool

Представляємо Вам недорогий утеплювач останнього п околенія з кам'яної вати. Утеплювач Басвул проводиться на одному з найсучасніших підприємств Росії, розташованому в місті Благовєщенськ, що знаходиться в десяти кілометрах від Уфи - столиці Республіки Башкортостан. Завод з виробництва мінеральної вати випустив свою першу партію утеплювача 15 червня 2011 року, і вже у вересні цього ж року була проведена перша відвантаження в Санкт - Петербург для нашої компанії. Вибираючи утеплювач Басвул (Baswool), Ви, за доступною ціною, отримуєте сучасну високотехнологічну продукцію з кам'яної вати, яка повністю відповідає державним стандартам якості і вимогам пожежної безпеки, причому, розроблену з урахуванням російських особливостей. У порівнянні з іншими аналогічними матеріалами Вас приємно здивує вартість утеплювача Басвул, а так само його міцність, надійність, економічність і зручність в роботі.

Детальніше...

ВіллаДрейн

Представляємо Вам мембрану ВіллаДрейн, яка застосовується для захисту гідроізоляції фундаментів від різних механічних впливів, захисту дренажного шару і покрівельних конструкцій, влагоудерживающих шарів для зелених покрівель, при виготовленні повітряних вентилюють прошарків. ВіллаДрейн також широко використовується для запобігання підлог і підлогових покриттів від вологи. У статті докладно висвітлюються способи гідроізоляції фундаментів, пристінний дренаж та інші питання застосування дренажної мембрани ВіллаДрейн.

Детальніше...

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама