Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зовнішня гідроізоляція підвалу

  1. Складнощі пристрою підвалу
  2. Робимо стіни підвалу
  3. Підготовка до гідроізоляції
  4. Увага! Грунтові води
  5. зовнішня гідроізоляція
  6. Плюси і мінуси різних систем
  7. словничок

Сирість завдає великої шкоди дому та здоров'ю його мешканців. Підвал - особливо вразлива територія в цьому сенсі. І його обов'язково слід захищати від вологи і втрат тепла

Складнощі пристрою підвалу

Підвал - задоволення недешеве. На думку фахівців, його правильне облаштування здорожує будівництво будинку приблизно на 30%.

Додаткові витрати починаються з котловану: його потрібно вирити на глибину промерзання грунту - не менше 150-160 см. У копієчку влетять також гідроізоляція і утеплення підземних квадратних метрів. Особливо якщо підвал розташований нижче рівня грунтових вод.

У цьому випадку необхідна гідроізоляція з використанням зварних полотнищ або багатошарових килимів. Таке рішення - дуже дороге і трудомістке, тому часто доцільність пристрою підвалу виявляється під питанням.

Якщо потрібна додаткова площа, дешевше звести прибудову або мансарду, а не зариватися в землю. Але якщо витратна стаття господарів не злякала і підвал в будинку запланований, потрібно довести його до розуму, щоб він не перетворився на проблемну зону.

Робимо стіни підвалу

Стіни підвалу, по суті, являють собою фундамент будинку. Отже, від їх довговічності залежить подальша доля житла. Кажуть, крапля камінь точить, а волога, ввібравши в пори бетону або цегли, при замерзанні розширюється і розриває стінові матеріали. Крім того, надмірна волога викликає корозію арматури, що знаходиться в бетоні.

Особливо актуальна гідроізоляція підземних приміщень для власників заміських будинків, що знаходяться в найпрестижніших місцях - поблизу водойм. На таких ділянках грунтові води можуть виходити на поверхню.

На таких ділянках грунтові води можуть виходити на поверхню

Підготовка до гідроізоляції

У 96% випадків причина пошкоджень об'єктів - волога. Подумати про захист будинку від грунтових вод і опадів необхідно на стадії проектування. Тоді ще можна внести зміни в конструкцію, а також точно визначити етапи виконання робіт.

Щоб підвал не заливало при рясних опадах і таненні снігу, слід запросити фахівців для проведення гідрогеологічних досліджень (тобто для визначення рівня грунтових вод). Якщо проігнорувати цей етап робіт, то ліквідація наслідків може пробити помітну пролом в бюджеті господарів.

Є два варіанти гідроізоляції: зовнішня і внутрішня. Перший варіант оптимальний, тому що зовнішня гідроізоляція підвалу діє «на притиск», а внутрішня - «на віджимання». Іншими словами, тиск грунтових вод буде притискати зовнішній гідроізоляційний шар до стіни, а внутрішній шар відривати від неї.

Увага! Грунтові води

Обов'язково необхідно з'ясувати наступну інформацію:

  • рівень їх підйому;
  • їх температуру;
  • зміст в них розчинених солей;
  • періодичність їх підйому.

зовнішня гідроізоляція

«Наружки» проводять на початковому етапі будівництва. У готовому будинку здійснити повноцінну зовнішню гідроізоляцію вкрай складно. До того ж вона потребує великих витрат як часу, так і ресурсів.

Доведеться відкопати підземну частину, нанести кілька гідроізоляційних шарів, якщо потрібно, «підперти» стінку глиняним замком, перевірити водонепроникність і знову закопати.

Зовнішня гідроізоляція буває декількох типів Зовнішня гідроізоляція буває декількох типів. Найбільш поширені обмазочная і оклеечная.

Для обмазувальної використовують бітумні мастики, а також матеріали на основі синтетичних смол і полімерів.

Для оклеечной застосовують рулонні матеріали (гідроізол, руберойд, ізол і ін.)

Послідовність і технологія гідроізоляційних робіт залежать від рівня грунтових вод. Універсальний варіант зовнішньої захисту підвалу від вологи виглядає так: зовні на висушену основу наносять шар обмазувальної гідроізоляції, а потім закривають поверхню двома-трьома шарами рулонного оклеечной гідроізоляції з нахлестом в 10-15 см.

Якщо рівень підземних вод високий, її слід захистити цегляною стіною або глиняним замком, який усуває контакт грунтової води з гідроізоляційним матеріалом і знижує гідростатичний тиск води на стіни підвалу.

Щоб захистити цоколь, шар гідроізоляції повинен бути на 20-50 см вище поверхні землі. До речі, бетонну основу підлоги також укладають на шар глини. Щоб вода відводилася краще, замість глиняного замка або цегляної стіни можна використовувати шиповидную мембрану і геотекстиль.

Ці сучасні матеріали не дозволять проникнути жодної краплі води. Наявність у шиповидного мембрани дренажної порожнини дозволяє воді йти вниз до дренажної системи.

Обмазувальна гідроізоляція - це багатошарове покриття товщиною від кількох міліметрів до кількох сантиметрів Обмазувальна гідроізоляція - це багатошарове покриття товщиною від кількох міліметрів до кількох сантиметрів.

До обмазувальних матеріалів відносять бітумні мастики, полімерні композиції на основі синтетичних смол, штукатурну гідроізоляцію з полімер і мінерально-цементних розчинів і ін.

Витрата матеріалу - 2-3 кг / м2. Вартість обмазувальної гідроізоляції - 30-100 у. е. / м2 в залежності від складності роботи і ціни матеріалів (бітумні дешеві, цементно-полімерні дорожче).

Обклеювальна гідроізоляція - це шари рулонних матеріалів (руберойду, толі), нанесених на підготовлену основу. Водонепроникні плівкові матеріали наклеюють на підставу і один на одного за допомогою водостійких мастик. Вартість робіт - від 10 у. е. / м2.

Плюси і мінуси різних систем

Переваги обмазувальної і оклеечной гідроізоляції:

  • безусадочность;
  • екологічність;
  • економічність;
  • стійкість до агресивного хімічного впливу;
  • влагонепроницаемость.

Недоліки обмазувальної гідроізоляції:

  • недовговічність - термін служби складає 5-6 років, потім бітум втрачає еластичність і стає крихким;
  • температурні деформації можуть привести до відшарування гідроізоляційного покриття;
  • робота з гарячим бітумом (температура розігріву при нанесенні не менше 120 ° С);
  • для нанесення деяких видів гідроізоляції необхідна ретельна підготовка підстави - покриття ґрунтовкою.

Недоліки оклеечной гідроізоляції:

  • необхідність додаткової підготовки поверхні: усунення нерівностей більше 2 мм, висушування основи, грунтування бітумною емульсією;
  • наклеювати або наплавляти матеріал повинні тільки кваліфіковані фахівці;
  • роботи слід виконувати при температурі навколишнього середовища не нижче 10 ° С.

словничок

Підвальне приміщення - це приміщення, підлога якого знаходиться нижче рівня землі більше ніж на половину своєї висоти.

Цокольне приміщення - це приміщення, заглиблене в землю менш ніж на половину своєї висоти.

Адгезія - прилипання.

Глиняний замок - товстий шар утрамбованої глини, покладений впритул до зовнішньої стіни підвалу, засипаний піском або щебенем і залитий цементним розчином.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама