Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Лазерний гравер як різака в домашніх умовах - тест

  1. ФОКУСУВАННЯ ЛАЗЕРА
  2. ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ Майстри та майстрині, І ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ ДУЖЕ ДЕШЕВО. БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА. РЕКОМЕНДУЄМО...
  3. Нижче інші записи по темі "Як зробити своїми руками - домохазяїну!"
  4. Підпишіться на оновлення в наших групах.

Настав час, коли геперболоід інженера Гаріна з роману Олексія Толстого перемістився на кухонний стіл звичайної московської квартири

Настав час, коли геперболоід інженера Гаріна з роману Олексія Толстого перемістився на кухонний стіл звичайної московської квартири.

Пару років тому в китайських інтернет-магазинах можна було знайти недорогі набори лазерних граверів. Спочатку потужність лазера складала 100 мВт, потім 500 мВт ... Нещодавно з'явився гравер потужністю 5 Вт, така потужність напівпровідникового лазера вже дозволяє не тільки випалювати картинки на фанері, а й різати фанеру.

Нещодавно з'явився гравер потужністю 5 Вт, така потужність напівпровідникового лазера вже дозволяє не тільки випалювати картинки на фанері, а й різати фанеру

Набір для зборки лазерного різака приїхав в якісній упаковці. Пінопласт в картонному ящику.
Поставляється лазерний гравер 5500mw A5 Mini Laser Engraving Machine вигляді комплекту для збирання: алюмінієві напрямні, крокові двигуни, плата управління, окуляри для захисту очей від лазерного випромінювання, деталі корпуса для збірки і плата управління з фурнітурою. Щоб зібрати девайс, знадобився один вечір.

Конструкція лазерного ЧПУ простіше конструкції ЗD-принтера, ті ж направляючі, по яких головку ганяють крокові двигуни. Тільки у ЗD-принтера їх три, і переміщають вони головку в трьох вимірах. У нашому випадку досить того, щоб головка переміщалася просто по площині в двох вимірах. Зусилля для її переміщення не треба ніякого, оскільки немає механічного контакту з матеріалом заготовки. Лазерний гравер підключається до комп'ютера через стандартний USB- порт.

Деталь, яку ви хочете вирізати, або зображення, яке ви хочете випалити, треба намалювати в векторній програмі. Програма повинна зберігати файл із зображенням у форматі wmf.

Файл в цьому форматі можна імпортувати в програму, що управляє гравером.

Краще використовувати для цього безкоштовну програму SketchUp (досить проста програма для створення ЗО-моделей). Керуюча гравером програма ВenВох скачується безкоштовно з сайту продавця.

Потужність лазера, на жаль, не регулюється. У програмі встановлюється швидкість пересування головки - чим швидше вона рухається, тим менше пропалює.

А хочете різати, встановлюєте швидкість поменше. Щоб регулювати потужність, треба замовляти додаткову плату; встановивши її, зможете регулювати потужність вручну. Для гравіювання досить 100-500 мВт а для різання матеріалу - 2000-5000 мВт.

При роботі гравер злегка димить. При відкритій кватирці дим мені не сильно заважав. Але дим затримує промінь лазера, знижуючи його потужність і, відповідно, глибину різу.

Читайте також: Як і яку вибрати, як користуватися лазерної рулеткою - далекоміром

Все б нічого, але знавці лазерного різання пишуть, що лінза може закоптитися. Тому відразу після покупки верстата треба робити потужну витяжку або хоча б встановлювати на головку гравера вентилятор.

ЯК РІЖЕ ЛАЗЕРНИЙ ЧПУ-верстат

Як відомо, лазер не ріже, він пропалює Чим вище потужність лазера, тим більше стійкий матеріал їм можна обробляти. Суть лазерного різання в тому. що матеріал встигає «випаруватися» в промені лазера раніше, ніж почнуть горіти прилеглі до точки різання краю матеріалу.

При глибокої різання відбувається підгоряння країв верхніх шарів матеріалу, тому глибокий рез лазером має трапецієподібну форму з широкою стороною зверху При різанні матеріалу слабким лазером відбувається нагрів і займання країв матеріалу з цим можна боротися, використовуючи обдув тонким струменем повітря точки різу і множинними проходами по одній і тій же траєкторії.

Тільки тут не лінійна залежність «потужність лазера-кількість проходів». Тобто, якщо ви можете прорізати тонкий лист бальзам або фанери лазером потужністю 5 Вт. то для прорізу лазером в 2 Вт доведеться робити не 2-3 проходу, а набагато більше. Так що з надіями «купити дешевше і просто ганяти по кілька разів по лініях різів» краще розлучитися. Брати треба більш потужний лазер, бажано із запасом потужності.

ФОКУСУВАННЯ ЛАЗЕРА

Фокусування лазера ручна.

Підкладаємо об'єкт для гравіювання.

При включенні лазера на мінімальній потужності, щоб його сфокусувати на об'єкті гравіювання, треба вручну обертати регулювання фокусної лінзи, поки розмір плями не перетвориться в точку, стане мінімальним. В цьому випадку ми отримуємо максимальну потужність.

При різанні фанери промінь лазера, прорізавши пару міліметрів, вже расфокусируется, слабшає і не дорізала фанеру до кінця. Виходить, що чим глибше ріжемо, тим слабкіше промінь. В цьому випадку є сенс фокусувати лазер на поверхні, на якій буде лежати фанерна заготовка.

Посилання по темі: Необхідні інструменти в майстерні: вимір і розмітка

Практичне застосування гравера в домашніх умовах

Практичне застосування гравера в домашніх умовах

Гравер ідеально підходить для розкрою шкіри. На шкіру можна нанести будь-який малюнок і відразу вирізати лазером викрійки. Великий плюс лазера при різанні синтетичних тканин і шкіри в тому, що краю припікаються і потім не лохматятся. Легко гравірується пластик. Можна зробити кришці свого улюбленої стильну гравіювання на смартфона.

© Автор: Юрій Дєєв

ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ Майстри та майстрині, І ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ ДУЖЕ ДЕШЕВО. БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА. РЕКОМЕНДУЄМО - ПРОВЕРЕНО 100% Є ВІДГУКИ.

РЕКОМЕНДУЄМО - ПРОВЕРЕНО 100% Є ВІДГУКИ

Реклама

Нижче інші записи по темі "Як зробити своїми руками - домохазяїну!"

  • Масло з обліпихи в домашніх умовах своїми руками Масло обліпихи своїми руками -...
  • Соляне мило своїми руками - домашній рецепт Як приготувати соляне мило в ...
  • Універсальний різак своїми руками Різак своїми руками для багатьох ...
  • Як зробити стрибунець своїми руками Стрибунець для внучки в домашніх ...
  • Трансформери для розсади своїми руками Ємності для розсади трансформери своїми ...
  • "Щепокол" своїми руками (фото) Як зробити пристосування для дрібних ...
  • Посуд для розсади своїми руками - 2 ради і способу Краща тара для розсади -...

    Підпишіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама