Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як просто зробити самогонний апарат в домашніх умовах

  1. Як просто і швидко зробити самогонний апарат своїми руками
  2. Простий рецепт самогону з варення

Загальновідомо, що самогон і спирт - відмінна основа не тільки для домашніх розтирань, але і смачних наливок з лікерами Загальновідомо, що самогон і спирт - відмінна основа не тільки для домашніх розтирань, але і смачних наливок з лікерами. Можна без особливих зусиль зробити домашній спирт або відмінний очищений самогон в домашніх умовах або на дачній ділянці.

У мене на дачі в погребі виявилися банки зі старим, трохи заграв варенням і повидлом, які вже були непридатні до вживання, а викинути шкода. Було вирішено переробити варення з повидлом в домашній самогон.

Спирт на виробництві отримують у великих в спеціальних колонах, нам же треба придумати щось простіше. В ідеалі нам знадобитися дефлегматор. Але де ми його на дачній ділянці знайдемо? А купувати - це зайві кошти, тим більше у мене не було завдання ставити виробництво самогону на потік. Я захотів отримати кілька літрів спирту для настоянок, а з самогону зробити міцний напій, настояний на шипшині або на ароматних травах.

Як просто і швидко зробити самогонний апарат своїми руками

Для виробництва самогону в домашніх умовах нам знадобиться дистиллятор - молочний бідон, холодильник і т. Д. Я знайшов кульковий скляний холодильник. Гумові шланги і трубки я не рекомендую ставити, тому що кінцевий продукт буде віддавати гумою. Краще для виробництва самогону в домашніх умовах використовувати прозорі трубки з ПВХ, а ще краще - зі скла або харчової нержавійки.

Як дефлегматора нам знадобитися банку з кришкою, що закручується, в кришці свердлимо три отвори для трубок.

Як дефлегматора нам знадобитися банку з кришкою, що закручується, в кришці свердлимо три отвори для трубок

Трубки можуть бути скляні, закріплені на холодному зварюванні. У мене трубки з міді, які припаяні оловом. Дві трубки у нас вхід і вихід, третя для термометра. За допомогою термометра стежимо за температурою пари, - до якого температурного межі нам гнати самогон. Я тримав до 96 градусів, так як вище вже женеться практично вода.

Я тримав до 96 градусів, так як вище вже женеться практично вода

Трубки потрібно обов'язково утеплити. Від бідона трубка йде до дефлегматора нашої банки або сухопарнику. Тут конденсуються важкі сивушні масла. Обов'язково перші 250-300 мл (це спирт і ацетон) потрібно злити окремо. Далі можна збирати для харчового застосування. В процесі, в банку дефлегматора будуть збиратися сивушні масла. Якщо банку невелика, то час від часу потрібно сивушні масла зливати, щоб ефективніше працював наш дефлегматор.

Якщо банку невелика, то час від часу потрібно сивушні масла зливати, щоб ефективніше працював наш дефлегматор

Отриманий спирт може мати фортеця від 85 *. Якщо хочемо отримати спирт максимальної фортеці, то буде потрібно його перегнати повторно.

Якщо хочемо отримати спирт максимальної фортеці, то буде потрібно його перегнати повторно

Простий рецепт самогону з варення

8-10 літрів варення (наприклад, з малини ) Слід залити водою, довести у великій ємності до 30 літрів. Потім 200-250 гр. дріжджів потрібно розвести в теплій воді (приблизно в відрі води) і додати в воду з варенням. Прикрити ємність марлею або кришкою, але не щільно. Потім потрібно дочекатися, коли варення переграє (приблизно 5-6 днів) і можна переробляти на домашньому самогонному апараті.

Вдалих вам настоянок і міцних напоїв!

Автор: Алекс Олійник

Але де ми його на дачній ділянці знайдемо?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама