Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити самому зварювальний апарат в домашніх умовах

  1. Про способи з'єднання, обмотках і електроді
  2. Навіщо потрібен бетон?
  3. Найпростіший спосіб
  4. Виготовлення обладнання для зварювання початківцями майстрами

Без зварювального апарату складно обійтися в будівництві, монтажі та ремонті. Зазвичай набувають обладнання в готовому вигляді. Однак можна піти й іншим шляхом: зробити самому зварювальний апарат, адже самостійно виготовлений пристрій дозволить значно заощадити кошти і стане захоплюючою справою для тих, хто любить майструвати. Без зварювального апарату складно обійтися в будівництві, монтажі та ремонті

Конструкція зварювального інвертора.

Про способи з'єднання, обмотках і електроді

Існують різні види зварювальних апаратів. Найбільш поширеною помилкою початківців майстрів-умільців є прагнення відразу ж виготовити складний пристрій. Схеми для виробництва зварювального апарату легко знайти в інтернеті, оптимальніше всього віддати перевагу тому виду обладнання, виготовлення якого не викличе значних ускладнень і не займе багато часу. Ремонт власного зварювального апарату не принесе великих проблем і значних грошових витрат для людини, який виготовив обладнання.

Ремонт власного зварювального апарату не принесе великих проблем і значних грошових витрат для людини, який виготовив обладнання

Пристрій імпульсного зварювального апарату.

Відразу ж виникає закономірне питання: який зварювальний апарат краще підійде для роботи в домашніх умовах? Тільки малогабаритний. Оптимальним вирішенням проблеми стане створення апарату з вже наявних в розпорядженні майстра-умільця пристроїв. Для робіт буде потрібно трифазний трансформатор. первинні обмотки трансформатора необхідно з'єднати. У зварювального апарату це виробляється на муздрамтеатрі «трикутником». Такий метод застосовується тільки для апарату, який планується підключати до трифазної мережі з напругою 380/220 В.

Електроживлення і специфіка конструкції апарату - те завдання, на вирішення якої треба звернути увагу в першу чергу. Якщо харчування і внутрішній устрій обладнання не відповідають один одному, це призведе до того, що техніка, на створення якої пішли сили і час, стане становити небезпеку для життя і здоров'я людини. Якщо зварювальний апарат буде живитися від однофазної мережі 220 В, з'єднання первинної обмотки трансформатора повинно бути виконано інакше. Крайні стрижні магнитопроводов апарату з'єднують зустрічно-паралельним способом. Для такого зварювального апарату застосовується інший принцип скріплення вторинних обмоток: фіксована схема.

Для такого зварювального апарату застосовується інший принцип скріплення вторинних обмоток: фіксована схема

Схема зварювального апарату.

Якщо пристрій живиться від однофазної мережі 220 В, воно відрізняється і особливостями додаткової обмотки. Вона накручена на все обмотки електропроводи, якими володіє зварювальний апарат. Для чого вона потрібна? Під час зварювання відбуваються ступінчасті зміни зварювального струму. Їм потрібен баласт, чию роль виконує додаткова обмотка. Її відмінна риса: 40-50 витків. Для малогабаритного зварювального апарату найбільше підійде двоступенева регулювання електричного живлення.

Новачки часто неправильно вибирають розмір електрода для пристрою.

Для того щоб самому зробити зварювальний апарат постійного струму, необхідне джерело живлення підвищеної потужності, який здатний перетворювати номінальну напругу звичайної однофазної мережі і забезпечувати постійну величину відповідного струму. Це необхідно для того, щоб виникла і утримувалася нормальна електродуги.

Схема пристрою зварювального напівавтомата.

Для джерела живлення підвищеної потужності будуть потрібні наступні складові:

  1. Випрямляч.
  2. Інвертори.
  3. Трансформатор струму і напруги.
  4. Регулятори струму і напруги (для поліпшення якісних характеристик самої електродуги).
  5. Допоміжні пристрої.

Є просте правило, яке допоможе зробити потрібний вибір: чим сильніше електрична мережа і товщі електропроводка, тим більшим має бути електрод.
Основні складові зварювального апарату:

  1. Магнитопровод трансформатора.
  2. Первинні обмотки.
  3. Вторинні обмотки.
  4. Додаткова обмотка.
  5. Виносні конденсатори.
  6. Перемикач режимів зварювання.
  7. Контактний температурний датчик і сигнальне звуковий пристрій.
  8. Перемикачі режимів зварювання.

Навіщо потрібен бетон?

Схема саморобного зварювального апарату постійного струму.

Корпус зварювального апарату - важливе питання. Для виготовлення корпусів подібного обладнання прийнято застосовувати спеціально приготований бетон. Він повинен мати хороший показник пластичності. Підійде той, що найбільш легко приймає потрібну форму і застигає в максимально короткі терміни.

Для корпусу будуть потрібні дрібнозернистий пісок і цемент. Перший повинен становити 75% від сухої суміші бетону, другий - її п'яту частину. Решта 5% сухої суміші - це клей ПВА і скловата в співвідношенні 1: 1. Замість клею можна використовувати водорозчинний латекс.

Багато починаючі майстри вважають, що виготовити зварювальний апарат набагато легше, ніж виконати його корпус. Насправді немає нічого складного, якщо здійснювати всі дії послідовно. Головна помилка - неправильно вибрана товщина корпусу, вона не повинна бути менше 1 см. Зварювальний апарат необхідно очистити. Потім пристрій просушують і тільки тоді приступають до виготовлення корпусу. Коли бетон застиг, зварювальний апарат обов'язково треба обробити зовні. Для цього потрібен органічний мономер.

Для даного завдання підійдуть стирол або метилметакрилат. Як тільки бетон просочений мономером, необхідно виконати термообробку поверхні. Температура для цих цілей повинна бути не менше 700С. При цьому відбувається полімеризація мономера. В результаті цієї процедури йде освіту водонепроникного шару на корпусі самого апарату. Після неї зварювальний апарат буде захищений від впливу зовнішнього середовища.

Найпростіший спосіб

Точкове зварювання найбільш затребувана в повсякденному побуті, але часто у людини просто немає часу на виготовлення складної внутрішньої частини зварювального апарату. Якщо вона викликає труднощі, можна вдатися до самого примітивного варіанта вирішення питання. Перевірте: яка несправна побутова техніка є в будинку.

Перевірте: яка несправна побутова техніка є в будинку

Креслення саморобного зварювального апарату.

Якщо зламалася мікрохвильова піч, не поспішайте її викидати - при наявності нової електропроводки, деревинок, хомутиков і наконечників - апарат для точкового зварювання можна виготовити дуже швидко.

Будуть потрібні:

  1. Шайби.
  2. Саморізи.
  3. Скоби.

Вони повинні відповідати передбачуваним розмірами зварювального апарату. Якщо у поламаної мікрохвильовій печі трансформатор справний, він і стане основою нового саморобного обладнання.

Виготовлення обладнання для зварювання початківцями майстрами

Спочатку у трансформатора видаляють вторинну обмотку. Дану операцію треба виконувати акуратно. Як інструмент краще використовувати кутовий шліфувальний верстат з відрізним диском.

Як інструмент краще використовувати кутовий шліфувальний верстат з відрізним диском

Принципова електрична схема блоку живлення зварювального апарату.

Частою помилкою новачків є пошкоджена основа, відбувається це, як правило, через поспіх. З вторинної обмотки видаляється пластинчастий сердечник. Як повинен виглядати після такої операції трансформатор? Обрізаним з двох сторін. Відразу ж треба перевірити, чи залишилися після видалення елемента зварювальні точки. Якщо вони є, трансформатор буде працювати більш якісно. Ідеальний варіант, якщо в процесі видалення вторинної обробки ізоляція сердечник не отримав дефектів. Але таке у новачків буває досить рідко.

Далі закріплюється магнітний шунт, якщо він відокремився від трансформатора. Шунт обмежує потужність передачі струму між котушками. Трансформатор тільки тоді функціонує нормально, коли шунту не завдав шкоди. Потім здійснюється перемотування трансформатора із застосуванням товстого мідного дроту перетином 21 кв. мм. Якщо ізоляція сердечника пошкоджена, дану ділянку закривають ізоляційною стрічкою. Вона не допустить виникнення дефектів в обмотувальному дроті. Часто у початківців майстрів-умільців виникає питання: скільки разів треба обмотати трансформатор. Як показує практика, в середньому 3-4 рази цілком достатньо. Потім трансформатор садять на дерев'яний брусок. Скобами закріплюють верхню і нижню робочу станцію, яку частіше називають «щелепу». Чим якісніше закріплені в складових станції електроди, тим краще працює трансформатор. Якщо контакт поганий, немає достатньої температури для здійснення зварювання.

Електроди фіксують саморізами на верхньому і нижньому брусках. Наступний крок: під'єднання до них проводів з обмотки. Складність зазвичай викликає правильне кріплення мідних клем. Операцію дуже просто виконати за допомогою плоскогубців, попередньо обрізавши дроти. Як тільки домашній точковий зварювальний апарат готовий, необхідно перевірити його функціонування та тільки тоді виконувати з його допомогою необхідні роботи, щоб виконувати всі правила техніки безпеки.

Відразу ж виникає закономірне питання: який зварювальний апарат краще підійде для роботи в домашніх умовах?
Для чого вона потрібна?
Навіщо потрібен бетон?
Як повинен виглядати після такої операції трансформатор?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама