Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибираємо: колона ректифікації або самогонний апарат

  1. Принцип роботи самогонного апарату з сухопарнику
  2. Як працює самогонний апарат-ректифікат
  3. Що входить в сучасний самогонний апарат
  4. Що ж вибрати?

Перш ніж розповісти, як працює   самогонний апарат   потрібно вказати, що існує кілька їх принципових різновидів, які мають різне пристрій і принцип дії

Перш ніж розповісти, як працює самогонний апарат потрібно вказати, що існує кілька їх принципових різновидів, які мають різне пристрій і принцип дії.

Сучасні різновиди це:

На виробництві здебільшого використовують саме ректифікації принцип, оскільки він дозволяє краще очистити сировину і домогтися максимальної міцності. У свою чергу процес дистиляції допомагає зберегти оригінальний смак і аромат сировини. Тому шанувальники є і у того, і у іншого процесу.

Принцип роботи самогонного апарату з сухопарнику

Принцип роботи самогонного апарату з сухопарнику

У перегінному баку брага доводиться до кипіння, потім спиртові пари починають приділятися в сухопарник .

Принцип роботи сухопарнику грунтується на тому факті, що температура кипіння етилового спирту вище, ніж у багатьох небезпечних речовин. Теоретично і в більшій мірі практично, потрапляючи в сухопарник, шкідливі домішки конденсуються там, але повторно не закипають, оскільки теплова енергія йде на випаровування етилового спирту.

Таким чином, процес дистиляції заснований на різниці температур. При цьому важливо знати, що чим більше сухопарнику в апараті, тим якісніше пройде процес очищення. Плюс до всього, якщо самогонний апарат з розбірним сухопарнику , То спиртові пари можна ще й ароматизувати прямо в процесі роботи.

Як працює самогонний апарат-ректифікат

Як працює самогонний апарат-ректифікат

Другий різновид приладів для домашнього самогоноваріння - апарати, оснащені ректифікаційної (зміцнює) колоною. З їх допомогою створюється дуже чистий і міцний (міцніше, ніж в дистиляторі) алкоголь. Правда сам процес займає більше часу та й коштує такий апарат дорожче.

Схема самогонного апарату з ректіфікатором досить складна, як і принцип її роботи. Очищення в ньому відбувається за допомогою спеціальної сітки (сітчастої насадки), яка встановлюється всередині колони і проточного холодильника. Не вимагає подвійний або потрійний перегонки. В процесі роботи немає специфічного запаху. Вважається, що максимально очищаючи спирт, ректіфікатор усуває його істинний, природний смак і тонкий аромат.

Що входить в сучасний самогонний апарат

Дистиллятор може включати в себе наступні конструкційні елементи:

  • перегінний бак певного обсягу (8-100 л), який створюється з харчової нержавіючої сталі;

  • один або кілька сухопарнику - металевих або скляних, розбірних чи ні. Саме в них відбувається процес відділення сивухи і ароматизація сировини. Є апарати з одним, двома і навіть трьома сухопарнику, які ще часто називають відстійниками. Розбірний сухопарник має внизу клапан для зливу сивухи.

  • вбудований проточний холодильник - служить для охолодження спиртових парів і їх додаткового очищення. Холодильник є далеко не в кожному апараті-дистиляторі.

Пристрій самогонного апарату-ректіфікатора набагато складніше і процес перегонки в ньому йде довше.

Що ж вибрати?

Який же апарат вибрати для домашнього самогоноваріння ? Якщо ви початківець умілець і хочете просто спробувати, бажаєте робити напої для будинку, друзів, то сміливо вибирайте будь-який апарат з сухопарнику. Коштує він дешевше приладу-ректіфікатора (колона ректифікації). Колони вибирають ті, хто пред'являють дуже високі вимоги до напоїв, хочуть експериментувати. За ціною навіть невеликий апарат-ректіфікатор буде коштувати дорожче, ніж дистиллятор.

Що ж вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама