Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

скіммер

Скіммер - мініатюрне зчитує переносний пристрій, яке може кріпитися до банкомату . Такі пристосування допомагають шахраям красти дані банківських карт : Її реквізити, Пін код і т. д., іншими словами - всю інформацію, записану на магнітній смузі. Скиммером може бути пластикова накладка, яка прикріплюється до кардрідер, мініатюрна відеокамера в тримачі для брошур поруч з банкоматом. Також поширені спеціальні накладки на клавіатуру, що зчитують порядок набору ПІН-коду. До банкоматів скімери кріпляться за допомогою звичайного двостороннього скотча або застібки «липучки». Наприклад, якщо клавіатура була увігнутою, то спеціальна накладка зробить панель більш плоскою. Також скіммінгових пристрій може змінити самі клавіші: вони будуть або втоплені в панель клавіатури, або, навпаки, занадто сильно випирати. Виробники банкоматів в останні роки стали встановлювати на банкомати спеціальні пристрої, що дозволяють розпізнавати скімери.

Виявити неозброєним оком скіммер на банкоматі досить складно, тому банкіри рекомендують користуватися тільки машинами, розташованими в відділеннях банків, великих торгових центрах, на території, що охороняється.

Скіммер здатний вкрасти інформацію тільки з магнітної смуги, але не з чіпа. З цієї причини (і не тільки) чіпові карти вважаються більш захищеними.

Існують також портативні скімери, що дозволяють робити копію карти, коли вона опинилася в руках зловмисника (наприклад, якщо він за сумісництвом ще й офіціант в ресторані, де клієнти часто розплачуються пластиковими картами).

Скіммер - накладка на клавіатуру банкомату (ілюстрація: www.kiosksoft.ru)

Скіммер - накладка, яка прикріплюється до кардрідер (ілюстрація: www.zarech.ru)

Матеріали по темі:

Не дайте скомпрометувати вашу карту

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама