Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Батарея 18650: характеристики, правила зарядки

  1. Загальні відомості
  2. де застосовується
  3. як заряджати
  4. Пристрої для зарядки

Харчування більшості видів дрібної побутової техніки здійснюється за допомогою акумуляторних батарей. Найбільш широкого поширення набула батарея типорозміру 18650. Якщо вам необхідна батарейка в ліхтарик або для електронної сигарети, швидше за все, знадобиться саме різновид 18650 - Sanyo, наприклад.

Загальні відомості

Типорозмір акумуляторів 18650 - найпоширеніший на вітчизняному та зарубіжному ринку. Відносяться вони до Li-Ion акумуляторів.

Всього існує три класи літій-іонних акумуляторів :

  • LiCoO2 або літій-кобальцевие;
  • високотоковие літій-марганцевої LiMnO2, LiMn2O4 і LiNiMnCoO2;
  • LiFePO4 - літій-феррофосфатние.

LiCoO2 або літій-кобальцевие;   високотоковие літій-марганцевої LiMnO2, LiMn2O4 і LiNiMnCoO2;   LiFePO4 - літій-феррофосфатние

Кожен тип має свої переваги і недоліки і призначений для виконання конкретних завдань. LiCoO2 колись були найпоширенішими, вони мають найвищу ємність серед інших літій-іонних акумуляторів. Високотоковие по своїй ємності поступаються літій-кобальцевим. LiFePO4 гарні за всіма параметрами, однак недооцінені ринком. Усе літієві батарейки мають здатність тримати заряд протягом тривалого часу.

Розглянемо, як слід розшифровувати цифрове позначення 18650:

  • перші дві цифри (18) - діаметр;
  • наступна пара чисел (65) - довжина;
  • остання цифра (0) позначає форму АКБ, в даному випадку - циліндр.

Кожен виробник АКБ має свою специфічну маркування.

Розглянемо власні позначення на прикладах:

  • Panasonic NCR18650В - різновид кобальтовою хімії, простими словами - це батарейки II класу, але без використання Mn;
  • Sanyo NCR18650 BF - в даному випадку маркування «BF» може означати хімію, тип і ємність.

Panasonic NCR18650В - різновид кобальтовою хімії, простими словами - це батарейки II класу, але без використання Mn;   Sanyo NCR18650 BF - в даному випадку маркування «BF» може означати хімію, тип і ємність

де застосовується

Даний вид акумулятора широко використовують в світлодіодних ліхтарях, Power Bank , Батареях ноутбуків, шуруповертах, переносних трубках стаціонарних телефонів, електронні сигарети і навіть електровелосипед.

як заряджати

Зарядка батарей 18650 повинні бути регулярної, інакше існує ризик того, що акумулятор передчасно вийде з ладу. Також важливо дотримуватися базові правила зарядки літій-іонних батарей .

Як зарядити даний бокс:

  • Зарядку починають з напругою 0,05 В, а закінчують, коли U піднімається до 4,2 В. Це допустимі параметри, найбільш безпечні для батарей.
  • Можна проводити зарядку акумулятора при показниках струму заряду 0,5 А і 1 А. 0,5 А - оптимальний показник, а при 1 А процес зарядки буде протікати швидше. Не рекомендується прискорювати процес без особливої ​​потреби.
  • Час зарядки не повинно перевищувати трьох годин, інакше існує високий ризик пошкодження хімічної структури АКБ. Виняток можуть становити ті ситуації, коли пристрій має систему контролю. У такому випадку вона сама визначає час зарядки.
  • Вкрай небажано допускати глибокий розряд 18650. В такому випадку відновити колишні параметри вироби дуже складно. Набагато простіше власнику періодично підзарядити пристрій протягом короткого періоду часу.

Набагато простіше власнику періодично підзарядити пристрій протягом короткого періоду часу

Продавець-консультант відповість вам, скільки по часу приблизно заряджається пристрій. Це залежить від ємності батареї і її початкового стану.

Пристрої для зарядки

сьогодні купити зарядний пристрій не складає проблеми. У продажу є багато приладів різної вартості, але вибір зарядного пристрою здійснюється не тільки виходячи з бюджету. Слід звернути увагу і на різновиди апарату.

  • Одногнездовое зарядний пристрій має рівень струму 1 ампер. Найчастіше це найбільш бюджетний варіант. Він підійде тим, кому не доводиться заряджати акумулятори частіше, ніж кілька разів на рік.
  • Зрадник з двома гніздами застосовується для елементів з рівнем напруги до 4,2 В. При більш високому рівні напруги акумулятор вийде з ладу. Зазвичай такі прилади забезпечені індикатором, який контролює час зарядки.
  • Існують також універсальні прилади, за допомогою яких можна заряджати не тільки літієві акумулятори, але і нікель-кадмієві, а також бокси з декількох пристроїв.

Існують також універсальні прилади, за допомогою яких можна заряджати не тільки літієві акумулятори, але і нікель-кадмієві, а також бокси з декількох пристроїв

Якість зарядного пристрою може залежати від його вартості. Дорожчі прилади мають індикатори, реле.

Ті, хто має бажання і володіє умінням, можуть зробити зарядку для літій-іонних акумуляторів своїми руками. Для цього потрібно знати параметри зарядки АКБ, а також принцип роботи електричного кола.

Розглянемо найпростіший спосіб, впоратися з яким під силу навіть школяреві. Замінимо професійну зарядку до старого зарядного пристрою від «Нокії» або «Самсунга». Провід звільняють від оболонки, роз'єднують на плюс і мінус (плюсової провід зазвичай червоний, а мінусовій - чорний). До оголених проводів кріплять батарейку. Можна зробити це за допомогою пластиліну. Елемент приєднують до комп'ютера або мережі, дотримуючись полярності. Бажано стежити за процесом. Знадобиться близько години для того, щоб зарядити АКБ таким чином.

Знаючи основні властивості і показники струму і напруги, нескладно виробляти процес зарядки без шкоди для АКБ. Дбайливе ставлення дозволить виробу прослужити якомога довше і ефективніше.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама