Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Запальничка для газової плити: електрозапальничка, на батарейках, пьезозажігалка

  1. види пристроїв
  2. Побутові газові
  3. електричні
  4. П'єзозапальнички
  5. електронні
  6. Запальничка своїми руками

Незважаючи на величезний асортимент побутової кухонної техніки, на більшості кухонь все ще розташовується традиційна газова плита . Такі пристрої більш практичні і зручні, а щоб їх розпалити, найчастіше необхідні сірники. Сьогодні багато користувачів вважають за краще купувати запальнички для газових плит. Сучасний виробник пропонує широкий вибір такої продукції.

необхідні сірники

види пристроїв

Запальничка - компактний, портативний пристрій, який допомагає швидше добути вогонь. Більшість сучасних моделей оснащені подовженим носиком, що робить розпал плити дуже зручним і комфортним. Існує величезна кількість видів, тому, перш ніж вирушати за покупкою, слід з ними ознайомитися.

Побутові газові

Такі пристрої являють собою невеликі запальнички, в корпус яких вмонтовано балон з газом. Їх можна з успіхом застосовувати для розпалювання плит і камінів.

електричні

Вони живляться від розетки. Принцип роботи таких приладів грунтується на розмикання і замикання електричного кола під дією магнітного поля. В результаті натискання кнопки відбувається створення досить потужного електричного заряду, який миттєво розпалює газ.

Електричні запальнички для газової плити мають масу переваг. Це їх тривалий термін експлуатації, моментальне розпалювання газу. Але існують і свої недоліки, через які деякі відмовляються від їх придбання: прихильність до розетки, неможливість використання при відсутності електрики. Такими приладами варто користуватися дуже акуратно, не допускаючи потрапляння дроти в полум'я пальника.

Такими приладами варто користуватися дуже акуратно, не допускаючи потрапляння дроти в полум'я пальника

П'єзозапальнички

Дуже зручний варіант аксесуара, який забезпечить швидке підпалювання газової плити. П'єзозапальнички для газових плит не потрібно живлення від мережі, в їх структурі немає кремнію або батарейок. Заряд струму виходить шляхом стиснення пьезокристалла. Але він не такий сильний, як в електричних пристроях, тому при використанні до цього доведеться звикнути. Щоб вийшло запалити газ з першої спроби, потрібно наблизити носик до конфорці на мінімальну відстань. Завдяки взаємодії повітря, газу і струму виникає вогонь.

Серед основних переваг таких запальничок варто відзначити:

  • ергономічний корпус;
  • повну безпеку;
  • робота без проводу;
  • можливість роботи при будь-якому температурному режимі.

Але у них є істотний мінус - відсутність можливості відремонтувати виріб. Якщо п'єзоелемент вийшов з ладу, то буде потрібно придбання нового приладу.

електронні

Функціонування електрозажігалкі грунтується на використанні батарейок. Такі пристрої дуже зручні відсутністю проводів. Мінусом такого варіанта є тільки часта заміна харчування, але придбати змінні елементи живлення сьогодні можна в будь-якому супермаркеті.

Прилади безпечні і комфортні у використанні, але варто пам'ятати, що потрапляння на корпус рідини, жиру або бруду цілком може привести до поломки.

Запальничка своїми руками

Як стало зрозуміло, виробники пропонують широкий асортимент подібних пристроїв, які допоможуть розпалити духовку і конфорки, але ж при наявності певних знань і навичок можна самостійно змайструвати собі такого помічника на кухню.

Запальничка для газової плити своїми руками робиться легко, так як має досить просту будову. Якщо деяких елементом немає в наявності, то сьогодні китайські сайти пропонують їх купити за смішною ціною.

Основною ідеєю, що покладена в процес створення приладу, є створення високочастотного напруги, яке відповідно утворює гарячу дугу.

Для самостійного створення буде потрібно:

  • Li-ion акумулятор 18490/1400 мАг;
  • Зарядний пристрій для зазначеного акумулятора;
  • трансформатор, який використовується в галогенних лампах на 50 Вт, з проводом 0,5 мм;
  • польовий транзистор IRFZ44;
  • кнопка включення і інші дрібні елементи;
  • корпус;
  • паяльник і припой.

Схема будови представлена ​​на зображенні:

Процес складання своїми руками виглядає наступним чином.

  1. Підготовка зарядного пристрою. Тут потрібно плата Li-ion акумулятора зі спеціальним захистом, на якій присутні 2 індикатора. Один горить зеленим світлом і свідчить про підзарядку, другий горить червоним світлом, коли батарея розряджена. Заряджати такий пристрій слід струмом до 1АМ з використанням будь-якого джерела живлення 5В.
  2. Акумулятор можна використовувати абсолютно будь-який, але тут використовується стандарт 18490 з ємністю 1400 мАг, так як він має зменшені розміри, що позитивно позначиться на обсязі отриманого приладу.
  3. В якості основи для перетворювача використовується транзистор і сердечник від електронного трансформатора галогенною лампи потужністю 50 Вт. Трансформатор спочатку випаюється, забирається обмотка, а мережева проводка залишається. На сердечник намотується первинна обмотка, а потім ізолюється кількома шарами скотча. На наступному кроці намотується вторинна обмотка. До кінця другого обмотки припаивается багатожильний провід. Потім варто продзвонити отриманий трансформатор і ізолювати за допомогою звичайної ізоляційної стрічки.
  4. Всі елементи нового пристрою підготовлені, тому їх можна встановлювати в корпус і перевіряти роботу отриманого приладу.

На закінчення варто відзначити, що запальнички для газової плити є дуже зручним приладом, який допоможе розпалити газову плиту незалежно, до якого типу або моделі вона відноситься. Головне, дотримуватися правила експлуатації газових плит , Щоб цей процес був максимально безпечним.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама