Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбавити курей і курчат від пероедов, бліх, вошей (чим обробити, лікування)

  1. Шляхи зараження курок
  2. Пероедов у курей: як позбутися
  3. Препарати від всіх видів паразитів
  4. Правильне застосування інсектицидних засобів
  5. Народні методи позбавлення курей від пухоедов, бліх та кліщів
  6. профілактика

Першою ознакою паразитарного шкірного захворювання у курей стає дивна поведінка окремих особин, яких з кожним днем ​​стає все більше. Курки турбуються, сверблять, викльовує пір'я у себе і один у одного, залишаючись буквально лисими.

Таке дивне поведінка свідчить про те, що в пташнику завелися паразити, звані по-науковому маллофагі, а в народі по-різному - пухопероедами, пухоїди, пероедов і курячі воші, також є ще одна група паразитів - курячі блохи і кліщі. Між собою вони вони розрізняються, видів їх в природі відомо 2300, але суть одна і спосіб життя загальний, тому і лікування від всіх практично однакове.

Мікроскопічні комашки, ледве видимі людським оком, жовто-коричневих відтінків, спритно переміщається по тілу курки. Крил не мають, зате лапки дуже чіпкі. Харчуються пухом, прогризають підставу пера і з'їдають ороговілі частинки шкіри. Спокійно виживають без курки - на стінах і підлозі курника, в підстилці, не гинуть навіть при зміні температур і без харчування до 8 днів. Відкладають яйця, через 2-3 тижні вилуплюється нове покоління. На кожній курці може жити одночасно до 10 тисяч особин. Як виглядає пероедов у курок показати може добірка фото в мережі.

Першою ознакою паразитарного шкірного захворювання у курей стає дивна поведінка окремих особин, яких з кожним днем ​​стає все більше

курка

Шляхи зараження курок

Кури заражаються паразитами через:

  • підстилку;
  • неякісні корми;
  • сідало;
  • вуличний пил;
  • від іншої курки.

Значну роль в розселенні паразитів по курятнику грають півні. Вони рідше чистять своє оперення і не прагнуть приймати пилові і зольні ванни. Заразиться пероедов кури можуть і від господаря, навіть сидячи в клітинах і закритих курятниках. Людина може принести паразитів на одязі і вуличному взутті.

На замітку! Вірогідність зараження не залежить від віку і породи, якщо пероедов потрапили в курник, вони з часом оселяться на всіх особин.

Сприяє швидкому поширенню утримання птиці в погано провітрюваних сирих приміщеннях, брудна підстилка, перевищення норм вмісту і вільний вигул, що дозволяє контактувати з дикими птахами. В результаті зараження кури втрачають апетит, худнуть і втрачають вагу. Молодняк і курчата погано ростуть, дорослі кури знижують несучість. Декоративні породи курей втрачають своє гарне оперення, що неприємно для естетів-курівники.

Важливо! У підставах втрачених курками пір'я за допомогою лупи можна легко побачити дрібні дірочки.

Заражена паразитами і ослаблена курка стає легкою здобиччю для інфекційних захворювань, що впроваджуються в кров через прокусив або розвиваються на ранових поверхнях. При відсутності своєчасного лікування і профілактичних заходів дуже скоро може початися падіж.

Пероедов у курей: як позбутися

Для позбавлення від пухопероедами у курей необхідно грамотне лікування і дезінфекція місць проживання птиці.

Заражена птиця негайно ізолюється і починається лікування, здорові кури обробляються для профілактики інсектицидами, проводиться тотальна генеральне прибирання із застосуванням дезінфікуючих засобів.

симптоми пероедов

Препарати від всіх видів паразитів

Кращим препаратом для лікування пухопероедами у курей багато фермерів називають Бутокс 50. Він дозволяє комплексно обробити курей, приміщення і підстилку методом обприскування. Кур можна навіть купати в його розчині. Впливає на всі види ектопаразитів і знищує їх повністю з однієї обробки, якщо вона була проведена ретельно. Розлучається 50-100мл розчину на сто літрів води.

Російським аналогом Бутокса є Дельцід (delcid), препарат для курей можна застосовувати, як і Бутокс, для повної обробки птиці і приміщень. Як застосовувати Дельцід для курей правильно можна дізнатися з інструкції по застосуванню.
Інший ефективний препарат - Інкур, інструкція із застосування для курей передбачає дворазову обробку з двотижневою перервою. Схожим впливом має препарат Оперін.
Як ще позбавиться від курячих вошей? Допоможуть такі препарати для домашніх тварин як краплі Барс і Стронгхолд, правда обробку ними доведеться проводити кілька разів періодично.

Дельцід

Пероедов у курей допоможуть вивести спреї Фронтлайн і Інсектол, розпорошуються під крила і хвіст курок.
Блохи і воші у курей прекрасно лікуються препаратами, що містять івермектин, застосовуваними в таблетках і підшкірно.

Працювати з препаратами, особливо концентрованими, потрібно в рукавичках, уникати потрапляння в очі, на слизову носа і рота. При попаданні промити великою кількістю холодної води. Зберігати під замком і в недоступному для дітей місці.
Боротися з пухоедами допоможе і Пудра чистотіл, що наноситься під крила птаха, що володіє відлякує дією.

Всі ці препарати годяться для лікування і профілактичної обробки дорослого поголів'я і молодняку ​​віком старше трьох місяців, для курчат вони є занадто токсичними.

Зверніть увагу! При використанні цих препаратів потрібно пам'ятати, що всі вони отруйні, неправильна дозування може бути небезпечною не тільки для життя курей, а й для здоров'я людини.

Правильне застосування інсектицидних засобів

  • Водні розчини для купання, кроплення птиці і приміщень готуються строго відповідно до вказівок в прикладеної інструкції, застосовуються вони з дотриманням всіх запобіжних заходів.
  • Спреї розбризкуються під крила і хвіст птаха, обов'язкова умова - голову при цьому потрібно прикривати, щоб засіб не потрапило в очі і на слизові поверхні курок.
  • Краплі наносяться на холку, прямо на шкіру, а не на пір'я птаха.

лікування курчат

Боротися з ектопаразитами, блохами і кліщами у курчат надзвичайно важко, вони мають невелику вагу і слабкий імунітет. Можна спробувати обробити їх спреєм для дітей Нюда або застосувати засоби народної медицини.

Порада! Досвідчені птахівники радять позбавлятися від паразитів на молодняку ​​тільки народними засобами.

Боротьба народними засобами з паразитами у курей налічує не одну сотню років, і багато засобів були апробовані курівники в сучасних умовах і показали непогані результати.

Народні методи позбавлення курей від пухоедов, бліх та кліщів

Що робити щоб позбавити курей від паразитів і вилікувати їх народними засобами?

Ось добірка рецептів, здавна застосовувалися нашими предками:

  • Суміш гасу і укусу в рівних частках. Стакан такого засобу розлучається на відро води і в цій суміші купають птицю.
  • Міцний спиртовий настій кореня чемериці. Півсклянки настою розводять на відро води і кроплять під крилами і хвостом птиці.
  • Настій ромашки аптечної. Втирається прямо в шкіру курки протягом десяти днів. Такий метод лікування годиться і для курчати.
  • Зольні і піщані ванни. Вони взагалі мають бути присутні в курнику і на вигулі постійно. Кури, купаючись в них, будуть самі позбавлятися від паразитів.

    Кури в зольной ванні

  • Суміш нашатирного спирту, гасу і бензолу в рівних частках здатна відлякати будь-якого паразита своїм запахом.
  • Порошок або настій полину який можна застосовувати в приміщенні курника або на оперенні курей дозволить відлякати паразитів.
  • Можна додавати в підстилку полин, пижмо і ромашку для профілактики і як відлякують засіб.

профілактика

Щоб уберегти своїх курочок від цієї напасті, необхідно дотримуватися чистоти і підтримувати щодня порядок в курнику. Підстилка і екскременти повинні постійно віддалятися і вивозиться з приміщень в спеціально відведене місце, куди кури не мають доступу. Ніяких куп на вигулах і в куточку - це розсадник захворювання і головний біль від тривалого і нудного лікування, яке може тривати до півроку. Крім того, потрібно:

  • Регулярно обробляти сідала і місця годування окропом, щоб у пухоедов і пероедов не було шансу затриматися в курнику.
  • Видаляти недоїдені залишки корму, щоб не створювати сприятливе середовище для паразитів і не розводити вогкість.

    Корм для курей

  • Не допускати контакту домашньої птиці з дикими побратимами, цілком здатними принести паразитів на своєму оперенні. Вигули повинні бути критими або затягнутими сіткою.
  • Чи не перевищувати норми утримання птиці по площі. Скупченість веде до блискавичного зараження один від одного і через підстилку.
  • Регулярно провітрювати приміщення, навіть в зимову пору року, так як вогкість і застояне повітря - найпривабливіша середовище для ектопаразитів.
  • Встановити на вигулах і в курнику зольні і піщані ванни, підтримувати в них чистоту і міняти вміст в міру забруднення.
  • Купувати корми тільки у перевірених виробників.
  • Проводити профілактичний візуальний огляд птахів для виявлення особин з відхиленнями в поведінці - свербить, видирає пір'я, невесела, змарніла і так далі.
  • Проводити раз в три місяці дезінфекцію приміщень за допомогою Бутокса або його аналогів.
  • Чи не заходити до своїх курочок в одязі та взутті, в якій побували в чужому курнику чи на ринку, де продають корми для тварин.
  • Новоприбула в господарство куряча сім'я має бути витримана пару тижнів на суворому карантині.
  • Позбавлення від гризунів, які цілком можуть принести захворювання на собі.

    пероедов

Чи можуть курячі блохи і воші оселитися і жити на людину? Ні, не можуть! Звичайно, вони можуть застрибнути або заповзти на людину під час спілкування із зараженою птицею, та в деяких випадках навіть вкусити, на надовго на людину вони не затримаються.

Більш низька температура тіла людини і більш товсті шкірні покриви не дозволять їм відчувати себе комфортно. Паразити зволіють залишити негостинного господаря і гинуть, не в силах добути собі прожиток на людському тілі. Інші тварини, такі як кішки, собаки, свині, корови для курячих паразитів не підійдуть. Зате у них є свої власні.

Будь-яке захворювання простіше попередити, дотримуючись встановлених норм, ніж потім його довго і ретельно лікувати.

Як ще позбавиться від курячих вошей?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама