Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбавиться від бліх у папуг

  1. Про паразитів
  2. Як виявити бліх у папуги
  3. Як від них позбутися
  4. Про профілактику

Блохи можуть мешкати не тільки на кішках і собаках, а й пернатих домашніх улюбленців, до яких відносяться і папуги.

У цій статті ми розповімо чому у папуг можуть з'являтися блохи і як з ними можна справитися самостійно.

Про паразитів

Блохи, які мешкають на папуг (та інших пернатих), дуже схожі на своїх побратимів, які вважають за краще кішок або собачок.

Вони також мають витягнуте і сплюснуте з боків тільце, щоб було легше пересуватися між густими пір'ям. Пташині блохи мають ті ж 6 лапок, причому задні більшого розміру і служать для стрибків на відстані до 1 метра.

Цей вид паразитів рідко кусає людей, але є тим же небезпечним переносником різних захворювань , В тому числі і деяких видів гельмінтів.

Розвиток яєць і личинок цих комах відбувається досить стандартно і займає від 2 до 4 тижнів, в залежності від умов навколишнього середовища. Більш детальну інформацію про їх розвитку ви можете знайти в цій статті - https://vreditelej.ru/blohi/razvitie-yaic-blox-i-ix-lichinok.html .

Як виявити бліх у папуги

Як виявити бліх у папуги

Виявити кровосисних паразитів у папужки досить складно. Пов'язано це з тим, що на його тілі складно виявити сліди від укусів або роздратування через густі пір'я.

Виявляють шкідників, як правило, коли чисельність їх колонії вже занадто велика і через великої кількості укусів пернаті починають вести себе підозріло.

Найкращим варіантом буде показувати свого улюбленця ветеринару на регулярній основі. Він не тільки допоможе знайти кровососів, але і точно визначить їх різновид.

Як від них позбутися

Для того, щоб швидко і надовго позбутися кровососів, обробку слід проводити в 2 етапи:

  • Виведення паразитів у пернатого
  • Обробка клітини

Ці етапи взаємопов'язані і кінцевий результат залежить від того, наскільки добре вони виконані обидва. Якщо обробити клітку недостатньо ретельно, то там можуть залишитися яйця паразитів або їх личинки і вже через місяць процедуру доведеться повторити, так як розмножуються вони дуже і дуже швидко.

Блох у папугу виводять за допомогою інсектицидів, які розбавляють у воді. Далі в приготованому розчині птицю або купають, або ж обприскують з розпилювача.

Для купання потрібно приготувати невелику ванночку з розчином засобу (температура повинна бути близько 30-35 градусів) і, тримаючи за крила, занурити папугу по голову. Зануривши птицю, її тримають у воді 5-10 секунд, потім дістають і дають обсохнути.

Якщо ж ви вирішили використовувати пульверизатор, то розпорошувати інсектицид слід дуже акуратно, щоб він не потрапив папужці на голову.

Якщо ж ви вирішили використовувати пульверизатор, то розпорошувати інсектицид слід дуже акуратно, щоб він не потрапив папужці на голову

По закінченню процедури пернатого слід ізолювати від клітини і приступити до її обробці

  1. Дістаньте з клітки все сміття і корм. Його потрібно викинути.
  2. Далі гніздо папужки і всі поверхні обробляються інсектицидом від бліх. Використовувати можна той же, що і для обробки самого птаха. Намагайтеся проводити процедуру ретельно і не втрачайте ніяких поверхонь.
  3. По закінченню процедури клітку виносять на свіже повітря (можна на балкон) не менше, ніж на 2-3 години для того, щоб отрута вивітрився.
  4. Після провітрювання житло папугу можна заносити в будинок. Воно знову готове до проживання вашого папуги.

Про профілактику

Запобігти появі бліх у папуг набагато простіше, ніж потім займатися їх знищенням. Ось кілька порад, які допоможуть вам в цьому нехитрому справі:

  • Помістіть в клітку невелику гілочку полину, пижма або виберіть щось з інших народних рецептів . Різкі запахи відлякують паразитів і до місця проживання пернатих вони не наблизяться до тих пір, поки рослина буде видавати свій запах.
  • Регулярно проводите прибирання в клітинах з папугами, сушіть її і своєчасно міняйте підстилки. Це значно ускладнить життя паразитів і допоможе позбутися від личинок.
  • Проводьте профілактичні купання птахів у ванні з золою або слабким розчином інсектициду від бліх.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама