Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мошки в кімнатних квітах і рослинах

  1. Головні причини появи мошок
  2. Що робити з зараженим квіткою
  3. Як позбутися від мошкари раз і назавжди
  4. профілактика

Зміст статті:

  1. Головні причини появи мошок
  2. Що робити з зараженим квіткою
  3. Як позбутися від мошкари раз і назавжди
  4. профілактика

Головні причини появи мошок   Що робити з зараженим квіткою   Як позбутися від мошкари раз і назавжди   профілактика

Головні причини появи мошок

Мошкара в кімнатних рослинах в основному зводиться з двох причин. Перша (найпоширеніша) - перезволоження ґрунту. Слід пам'ятати, що більшість квітів стійко переносять посуху, але ось до рясного поливу відносяться негативно. Тому важливо не перестаратися і не допускати застою води в блюдце. Якщо завелися мошки в землі кімнатних рослин, то причина криється безпосередньо в грунті. Можливо, він спочатку був неякісним (не продезінфікують) або ж були внесені органічні добрива (Пташиний послід, коров'як), що знаходяться в процесі розкладання і перегнивання.

Що робити з зараженим квіткою

Як тільки квітникарі помічають чорних або білих мошок на кімнатному рослині, відразу ж приходить думка розпрощатися з ним, адже зараження може поширитися на його зелених братів. Але що робити, якщо це улюблений або дорогий квітка, викидати який рука не піднімається? Насправді мошки в землі кімнатних квітів не так вже й складно прибрати. Головне, діяти відразу ж після того, як були помічені шкідники, щоб не дати їм поширитися.

Чорні мошки на кімнатних квітах, їх ще називають сциарід або грибними комариками, в основному з'являються через перелив або органічного добрива. Підґрунтям для їх розмноження є і полив рослин акваріумний водою. З грибними комариками боротися важко, тому що їх практично неможливо вбити хімікатами. До того ж їх личинки швидко вражають кореневу систему кімнатних квітів. Але слабке місце є навіть у стійких чорних мошок - це сухий грунт, в ній їх личинки гинуть. Тому варто почекати з поливом, зелений вихованець якось переживе посуху, а ось шкідники зникнуть.

Земляні блохи, подури або просто білі мошки на кімнатних рослинах з'являються через підвищеної вологості. Їх можна побачити в піддоні, на дні горщика або на поверхні грунту. При посадці квітки обов'язково потрібно використовувати дренаж, він дозволить в подальшому уникати застою води. Мінімальна кількість мошкари особливо чи не позначиться на здоров'ї рослини, але якщо їх багато, то шкідники здатні знищити молоді відростки.

Якщо завелися дрібні мошки в кімнатних квітах, найпростіше поміняти грунт. Але якщо зелених вихованців багато, то зробити це досить проблематично і дорого, адже якісний субстрат варто хоч і невеликих, але грошей. Тому чорні і білі мошки на кімнатних квітах можна спробувати прибрати за допомогою народних і традиційних методів.

Як позбутися від мошкари раз і назавжди

Як тільки в кімнатному квітці завелися мошки, потрібно відразу вживати дієвих заходів, поки вони не розплодилися до катастрофічних меж. Досвідчені квітникарі рекомендують полити всі рослини слабким розчином марганцівки, вода повинна бути ніжно-рожевого кольору. Тут головне не перестаратися, щоб не спалити кореневу систему.

Мошки в кімнатних квітах можна знищити за допомогою мильного розчину. Для його приготування рекомендується використовувати господарське мило . Не варто боятися перевищення концентрації, оскільки мильний розчин для рослин не страшний, він використовується і в якості добрива. Якщо в кімнатному квітці завелися мошки, можна спробувати витравити їх звичайної сірої. Для цього потрібно взяти від 3 до 10 сірників (в залежності від величини горщика) і увіткнути їх сіркою в землю, а потім полити грунт.

Дрібні мошки в кімнатних квітах бояться запаху цибулі та часнику. Поруч із зараженим горщиком рекомендується поставити ємність з землею і посадити туди цибулю. Таким чином, господарі навіть в холодну пору року будуть забезпечені зеленню, а рослина вилікується від захворювання. Поверх грунту можна покласти нарізану невеликими шматочками часник, він теж вижене мошкару.

Мошки в землі кімнатних рослин можна прибрати за допомогою шкірки апельсина. Для цього її потрібно увіткнути в грунт. Деревна зола також допомагає в боротьбі з шкідниками. Її потрібно насипати в горщик поверх субстрату. Якщо народні методи не допомагають, слід купити в квітковому магазині спеціальний засіб від мошок. Найбільшою популярністю користуються «Актара» і «Грім-2». Перед застосуванням потрібно уважно вивчити інструкцію, щоб не знищити кореневу систему. Наприклад, «Актара» використовується з розрахунку 1 м на 10 л. води.

профілактика

  • • Щоб мошки в кімнатних квітах ніколи не заводилися, слід уважно стежити за поливом, не допускати перезволоження.
  • • Рекомендується купувати землю тільки перевірених виробників.
  • • Слід відмовитися від органічних добрив, краще купувати спеціальні підгодівлі.
  • • Мошки в землі кімнатних рослин заводяться через чайної заварки, яку деякі квітникарі використовують як добриво.
  • • Періодично потрібно рихлити землю.
  • • Великі квіти потребують пересадки раз в 2 роки, дрібні - раз на рік.

Скориставшись вищепереліченими рекомендаціями, можна раз і назавжди позбутися від шкідників і подарувати здоров'я та красу зеленим улюбленцям.

Але що робити, якщо це улюблений або дорогий квітка, викидати який рука не піднімається?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама