Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мошки в кольорах, як позбутися?

  1. причини проблеми
  2. Виявлення і наслідки появи комах
  3. Засоби боротьби з комахами
  4. профілактика

Зміст статті:

  1. причини проблеми
  2. Виявлення і наслідки появи комах
  3. Засоби боротьби з комахами
  4. профілактика

причини проблеми   Виявлення і наслідки появи комах   Засоби боротьби з комахами   профілактика

причини проблеми

Існує кілька пояснень того, чому в квітці завелися мошки. Іноді ці комахи з'являються відразу ж після пересадки вазона в інший грунт, що свідчить про ранньому зараженні середовища проживання, тобто грунт ви купили з личинками. Але більш поширеним поясненням є надмірний полив.

Слід пам'ятати, що взимку землі у вазоні не властиво сильне пересихання, тому рясно зволожувати її не треба, інакше в квітковому горщику заведеться мошки. Влітку ж, відразу після поливу всю зайву рідину з піддону необхідно забирати.

Підвищена вологість - основна причина появи білих мошок в кімнатних квітах. Також спровокувати їх розмноження можна використанням добривами типу настоянки коров'яку, оскільки ці комахи дуже люблять з'являтися в тому середовищі, де активно йдуть процеси гниття. Вивести дрібних мошок з кімнатних квітів не так важко, як це може здатися на перший погляд.

Виявлення і наслідки появи комах

Побачити, що в кольорах завелися мошки, зовсім нескладно: вони добре помітні як в самому грунті, так і на піддоні. В общем-то, дорослі комахи не уявляють шкоди для рослини , Оскільки вони їм не харчуються. Єдине неприємний наслідок їх появи - це зіпсований естетичний вигляд вазона. Чого вже точно не можна сказати про личинках, велика кількість яких відкладає самка.

Саме личинки можуть привести кімнатна рослина до смерті, так як харчуються вони перегній частинками і коренем. Однак такі маленькі мошки в квіткових горщиках дуже сприйнятливі до середовища проживання: їм потрібна постійна висока вологість, оскільки в сухому грунті вони швидко гинуть. Личинки втрачають свою життєздатність буквально через кілька хвилин після вилучення з землі. Хоч явище це і неприємне, якщо в орхідеї завелися мошки, позбавиться від них не складно.

Засоби боротьби з комахами

Якщо проведені профілактичні заходи не справили ефекту, і мошка в кімнатних квітах завелася, необхідно приступити до заходів по її виведенню. Завдання це зовсім не складна, і при дотриманні всіх правил, легко розв'язувана. - вже третій повтор одне і того ж. Серед усієї безлічі способів, як позбутися від квіткових мошок, можна вибрати найзручніший для себе, або комбінувати наскільки варіантів.

  • Часто для знищення мошки використовують блідо-рожевий розчин марганцівки. При його приготуванні головне не перестаратися з пропорціями, адже сильний розчин не тільки виведе мошок, але і прожжет коріння рослини. Для приготування суміші досить кілька крапель, щоб її злегка забарвити. Це досить ефективний спосіб боротьби з комахами.
  • • Ще одним варіантом, ніж полити квіти від мошок, є мильний розчин. Для його приготування 20 г господарського мила натирають і розводять в 1 л води.
  • • Можна покласти в горщик з квітами зубчики часнику. Деякі флористи стверджують, що це допомагає.
  • • Відмінним способом, як можна вивести мошок з квітів, є деревна зола. Комахи зникають буквально після другого застосування золи. Причому вона не тільки вирішить цю проблему, але і послужить як хороше добриво для кімнатних рослин.
  • • Дорослих комах можна прибрати за допомогою звичайної липучки для мух. Але цей засіб не вирішить проблему в корені, воно може бути лише допоміжним, оскільки для личинок липучка не представляє небезпеки.
  • � Як ще прибрати мошок з квітів? У грунт кладуть часточки лимона, апельсина або інших цитрусових, а також тютюн, сірчані сірники.
  • Для вирішення проблеми ще використовують гірчичний розчин: одну ложку сухої суміші розчиняють в стакані звичайної води і поливають цим вазони.
  • • Якщо ж все народні щадні засоби не допомагають, можна купити спеціальні хімічні добавки, швидко вирішують проблему того, як позбутися від мошок в орхідеї та інших кольорах. Вони досить ефективні при правильному використанні. Асортимент представлених в спеціалізованих магазинах коштів досить широкий.

профілактика

Попередити проблему завжди краще і простіше, ніж потім боротися з її наслідками. Здійснюючи нескладні щоденні маніпуляції, багато господинь давно забули вже, що таке мошки в кольорах. Серед таких дій щоденне провітрювання приміщення. Комахи не заведуться в тому середовищі, куди постійно надходить свіже повітря.

Необхідно контролювати вологість визнав. Як вже було сказано раніше, надмірний полив - одна з основних причин того, що в квітці завелися мошки. Вологість вазона повинна бути завжди оптимальної, а зайву рідину в піддоні завжди необхідно зливати. - не потрібно два рази одне і те ж.

Ще один хороший спосіб профілактики - дренаж вазона. В таких умовах комахи не зможуть відкладати яйця. Також добре допомагає крейда від тарганів. Для виключення можливості появи дрібних мошок в квіткових горщиках, місце, де вони стоять, обробляється засобом від тарганів .

? Як ще прибрати мошок з квітів?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама