Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Полин проти бліх: Чи дійсно настоянка полину допомагає від бліх

  1. Трохи про полину
  2. Чи допомагає полин від бліх
  3. Як полин діє на бліх
  4. застосування

У сучасному світі все частіше люди намагаються замість хімічних інсектицидів використовувати для боротьби з комахами народні засоби. Одне з найбільш ефективних і перевірених - це полин від бліх. Про те, чи дійсно даний засіб ефективно проти цих комах, і піде мова в нашій статті.

Трохи про полину

Трохи про полину

Полин - рід рослин, широко поширених на території нашої країни, що відноситься до сімейства айстрових або сложносветних. Всього на території нашої країни зустрічається близько 170 видів з 400 описаних. Рослина, що застосовується в народній медицині - це Artemisia absinthium L. або полин гіркий - найпоширеніший в різних широтах бур'ян, що заселяє пустирі і прідорожья. В її складі виявлені наступні корисні біологічно активні речовини:

  1. ефірні масла;
  2. гіркоти (глікозиди анабінтін, абсинтин);
  3. органічні кислоти;
  4. вітаміни групи В, а також С і К;
  5. каротини, флавоноїди;
  6. фітонциди;
  7. дубильні речовини.

Саме унікальний склад даної рослини визначає його лікарські та відлякують властивості.

У наших широтах трапляється інший вид полину - чорнобиль або полин звичайний. Цей вид не володіє властивостями гіркого полину, тому для боротьби з блохами непридатний. Важливо розрізняти ці два види. Полин гіркий має сріблясті стебла і листя, а чорнобиль - зелена трава з коричневими міцними стеблами і листям, які мають сріблясте опушення тільки з нижньої сторони. Ці два види відрізняються і запахом. Чорнобиль - рослина, в якому немає гіркоти. Його лікарський застосування істотно відрізняється від полину гіркого.

Крім виражених репеллентних властивостей, рослина має також антибактеріальні, протигрибковими засобами. Використовується для асептики, сприяє загоєнню ран, а також лікуванню нирок, травної системи і різних простудних захворювань.

Чи допомагає полин від бліх

Питання про ефективність такого засобу, як полин проти бліх досі є предметом дискусій. Справа в тому, що ця рослина не має інсектицидних властивостей і не здатне вбивати комах. Всі лікарські форми даного виду рослин здатні тільки відлякувати комах. Однак це їх дію настільки виражена, що це складноцвіті є одним з найбільш безпечних та ефективних народних засобів, що допомагають позбутися від комах в будь-якому приміщенні.

Застосування рослини має цілий ряд істотних переваг перед інсектицидами хімічного походження:

  • Безпека. Полин допомагає від бліх, не надаючи ніякого шкідливого впливу на людину і теплокровних тварин.
  • Свіжий запах. Трава полину створює в приміщенні атмосферу свіжості за рахунок запашних ефірних масел з приємним запахом.
  • Бюджетність. Даний спосіб боротьби з блохами доступний навіть самим малозабезпеченим сім'ям.

Те, наскільки застосування рослини буде ефективним у вашому будинку, залежить від частої зміни засохлих і втратили запах примірників, а також від комбінування репеллентного дії цієї трави з інсектицидними нашийниками або краплями на домашніх тварин. Сильно заражені приміщення недостатньо обробляти препаратами полину - скупчення бліх краще знищувати за допомогою більш ефективних та токсичних спреїв і концентратів.

Як полин діє на бліх

Те, що полин допомагає від бліх, знали ще стародавні слов'яни. Вони розвішували по будинку пучки свіжої трави, а також розкладали її під підстилки, додавали в подушки і перини. Дія цієї трави на комах, а також її витривалість стали причиною того, що полин гіркий стала постійним супутником людських осель і до сих пір охоче селиться на пустирях і вздовж доріг. У густих заростях полину охоче селяться птахи, а в коренях - дрібні гризуни, яких ця рослина рятує від навали бліх і пухоедов в літню пору.

Основна дія гіркого полину на бліх - репеллентное. Відлякує ефект мають ефірні масла, гіркоти і фітонциди, які виділяє свіжоскошена трава в приміщенні. Саме тому за ступенем вираженості запаху можна визначити ефективність конкретних рослин. Слабо пахне полин, тривало зберігалася в невідповідних умовах, нездатна відлякувати бліх.

Оптимальним варіантом є самостійний збір полину. Рослина це має міцний стебло, який в нижній частині практично неможливо зламати. Однак зелені квітучі верхівки легко ламаються руками. Рослина збирається з травня по жовтень. Сама запашна трава - в червні - липні. Час збору - вранці після того, як висохне роса, або перед заходом сонця.

застосування

Застосування полину в домашніх умовах досить просто. Зібрану траву в свіжому вигляді розкладають по дому, а як тільки вона підсохне - використовують для приготування відварів або настоянок.

Найбільш часто для відлякування бліх застосовуються такі лікарські форми:

  • Трава від бліх. Вважається, що чим сильніше запах, тим вона краще відлякує комах. Це насправді так, тому розвішуючи траву по дому і засипаючи її порошком щілини під плінтусами і м'які меблі, слід пам'ятати, що як тільки характерний терпкий запах зникне, буде потрібно принести в будинок свіжі рослини.
  • Ефірні масла. Отримується різними способами з трави, ефірну олію полину використовуються для репеллентних аромолапм. Для кожної лампи досить кілька крапель такого масла, щоб створити в приміщенні атмосферу, що відлякує комах.
  • Настоянка полину. Настоянка полину від бліх купується в аптеці або готується самостійно. Для цього столову ложку сухої подрібненої трави заливають склянкою горілки і дають настоятися протягом двох тижнів, періодично струшуючи. Настоянку можна втирати в шкіру домашніх тварин, обприскувати місця можливої ​​появи бліх або додавати в воду для миття підлог.
  • Відвар полину. Готується з розрахунку склянку окропу на толова ложку подрібненої трави. Траву заливають окропом. Після чого 15 хвилин витримують на водяній бані, охолоджують і додають трохи натертого на крупній тертці господарського мила. Готовим складом миють стіни і панелі, крім того його додають в воду для миття підлог. Відваром полину споліскують шерсть тварин після миття.
  • Листя полину. Щоб виключити укуси бліх на ногах і інших відкритих ділянках тіла, їх натирають листям полину.

Препарати з полином завжди фарбують шерсть тварин і пір'я птахів, надаючи їм зеленувато-жовтий відтінок. Це слід враховувати, якщо у вас біле тварина, яке регулярно виставляється. Застосування настоянки полину в даному випадку має бути обов'язково узгоджене з грумером, який буде готувати до виставки вашого вихованця.

Використання препаратів полину не має протипоказань. Завдяки своєму гіркому смаку вони рідко припадають до смаку дітям і домашнім тваринам. Однак потрібно знати про те, що відбувається, якщо препарат з яких-небудь причин був передозувати. У пацієнта з'являється головний біль, судомний синдром, у вагітних жінок передозування може стати причиною викидня. Дані симптоми ніколи не розвиваються при зовнішньому застосуванні полину - їх поява пов'язана з надмірною прийомом настоянок або відварів всередину тривалий час. А також дивіться:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама