Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибираємо ефективний спрей від бліх: огляд популярних аерозолів

  1. Опис спрея для обробки тварин
  2. Принцип дії аерозолі
  3. огляд препаратів
  4. Огляд засобів для дезінсекції приміщення
  5. Заходи безпеки

Спрей від бліх - ще одна форма випуску засобу, який використовується в боротьбі з комахами. Крім шампуню, пудри, крапель, нашийників використовують і даний вид препарату. Він розпорошується над твариною, при цьому частина речовини залишається на шерсті, відлякуючи бліх, а основна частка припадає на шкірні покриви.

Опис спрея для обробки тварин

Засоби цієї категорії повинні вибиратися на підставі ряду параметрів: показання до застосування, тривалість впливу на вихованця, форма випуску, склад. Не можна використовувати спрей від бліх не за призначенням, наприклад, для обробки приміщення.

Особливості, огляд видів

Головна перевага кошти полягає в тому, що воно діє, залишаючись на поверхні шкіри і в сальних залозах шкірного покриву, не потрапляючи в кровоносну систему вихованця. Це максимально знижує ризик отруєння. У складі зазвичай міститься інсектицид, який згубно впливає на бліх.

Можна розділити аерозолі на дві групи по застосуванню:

  1. Для обробки тварин
  2. Від бліх в квартирі.

Кожен з варіантів має застосовуватися відповідно до цільового призначення, інакше є ймовірність отруєння вихованця або при обробці житла ефективність препарату буде низькою.

Кожен з варіантів має застосовуватися відповідно до цільового призначення, інакше є ймовірність отруєння вихованця або при обробці житла ефективність препарату буде низькою

При обробці тваринної спреєм від бліх необхідно обприскати препаратом все тіло, під струменем розправляючи шерсть тварини

Можна зустріти різні види аерозолю від бліх, відмінні за специфікою застосування:

  • Для короткошерстих тварин
  • Для обробки довгошерстих вихованців.

Крім того, спрей від бліх існує в декількох виконаннях, які відрізняються за концентрацією діючої речовини в складі препарату. При цьому з'являється можливість вибрати варіант, який підходить для великого, маленького, старого або ослабленого тварини.

Принцип дії аерозолі

Спрей від бліх дозволяє розпорошити розчин на вихованця. Інсектицид повинен потрапити на шкіру, тому шерсть розсовують руками. Обробка ведеться по тілу, уникати потрібно не волосистих ділянок: морда тварини, геніталії. Після розпилення препарату необхідно почекати не довше ніж 1 години, потім необхідно викупати тварина. За цей проміжок часу інсектицид частково вбереться, потрібно відволікати вихованця, щоб уникнути того, що злизує хімікату, або одягнути намордник.

Спрей Фронтлайн і йому подібні діють за єдиним принципом: при розпилюванні активна речовина накопичується в сальних залозах, але в кров не потрапляє. Якщо блоха вкусить оброблене тварина, вона отримає порцію отрути. Однак вихованець залишається неподвержен впливу хімікатів, так як інсектицид не проникає в кровоносну систему.

огляд препаратів

Щоб за один цикл обробки знищити всіх паразитів, необхідно відразу вибрати найбільш дієвий засіб для конкретних умов. Це може бути Фронтлайн, Hartz, Барс, Дана спрей для кішок і собак.

Особливості препарату Фронтлайн

Нервнопаралітичну дію на бліх, але нешкідливий для самих вихованців

Головний компонент - фіпроніл. Це інсектицид, який впливає на нервову систему паразитів, приводячи до смерті. Незважаючи на високий рівень небезпеки для бліх, засіб Фронтлайн для кішок і собак не завдає шкоди тваринам. Тривала дія обумовлена ​​тим, що під час роботи сальних залоз накопичений фіпроніл починає виділятися, вбиваючи комах.

Якщо планується купувати Фронтлайн спрей, вивчається інструкція, де написано, що даний засіб підходить і для обробки голови. Більшість аналогів огляду на високий рівень токсичності не дозволяються до використання на морді через близькість до слизистих оболонок (ніс, рот, очі).

До складу препарату входить не тільки фіпроніл, але ще і спирт, що може призвести до підвищеного слиновиділення у тварини.

Спрей марки Hartz

Ці препарати пропонуються для впливу окремо на кішок і собак. Кожен з варіантів представлений двома виконаннями: UltraGuard і UltraGeard Plus. Дані варіанти характеризуються різним складом. Перший з препаратів містить тетрахлорвінфос в концентрації 1,08%.

Друге засіб відрізняється розширеним складом: тетрахлорвінфос (1,08%) і S-метопрен (0,07%). Ці препарати не використовують на тварин молодше віку 6 тижнів (у випадку з собаками) і 12 тижнів (при обробці кішок).

Ці препарати не використовують на тварин молодше віку 6 тижнів (у випадку з собаками) і 12 тижнів (при обробці кішок)

Оптимальний за співвідношенням ціна-якість, для дорослих вихованців

спрей Барс

У лінійці, що випускається під цією маркою, можна знайти розпилювачі для собак, кішок, вихованців молодшого віку. Основа даних препаратів - інсектицид перметрин, який міститься в різній дозуванні. Кішки більш чутливі до впливу такого отрути, тому потрібно проявити обережність, використовуючи спрей марки Барс від бліх для обробки свого вихованця.

Кішки більш чутливі до впливу такого отрути, тому потрібно проявити обережність, використовуючи спрей марки Барс від бліх для обробки свого вихованця

Барс - це спрей від бліх вітчизняного виробництва

Огляд засобів для дезінсекції приміщення

Розроблено велику кількість методів, що дозволяють успішно позбутися від бліх в квартирі . Серед них є і спреї: Кукарача, Кат, ГЕТ (GET). Рівень їх токсичності набагато вище. З цієї причини подібні засоби не можна використовувати на тварин. Висока ефективність такого методу боротьби з блохами обумовлена ​​тим, що речовина розпорошується і проникає в найдрібніші нещільності.

Перед застосуванням препарату Кат

Основа - інсектицид фентіон (25%). Препарат продається в формі рідкого концентрату, тому вимагає приготування робочого розчину перед застосуванням. Для цього вміст 1 флакона розводять водою (не більше 0,5 л). Поширюється речовину за допомогою пульверизатора. Блохи зазвичай знищуються після першого циклу обробки. Це засіб добре проявляє себе, коли стоїть завдання позбутися від бліх у квартирі.

Це засіб добре проявляє себе, коли стоїть завдання позбутися від бліх у квартирі

Зазвичай на обробку двокімнатної квартири потрібно близько 20-25 флаконів

Кукарача

Якщо є уявлення, що таке хімікат тетрікс, то можна собі уявити рівень токсичності препарату Кукарача, так як він є побутовий, т. Е. Трохи спрощеною формою названого отрути. Результати з його допомогою забезпечуються відмінні. Однак засіб Кукарача має істотний мінус - інтенсивний запах. Якщо ретельно провітрювати кімнату, через 2-3 дня від нього не залишиться й сліду. Препарат Кукарача продається в формі рідкого концентрату у флаконах по 50 мл. Засіб розводять в достатній дозуванні відповідно інструкції.

GET

Це найбільш прийнятний варіант для обробки житла, так як відрізняється рядом позитивних якостей: ефективний; діє протягом тривалого відрізка часу; недостатньо токсичний для тварин і людини, щоб спровокувати серйозні отруєння; якщо порівнювати з аналогом Кукурача, препарат ГЕТ характеризується незначним запахом.

Засіб не викликає отруєнь у людини і тварин, без стійкого запаху.

Заходи безпеки

Працюючи зі спреями, потрібно дотримуватися обережності, так як подібні засоби можуть через повітря потрапити на слизові тваринного (пащу, ніс, очі). Під час обробки надягають марлеву пов'язку або розпилюють засіб на відкритому повітрі. Необхідно утримувати вихованця від злизування речовини з вовни і шкіри.

Якщо планується обробка приміщення, потрібно працювати в засобах індивідуального захисту: окуляри, рукавички, респіратор / марлева пов'язка, закритий одяг. Необхідно звільнити приміщення від продуктів харчування, посуду, особистих речей або герметично упакувати в плівку. Після закінчення дезінсекції приміщення повинно ретельно провітритися. Однак робити це допустимо лише через 6-8 годин після того, як була закінчена обробка.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама