Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дієтичні страви з кабачків

Малокалорійні, смачні, корисні, недорогі Малокалорійні, смачні, корисні, недорогі. Це все про кабачках. З них можна приготувати безліч дієтичних страв: супи, рагу, запіканки. Головне правило: кабачки повинні бути тушкованими, запеченими або приготованими на пару.

Багато хто з нас звик їсти кабачки тільки в смаженому вигляді. Але при смаженні овочі вбирають в себе багато рослинного масла. Тому дієтичні страви з кабачків практично неможливо приготувати на сковорідці.

Нижче наведені рецепти дієтичних страв з кабачків, які можна використовувати при проходженні курсу кабачкової дієти , В рамках розвантажувальних днів або просто для того, щоб урізноманітнити своє повсякденне меню.

Дієтичні супи з кабачків

Низькокалорійні супи з кабачків готують переважно на овочевих відварах. Для відвару можна використовувати не тільки овочі, але і їх обрізки (качани, листочки та ін.). Продукти чистять, промивають, кидають в киплячу воду і варять до готовності на слабкому вогні. Потім відвар проціджують і використовують для приготування дієтичних супів.

Рецепт 1. Дієтичний суп з кабачків

Для приготування цього супу знадобиться 1,5 л овочевого відвару, 130 г кабачків, 1 цибулина середніх розмірів, 3 ст. л. яблучного оцту, 2 ст. л. борошна, 1 ст. л. рослинного масла, білок 1-2 варених яєць, 0,5 ч. л. тертого імбиру, сіль, зелень кропу і петрушки.

Ріпчасту цибулю нашаткувати, трохи обсмажити в маслі, додати нарізані невеликими скибочками кабачки, полити яблучним оцтом, накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.

Борошно підігріти в сотейнику, поступово влити овочевий відвар або воду, проварити 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім додати овочі, довести до кипіння. Через 10 хвилин всипати подрібнені яєчні білки, зелень, посолити.

Рецепт 2. Дієтичний суп з кабачків і овочів

Кабачок, морквина, ріпа, бруква, редька - по 1 шт. середніх розмірів; 1 невелика головка білокачанної капусти; півсклянки кефіру жирністю 1%; майоран, орегано, базилік, часник і сіль - за смаком.

Всі овочі натерти на крупній тертці, залити холодною водою або овочевим відваром, варити до готовності. Кефір змішати з часником і прянощами, додавати в тарілку перед подачею супу на стіл.

Рецепт 3. Дієтичний рисовий суп-пюре з кабачками

На одну порцію: 160 г кабачків, 20 г рису, 300 г овочевого відвару, 1/3 яйця, 70 г молока або вершків, 15 г вершкового масла, сіль за смаком.

Рис і нарізані скибочкою відварити у воді, охолодити, протерти через сито, додати овочевий відвар, довести до кипіння. Молоко або вершки змішати з яйцем, додати вершкове масло і сіль, перемішати. Отриманою сумішшю заправити готовий суп.

Низькокалорійні закуски з кабачків

Кабачки відмінно поєднуються з морквою, цвітною капустою, цибулею, часником, помідорами. При цьому основні овочі можна брати в довільних пропорціях. Найпростіші рецепти з кабачків:

Рецепт 1. Кабачки з овочами, приготовані в пароварці

Кабачки нарізати кубиками, кольорову капусту розібрати на суцвіття, додати моркву, нашатковану тонкою соломкою або натертої на довгій тертці, і подрібнений часник, акуратно перемішати. Варити в пароварці до готовності. Перед подачею на стіл блюдо можна посипати тертим сиром або полити дієтичним соусом (наприклад, соєвим).

Рецепт 2. Дієтичне рагу з кабачків

Кабачки, моркву та цвітну капусту дрібно нашаткувати і тушкувати на слабкому вогні до готовності. В кінці полити нежирною сметаною, перед подачею на стіл посипати сиром.

Замість цвітної капусти можна взяти звичайну білокачанну. Також в рагу додають баклажани, томатний сік, зелень, натуральні спеції.

Рецепт 3. Кабачки фаршировані

Молоденький кабачок розрізати уздовж, ложкою вибрати серединку. Інший варіант - великий кабачок розрізати впоперек на частини висотою 5-6 см і вибрати серединку, залишаючи дно. Виходять свого роду «чашечки».

Як фаршу можна використовувати рис з м'ясом (як для звичайних голубців), рис з грибами, різні комбінації овочів. Вийняту серцевину теж можна пустити на фарш. Для цього її пропускають через м'ясорубку і з'єднують з іншими продуктами (наприклад, з сиром і часником, зеленню, сиром, солодким перцем і т. Д.).

Нафаршировані кабачки викласти на деко, полити збитим яйцем або нежирною сметаною, запекти в духовці.

Рецепт 4. Дієтична ікра з кабачків

На відміну від звичайної, дієтичну ікру з кабачків готують з проварених овочів. Обсмажувати потрібно тільки цибулю.

На 3 кг кабачків беруть 1 кг моркви, 0,5 кг цибулі, 4-5 шт. болгарського перцю, сіль, часник. Кабачки і моркву нарізати великими скибочками, перець - часточками. Овочі опустити в киплячу воду: спочатку моркву, оскільки вона вариться довше, хвилин через 20 - перець і кабачки, проварити ще 10-15 хв.

Ріпчасту цибулю нашаткувати полуколечкамі, обсмажити на рослинному маслі. Всі овочі охолодити, пропустити через м'ясорубку або подрібнити на блендері. Овочеву масу перекласти в емальовану каструлю, заправити подрібненим часником, посолити, тушкувати 30-40 хвилин.

Дієтичні оладки з кабачків

Молодий кабачок очистити від шкірки, натерти на крупній тертці, злити сік, що виділився. У підготовлену масу додати 1 яйце, пів ст. л. майонезу, соду, сіль за смаком, перемішати. Додати борошна, щоб вийшло звичайне оладьевое тісто. Вимішати, підсмажити на сковорідці.

Щоб дієтичні оладки з кабачків були дійсно дієтичним блюдом, при смаженні потрібно додавати мінімум рослинного масла і не допускати пережарювання. Чим менше оладки вберуть в себе масла, тим меншою буде їх калорійність.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама