Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Страви з шпинату для дітей

  1. Дитячий суп зі шпинатом
  2. зелений омлет
  3. М'ясний рулет зі шпинатом
  4. складові
  5. Пиріг зі шпинатом з пісочного тіста
  6. складові
  7. Пиріг зі шпинатом з покупного тесту

У нашій країні це трав'яниста рослина не в честі, все з жахом думають про перспективу приготувати що б там не було з нього У нашій країні це трав'яниста рослина не в честі, все з жахом думають про перспективу приготувати що б там не було з нього. Але насправді при правильному підході страви зі шпинату можуть бути не тільки дуже смачними і поживними, але і корисними для дітей і дорослих. З нашої статті ви дізнаєтеся, як готувати суп, пироги і багато іншого, щоб урізноманітнити раціон всієї родини з максимальною користю.

Для початку розберемося, чи так необхідна нам зелень шпинату. У листі цієї рослини міститься білок, поліненасичені жирні кислоти, легко засвоюється клітковина, величезний список корисних мінеральних речовин, включаючи залізо і вітаміни A, B, C, E, K, PP, що зберігаються при термообробці. Крім того він виводить з організму токсини, стимулює роботу підшлункової залози і покращує обмінні процеси.

Отже, в користь шпинату не доводиться, але, як відомо, не все те смачно, що корисно. На щастя, при правильному приготуванні страви з цієї зелені дадуть фору багатьом відомим і перевіреним рецептами.

Але перш, ніж ми приступимо до практики, потрібно запам'ятати пару нехитрих правил:

  • Завжди вибираємо наймолодше листя, так як в них найменше вміст щавлевої кислоти
  • Будь-яке блюдо з шпинату для дітей або дорослих має бути свіжим. Тривале зберігання сприяє накопиченню шкідливих солей, тому тримаємо їжу в холодильнику не більше доби

Вводити цей продукт в раціон дітей можна у вигляді супу приблизно з року - півтора. Скористайтеся наступним рецептом і в залежності від того, до чого звик ваш малюк до цього віку, варіюйте його.

до змісту ↑

Дитячий суп зі шпинатом

складові

  • Шпинат - 100 грам
  • Лук маленький - 1 шт.
  • Олія - ​​2 ч.л
  • Яйце - 1 шт.
  • Вершки 10% - 1 ст.л на тарілку
  • Вода - 400 мл
  • Скибочку батона для сухариків

приготування

  1. Чисто вимитий шпинат дрібно ріжемо і відправляємо гаситися в каструльку з додаванням води і масла.
  2. До нього відправляємо нашатковану цибулю, тушкуємо ще 3 - 4 хвилини, доливаємо воду, що залишилася, солимо і варимо до готовності приблизно ще 15 - 20 хвилин.
  3. Поки наш супчик готується, відварюємо круто яйце, охолоджуємо і розминаємо виделкою, щоб не залишилося великих шматків.
  4. У готовий суп зсипають подрібнене яйце, доводимо до кипіння, вимикаємо.

Подаємо з вершками або ложечкою сметани гарячим. У суп можна додати нашу звичну овочеву піджарку або гриби - ви отримаєте додатковий корисний страв для дорослих.

Цей суп зі шпинатом можна готувати з додаванням рису або дрібних макаронів-зірочок, так він вийде більш ситним.

до змісту ↑

зелений омлет

Для дітей цього ж віку можна готувати омлет з додаванням цієї зелені.

На одну порцію нам знадобиться яйце, 2 ст.л вершків або молока, 2 ст.л рубаного шпинату і сіль.

  • Припускаємо на сковороді зелень пару хвилин, а потім заливаємо, як зазвичай, підсоленій яєчної сумішшю.
  • Смажимо під кришкою.

парове суфле

Такий же омлет можна зробити у вигляді суфле на пару.

  • Для цього злегка прітушіваем шпинат, змішуємо його зі збитим з молоком яйцем і виливаємо в невелику металевий посуд (можна кухоль), змащену попередньо вершковим або рослинним маслом.
  • Ставимо в пароварку або на водяну баню. В останньому випадку треба прикрити кухоль промасленим папером і тільки потім закрити кришкою, щоб конденсат не зіпсував наш омлет.

У нас вийшло 100% дієтичне блюдо.

до змісту ↑

М'ясний рулет зі шпинатом

Для дітей старшого віку можна приготувати м'ясний рулет, який припаде до смаку всім членам сім'ї не тільки в повсякденному, а й у святковому меню.

складові

  • М'ясо птиці (філе курки або індички) - 4 порції.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Молодий шпинат - пучок
  • Твердий сир - 70 - 80 г (бажано довгастої форми).
  • Зелень - за бажанням.

Зелень - за бажанням

приготування:

  1. Охолоджене філе розрізаємо з одного боку, не доходячи до кінця приблизно сантиметр. При розгортанні вийде пласт м'яса. Накривши плівкою, акуратно відбиваємо його, щоб не порвати.
  2. Промитий шпинат збиваємо в чаші блендера з 50 г води. Додаємо до зеленого пюре яйця, знову збиваємо, солимо.
  3. На гарячу сковороду з антипригарним покриттям наливаємо половину яєчної суміші і печемо з двох сторін, як звичайний млинець. Також чинимо з частиною. У нас повинно вийти два яєчно-шпинатних млинця.
  4. Знову розгортаємо відбите філе і кладемо зверху половину охололого млинчика.
  5. Сир нарізаємо вздовж на 4 великих шматка за кількістю майбутніх рулетів. Укладаємо його поперечно на один край м'яса і щільно закручуємо. Одержаний рулет загортаємо в фольгу.
  6. Всі чотири рулету випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці півгодини.
  7. Готові рулети дістаємо, охолоджуємо і тільки потім розгортаємо і нарізаємо.

Подавати їх можна і з гарніром, і як самостійну холодну закуску на дорослому столі і як основне блюдо на вечерю для дітей.

Хороша зі шпинатом також і випічка. Розглянемо два абсолютно різних варіанти пирогів. Перший готуємо з пісочним тістом, другий - з листковим.

до змісту ↑

Пиріг зі шпинатом з пісочного тіста

Отримує соковитий, ароматний і дуже смачний полуденок або сніданок.

складові

  • Борошно - 250 г
  • Вершкове масло (з холодильника) - 120 г
  • Куряче яйце - 1 шт.
  • Сіль - щіпка
  • Шпинат свіжий або заморожений - 300 г
  • Сир будь-який - 150 г
  • Горіхи (кедрові або кешью) - 1/3 склянки

приготування

  1. Тісто будемо робити на столі. Насипаємо борошно, сіль, зверху викладаємо порубане вершкове масло і продовжуємо подрібнювати його ножем, перемішуючи з борошном таким чином. В кінці вимішуємо тісто руками, формуємо з нього кулю, загортаємо його в плівку і прибираємо на годину - півтори в холодильник.
  2. Тим часом займаємося начинкою: тушкуємо шпинат до м'якості з додаванням невеликої кількості масла, солимо. Горіхи подрібнюємо в чаші блендера і велику їх частину додаємо до шпинату, а іншу залишаємо для прикраси. Сир тремо на тертці і також половину додаємо до начинки.
  3. Потім, дістаємо тісто, розгортаємо його в корж товщиною не більше 5 мм і укладаємо в форму для випікання так, щоб вийшли високі бортики. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 15 хвилин і виймаємо.
  4. На подост корж викладаємо шпинатну суміш, а зверху посипаємо все залишилися горішками і сиром. Ставимо в духовку і печемо, поки сир не підрум'яниться на тій же температурі приблизно 15 - 20 хвилин.

Завдяки сиру і горіхів пиріг виходить ситним, шпинат робить його надзвичайно корисним і легким, ну а тісто припаде до душі всім любителям мучного!

Крім того, начинку можна варіювати за власним бажанням, додаючи відварене куряче м'ясо, рибу або навіть морепродукти - шпинат добре поєднується з усім перерахованим.

до змісту ↑

Пиріг зі шпинатом з покупного тесту

Інший рецепт пирога з листкового тіста схожий начинкою на попередній, тільки робиться ще простіше.

Нам знадобиться:

  • Пачка (бажано рулон) листкового тіста,
  • 300 г шпинату (можна замороженого),
  • 3 яйця
  • 250 г твердого сиру.

приготування

  1. Поки тісто розморожується, готуємо начинку: шаткуємо вимитий шпинат, вбиваємо в нього 2 яйця, додаємо тертий сир і добре перемішуємо.
  2. Потім розгортаємо тісто, розрізаємо його на 4 частини і викладаємо в центр кожної смужки начинку.
  3. Защипуємо краю, щоб вийшла «ковбаска», їх буде чотири, і в круглу форму для випічки розкладаємо їх все від центру до країв, прищипуючи кінчики - виходить дуже гарний радіальний малюнок.
  4. Все змащуємо жовтком і відправляємо пектися в духовку на 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Подаємо трохи остиглим.

* Рада кухарчуком
Не допускайте зайвої рідини в начинці - якщо шпинат був заморожений, як слід випаруйте з нього всю вологу, щоб пиріг не розмокає.

Отже, рецептів страв з шпинату для дітей і дорослих дуже багато - всі вони гарні, так як дозволяють нам насолодитися всіма гранями смаку такого корисного продукту.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама